Vizitator viobio Postat Decembrie 20, 2009 Partajează Postat Decembrie 20, 2009 trebuie sa fie vreo solutieacea cu releul care decupleaza inaltele cred ca e o porcarieadica la volum mare nu e nevoie de medii/inalte?nu este o porcarie de acolo se culegea tensiune pentru comanda protectieise decupla toata boxa .,nu numai difuzorul de inaltecei trecuti de 40 de ani stiu despre ce vorbescmai exista o solutie un atenuator rezistiv,de putereacesta are inconvenientul ca nu vei mai avea mediivor domina joasele si inalteletot mai simplu este sa limitezi puterea de iesire din amplificator ,la maxin 15w Link spre comentariu
mariobe Postat Decembrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2009 nu este o porcarie de acolo se culegea tensiune pentru comanda protectieise decupla toata boxa .,nu numai difuzorul de inaltecei trecuti de 40 de ani stiu despre ce vorbescSCUZE credeam ca pica doar inaltele sau mediilede limitat la 15w e cam greu,nu ascult muzica la volum prea mare (din motiv de vecini incadrati de mult in pensie)dar din cand in cand ma apuca toane si mai ascult o melodie mai tare Link spre comentariu
Jimmy Postat Decembrie 20, 2009 Partajează Postat Decembrie 20, 2009 se decupla toata boxa .,nu numai difuzorul de inalteideea e buna, pentru o solutie de ultima instanta, dar mi se pare prea brutala pentru urechile ascultatorilor. Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 20, 2009 Partajează Postat Decembrie 20, 2009 Solutia nu e chiar asa brutala. Releul acela nu ar trebui sa decupleze fix la x W, ci sa faca o integrare. Se poate combina si cu solutia de tractorist cu becul, adica peste bornele releului sa pui un bec. Cand acesta se deschide se aprinde becul si boxa merge cu putere limitata.Sa limitezi ampliful fix la 15W e pacat. Si asa majoritatea puterii merge in bas, din acei 15W daca raman 5w pt o medie taiata peste 500Hz, deci nu o pui in pericol. Link spre comentariu
ex.escu Postat Decembrie 20, 2009 Partajează Postat Decembrie 20, 2009 Solutia de protectie cu bec a fost folosita cu succes de multe firme;se mai folosesc si termistori pentru protectie-sunt firme care produc termistori ptc dedicati acestui scop.La o incinta Heco psm 800/2 am intalnit in filtrele de separare pe medii si inalte becurile de protectie arse , care si-au facut datoria, au salvat difuzoarele de medii si inalte. Link spre comentariu
Vizitator dragosss Postat Decembrie 20, 2009 Partajează Postat Decembrie 20, 2009 jimmy varianta cu becul nu o cunosc deci no comment.eu am aplicat l-padul la medii capsulate(luate de la niste boxe pro)si la tweeter ribbon ffff.scumppppp(110euro) de frica sa nu-l ard (din motive clare) intradevar a taiat varfurile de amplitudine si se auzeau mai "flat" dar dupa multe teste am constatat ca temperatura era preluata de catre rezistentze si nu de bobina dif.aveam multi w in cap atunci.......acum am mai putini . Link spre comentariu
Jimmy Postat Decembrie 20, 2009 Partajează Postat Decembrie 20, 2009 L-pad-ul nu taie varfurile, doar introduce o atenuare constanta, care in cazul ideal e independenta de frecventa, sau nivelul semnalului la un moment dat. in schimb, becul poate taia varfurile de amplitudine prin caracterul sau neliniar.daca voiai sa liniarizezi raspunsul in frecventa, trebuia sa folosesti un notch filter (eventual si un zobel ca sa ai impedanta constanta in banda reprodusa). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 21, 2009 Partajează Postat Decembrie 21, 2009 Solutia de protectie cu bec a fost folosita cu succes de multe firme;se mai folosesc si termistori pentru protectie-sunt firme care produc termistori ptc dedicati acestui scop.La o incinta Heco psm 800/2 am intalnit in filtrele de separare pe medii si inalte becurile de protectie arse , care si-au facut datoria, au salvat difuzoarele de medii si inalte.acelea sunt sigurante nu becuri,arata ca becurile de plafoniera sau nr de masina Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 21, 2009 Partajează Postat Decembrie 21, 2009 L-pad-ul nu taie varfurile, doar introduce o atenuare constanta, care in cazul ideal e independenta de frecventa, sau nivelul semnalului la un moment dat. in schimb, becul poate taia varfurile de amplitudine prin caracterul sau neliniar.daca voiai sa liniarizezi raspunsul in frecventa, trebuia sa folosesti un notch filter (eventual si un zobel ca sa ai impedanta constanta in banda reprodusa).Aparent ai dreptate, dar L-pad-ul controleaza mai bine impedanta difului.Toate difurile la rezonanta au niste varfuri de impedanta de cateva zeci de ohmi care influenteaza mult raspunsul filtrului. Cu l-pad varfurile acelea devin mult mai mici incat aproape ca nu are rost sa mai pui un notch, depinde aici si cat de departe e rezonatna fata de frecventa la care se tai diful. Un plus de cativa dB e irelevant daca diful la acea frecventa e atenuat cu peste 20dB dpdv acustic. Link spre comentariu
ex.escu Postat Decembrie 21, 2009 Partajează Postat Decembrie 21, 2009 Becurile sunt becuri,diametrul de 10 mm,lungimea de cca 32mm,au caracteristica astfel incat sa nu limiteze dinamica si in acelasi timp sa protejeze difuzorul la depasirea valorilor de varf;sa nu confundam lucrul de nemtesc de acum 25-30 ani cu ce se mai gaseste azi prin incinte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum