Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pila Karpen! Cu adevarat un perpetuum mobile? CINE STIE?

DARK-RIDER-82

Postări Recomandate

Salutare tuturor!

Am gasit aceasta informatie si vreau sa va intreb si pe VOI cei care SIGUR stiti mai multe decat mine(intotdeauna se "gaseste" careva care sa stie mai multe ca tine! :da ).

link-uri :

http://inteligentaromaneasca.blogspot.c ... arpen.html

http://enciclopediaromaniei.ro/wiki/Nic ... scu-Karpen

http://www.ziua.ro/display.php?id=19551 ... 2006-03-11

Mentiune :

DE 59 DE ANI INDICA 1 VOLT! :bataie

Va multumesc!

Link spre comentariu

Faptul ca indica 1V nu inseamna perpetuum mobile :rade: , daca alimenta un beculet , ceva consumator in tot acest timp ...

Eu o vad ca o baterie care nefolosita are durata mare de viata. Adica chimicalele din sticloaiele alea nu se degradeaza in timp .

Orice pila , baterie , functioneaza in urma unei reactii chimice , cand reactantii s-au consumat e buna de aruncat . Numai la acumulatori reactia e reversibila , cu consum de energie fireste, si se pot "reincarca" .

Link spre comentariu

in ceva articol am citit despre ea ca ar alimenta un motor ca sa dovedeasca cedarea de energie "ca pe vremea aia nu erau instrumente de masura" pentru asta :) ... Saracu Volta... cine stie prin ce chinuri a trecut el.eu zic ca daca pila karpen ar prezenta interes nu ar sta intr-un seif al unui director de muzeu. iar daca ar fi o amenintare la adresa conspiratorilor galactici disparea cu tot cu muzeu

Link spre comentariu

Aberatii cracanatoare...doar analfabetii care n-au calcat pe la scoala la ora de fizica pot crede ca legea de neclintit a conservarii energiei se sperie de inventatorul Gigel creator de "perpetuum mobile"...prostia este se pare singurul lucru "perpetuu"...

Link spre comentariu

Aberatii cracanatoare...doar analfabetii care n-au calcat pe la scoala la ora de fizica pot crede ca legea de neclintit a conservarii energiei se sperie de inventatorul Gigel creator de "perpetuum mobile"...prostia este se pare singurul lucru "perpetuu"...

"multumesc" pentru parerea ta deosebit de "elocventa"Crezi ca ai putea sa argumentezi "putin" cele spuse de tine? Sau , si mai util ar fi daca ti-ai exprima parerea despre Pila asta(daca stii...)Multumesc! :95
Link spre comentariu

Cum spunea si "Depanatoru`" nu are absolut nici o relevanta faptul ca aceasta pila prezinta la borne o tensiune oarecare dupa 50 sau 500 de ani, asta nu inseamna decat ca are o rata de autodescarcare foarte mica, echivalentul energetic al unei reactii electrochimice este strict legat de caracterul electropozitiv al unui reactant, practic o pila cu o densitate energetica mai mare decat a litiului, ar trebui sa fie bazata pe hidrogen, heliul fiind inert chimic.Cat despre pila Karpen, nu poate fi decat o aiureala, aurul si platina care ar constitui electrozii, nu au nici o proprietate chimica care sa prezinte interes practic. Teoretic se poate concepe o pila avand anodul din tantal(metalul cel mai inactiv chimic)care sa-si pastreze tensiunea la borne si 300 de ani, dar la ce bun?!Poate doar sa tina informatia intr-un circuit CMOS, de tipul celor de la PC-uri.(BIOS).

Link spre comentariu

Mai era unu azi la Realitatea care facea electroliza intre doua castroane de tabla si cica scadea cu 20% consumul de benzina.

Cum il chema? cumva are legatura cu site-ul asta? http://www.masinacuapa.secretul.ro/ Bine... acum nici eu nu pot sa cred chiar orice... dar ASTA stiu ca ar fi ceva posibil... Cu toate ca nu pot sa fiu foarte sigur deoarece n-am "experimentat" treaba asta... Imi vine greu sa cred , dar nah... unii zic DA! :ciuda:
Link spre comentariu

Cum spunea si "Depanatoru`" nu are absolut nici o relevanta faptul ca aceasta pila prezinta la borne o tensiune oarecare dupa 50 sau 500 de ani, asta nu inseamna decat ca are o rata de autodescarcare foarte mica, echivalentul energetic al unei reactii electrochimice este strict legat de caracterul electropozitiv al unui reactant, practic o pila cu o densitate energetica mai mare decat a litiului, ar trebui sa fie bazata pe hidrogen, heliul fiind inert chimic.Cat despre pila Karpen, nu poate fi decat o aiureala, aurul si platina care ar constitui electrozii, nu au nici o proprietate chimica care sa prezinte interes practic. Teoretic se poate concepe o pila avand anodul din tantal(metalul cel mai inactiv chimic)care sa-si pastreze tensiunea la borne si 300 de ani, dar la ce bun?!Poate doar sa tina informatia intr-un circuit CMOS, de tipul celor de la PC-uri.(BIOS).

:hamac Ce-i drept, de amperajul pe care-l are la 1 Volt nu zice nimeni nimic ...
Link spre comentariu

Ce-i drept, de amperajul pe care-l are la 1 Volt nu zice nimeni nimic ...

Nu are nici o treaba prietene, amperajul pe care il poate furniza acea bazaconie, ci capacitatea exprimata in amperi-ora pe care o detine acea pila! Pot sa pariez ca e dezastruoasa, atata timp cat anodul e din platina!!! Platina este atat de departe pe linia electropozitiva, incat un anod de platina este extrem de sarac in ioni liberi, iar potentialul energetic al unui cuplu electrochimic aur-platina este minim, cele doua metale fiind alaturate in aceasta ierarhie energetica. Natural ca si-a pastrat tensiunea la borne juma` de veac, cu asemenea electrozi "lenesi". :rade:
Link spre comentariu

Ce-i drept, de amperajul pe care-l are la 1 Volt nu zice nimeni nimic ...

Nu are nici o treaba prietene, amperajul pe care il poate furniza acea bazaconie, ci capacitatea exprimata in amperi-ora pe care o detine acea pila! Pot sa pariez ca e dezastruoasa, atata timp cat anodul e din platina!!! Platina este atat de departe pe linia electropozitiva, incat un anod de platina este extrem de sarac in ioni liberi, iar potentialul energetic al unui cuplu electrochimic aur-platina este minim, cele doua metale fiind alaturate in aceasta ierarhie energetica. Natural ca si-a pastrat tensiunea la borne juma` de veac, cu asemenea electrozi "lenesi". :rade:
:98 mda... eu zic sa inchida vreun moderator topic-ul , ca o dam in "alte balarii"... sau eu stiu... lasati-l asa... eu nu mai am nimic de zis :hamac
Link spre comentariu

Eu n-as zice ca Pila Karpen e o prostie.Nu prea se stie cum, dar functioneaza si chiar exista, nu e doar o legenda.Citisem cand eram mic de niste teorii cum ca ar reusi sa extraga de fapt energia din caldura ambianta. Era si o explicatie pe care nu am inteles-o si din care imi aduc aminte doar ca era ceva cu niste ioni care proveneau din atmosfera si care raceau putin pila fata de temperatura ambianta. In felul asta se obtinea o diferenta de temperatura intre interiorul si exteriorul pilei si din diferenta asta de temperatura se extragea de fapt energia neexplicata... :nebunrau:

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator apple

Nu va speriati-e un perpetuum mobile de speta a doua.Adica energia termica din mediul exterior e transformata la nivel molecular in energie electrica.Este construit din placi bimetalice introduse intr-un lichid.Intre cele doua metale apare diferenta de potential electric, iar curentul apare doar la inchiderea circuitului si scade la 0.Pentru a functiona are nevoie de un sistem care sa asigure permanent inchiderea si deschiderea circuitului electric si bineinteles sa primeasca de undeva energie(caldura).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări