Vizitator TheAngel Postat Decembrie 21, 2009 Partajează Postat Decembrie 21, 2009 Salut.Se poate alimenta un microcontroler de la 220VA folosind o punte redresoare si o rezistenta (sau mai multe) de putere ? Link spre comentariu
cirip Postat Decembrie 21, 2009 Partajează Postat Decembrie 21, 2009 Da, dar trebuie sa dai mai multe detalii daca vrei o schema concreta. Schema depinde de consumul procesorului si al montajului in care functioneaza. Link spre comentariu
Vizitator TheAngel Postat Decembrie 21, 2009 Partajează Postat Decembrie 21, 2009 Inca nu stiu cum o sa fie montajul, dar sunt curios sa invat princiipile si apoi sper sa reusesc (eventual cu un nou ajutor pe forum) sa fac si eu schema.Am atasat o eventuala schema. Un microprocesor ATMEGA8 (care consuma conform specificatiilor cam 3.6 mA) care comanda un circuit care are nevoie de 40mA (minim).Plecand de la datele astea se poate face o schema poate nu chiar concreta, dar pe care sa invat la ce trebuie sa am grija ?L.E.: Am uitat sa precizez. Tensiunea trebuie sa fie 5Vcc Link spre comentariu
cirip Postat Decembrie 21, 2009 Partajează Postat Decembrie 21, 2009 Un punct de plecare in acest document: http://focus.ti.com/lit/an/slaa203c/slaa203c.pdf pagina 14, Capacitor Power Supply. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum