gabitzu8 Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 se rezolva (poate) mai usor cu un regulator LM338 (suporta max. 5A), fata de LM317 (1,5A)daca ii pui un potentiometru reglezi si tensiunea de iesire si il folosesti si la altceva, nu doar la aspiratordaca vrei 10A la iesire nu te complici, pui 2 regulatoare in paralel Link spre comentariu
Den Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Uite aici schema propusa de remus in cazul in care nu ai un darlington.Si un exemplu de radiator minim.Partea frumoasa e ca e foarte simplu de realizat.Partea proasta e ca se distruge repede la scurturi sau daca nu il racesti corespunzator(ambalare termica) +ca exista posibilitatea sa-ti dea toata tensiunea pe montajul tau..implicit il arde.Dupa cum se observa pl-ul se calculeaza umpic mai mare decat avem noi nevoie.Eu am legat de curiozitate un bec de masina de pozitie.Dupa 2 minute arde in draci radiatorul. Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Decembrie 31, 2009 Partajează Postat Decembrie 31, 2009 Uite aici schema propusa de remus in cazul in care nu ai un darlington <...> Eu am legat de curiozitate un bec de masina de pozitie.Dupa 2 minute arde in draci radiatorul.Normal ca se incinge - diferenta de tensiune unde crezi ca se duce ?... se transforma in caldura cu cat curentul este mai mare -vezi "pui" .... si daca nu ai radiator suficient de maaare se poate ardeasta e dezavantajul regulatoarelor cu tranzistor ... din cauza asta la bormasina cu acumulator am un mosfet Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum