XAN77 Postat Iunie 28, 2005 Partajează Postat Iunie 28, 2005 este vorba despre echivalentul RO al lui LM387am facut un preu cu el cu amplificare de ~ 16x pentru a amplifica iesirea unui corector LM1036 pentru un amplificator cu LM3886 care necesita 1 V la intrare iar corectoru are distorsiuni mari la 1 V iesire. Asa ca am vrut sa bag in corector 0.1 V si sa-l amplific cu un 387. Am facut reactia cu o R de 68 K intre iesire si intrarea inversoare iar intre intrarea inversoare si masa am odata o R de 27K si o R de 10K inseriata cu un C de 100uF la masa. Problema este ca la proba (amplificarea a reiesit de 16x masurand cu CoolPro semnalul de intrare si cel de iesire al lui 387 la 1KHz sinus) practica pus intre calculator (SB Live) si amplificator cu TDA2040 am avut un zgomot cam MARE de fond (fasait, cam pe inalte) chiar si atunci cand am deconectat intrarea de semnal. Intrebarea mea este cum scap de zgomotu ala ca doar 387-le se lauda ca ar fi de zgomot mic, iar la amplificare de 16 ori de unde atata zgomot. Mentionez ca nu am bagat mai mult de 0.1 V in el iar el avea zgomot si fara semnal. Eu am realizat schema din pdfu de la LM387 si anume cea simpla FLAT GAIN cu amplificare plata in frecventa si doar am modofocat valorile celor doua rezistente de reactie pentru un castig mai mic, mie imi trebuie castgig de maxim 20x. Corectorul de ton controlat in tensiune cu LM1036 este deja realizat, stiu ca LM1035 elimina problema ca el lucreaza cu tensiuni de 1 V dar este mai scump si de altfel nu l-a gasit; ca si amplificatoarele cu LM3886 sunt deja realizate asa ca nu ma sfatuiti sa folosesc alt corector sa AAF ca nu e cazu. Va multumesc Link spre comentariu
niq_ro Postat Iunie 29, 2005 Partajează Postat Iunie 29, 2005 deci vorbim de o schema dintr-un datasheet ca cel de la http://alldatasheet.co.kr/datasheet-pdf ... LM387.html daca ne uitam la http://webpages.ursinus.edu/lriley/ref/ ... node5.html vedem ca: la valorile tale ai o amplificare de 3,52 bun, acum sa trecem la partea practica: 1) integratul nu e bun, adica are zgomot mare 2) condensatori/rezistente cu zgomot mare, incearca sa pui condnesatori cu tantal si rezistente cu pelicula metalica; 3) probleme cu sursa de alimentare sau paraziit de la cooler-e si mai e chestie: tu ai lasat intrarea in gol? sau ai pus-o la masa, macar printr-o rezistenta cand avreai p eeisire zgomotul de fond? ai cabluri ecranate? Link spre comentariu
XAN77 Postat Iunie 29, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2005 am cabluri ecranate. Intradevar intrarea si iesirea sunt prin C-uri de 1uF electrolitice (noi) fara rezistente la masa, deci fara semnal intrarea este practic in gol (prin C). Rezistentele si C-urile nu sunt cu pelicula m. sau tantal dar sunt noi... Link spre comentariu
XAN77 Postat Iunie 29, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2005 si mai e ceva : in paralel pe R1 de 27K la mine mai este un R de 10K inseriat cu un C de 100uF deci in alternativ cuplul paralel este cca. 7.297K adica acel R1. Iar 7.3+68 totul per 7.3 =~ 10 si ceva . Da tot nu e 16 dar asa am vazut eu in coolpro, m-am inselat. Este nevoie neaparat de acel R inseriat cu un C in paralel pe R1 ? Eu l-am pus. Link spre comentariu
niq_ro Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 am cabluri ecranate. Intradevar intrarea si iesirea sunt prin C-uri de 1uF electrolitice (noi) fara rezistente la masa, deci fara semnal intrarea este practic in gol (prin C). Rezistentele si C-urile nu sunt cu pelicula m. sau tantal dar sunt noi...pune intrarile la masa sa vezi daca mai ai zgomotl ala de fondEste nevoie neaparat de acel R inseriat cu un C in paralel pe R1 ? Eu l-am pus.el compenseaza in frecventa amplificare.. e bine sa lasi asa, da' teste poti face decupland un picior d el agrupul asta R-C Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum