Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor hidrofor inghetat

Vizitator oanaaleksandra

Postări Recomandate

si cum se adauga apa in centrala???...

Concret nu stiu, caci nu am centrala termica. Probabil, intr-un mod similar ca la un autoturism la care se completeaza antigel, sau apa in vasul de expansiune.

...sa inteleg ca nu exista nici-o o solutie...

Daca exista o instalatie de aductiune a apei, cu un traseu numai prin interior si daca se stie unde a inghetat, atunci problema se rezolva, incalzind incaperea respectiva mai multe zile la rand. Daca instalatia are insa un cat de mic traseu exterior, atunci doar dezghetul de primavara o poate repune in functiune.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• __farad__

3

• Voltus

2

• en

1

• cipriyan123

1

Top autori în acest subiect

Vizitator laur3ntziu2011

da are traseu si pe afara nu stiu exact care e traseul ca eu am luat casa deja construita si cu toate utilitatile in ea. ideea e ca am gabat tot felul de solutii si acum tot mai dau la pompa poate poate se dezgheata. speranta moare ultima. oricum eu nu concep o treaba cum adica in sec XXI nu exista o idee sau o solutie sa poti rezolva problema asta. e inadmisibil asa ceva. daca s-ar fi intamplat la un angajat de la apa cu sig s-ar fi rezolvat prb mult mai repede, dar la noi cum nimeni nu-si da silinta sa faca ceva bun doar s vina s te jegmaneasca de bani nu o s se rezolve niciodata problema. acum sper ca atat mai pot face s se dezghete nu la primavara si in acelasi timp s caut o solutie sa pun apa in centrala.

Link spre comentariu

Daca zici ca apa curge dupa apometru si nu stii care este exact traseul conductei pana in casaatunci incearca sa incalzesti exact in locul in care conducta intra in casa , este posibil ca in acel loc ea sa fie mai putin protejata de frig . Daca nici asa nu merge atunci astepti primavara .

Link spre comentariu

@laur3ntiu2011

Solutia este sa incalziti teava de la apometru pana la in casa. Problema este ca daca este ingropata in pamant si a inghetat atunci ar fi trebuit sa fie mai adanc ingropata (am intalnit instalatori care o ingropau la 1,5m dar si carpaci care o lasau la o jumate de cazma adancime). De regula dopurile de gheata, chiar daca au fost indepartate de pe teava se acumuleaza la coturi (care de regula sunt metalice si deci ingheata si mai tare daca sunt expuse la frig). Incercati sa incalziti (cu apa fiarta sau flacara) coturile metalice. Atentie la folosirea flacarii daca aveti tevi din PPR sau PeXAl (mai bine apa fiarta).

Puteti incerca si sa mai turnati apa fiarta pe teava, dinspre baterie spre apometru-cu apometrul desfacut ca dopurile de gheata si apa calda sa poata circula.

Link spre comentariu

Concret nu stiu, caci nu am centrala termica. Probabil, intr-un mod similar ca la un autoturism la care se completeaza antigel, sau apa in vasul de expansiune.

apa in centrale se baga numai sub presiune ... in mod normal instalatia merge pe undeva pe la 1,5 - 2 bari , deci ... sa pui apa intr-un mod similar ca la masina .... este exclusa . antigelul , in instalatie ( este bine sa bagam asa ceva in instalatie ) se baga prin scoaterea unui dop de aerisire la un calorifer , se pune 1 litru , 2 ..... X litri (depinde de instalatie) se pune dopul laloc ... se face complectare cu apa , aerisire si gata antigelul in instalatie ... sa revenim insa la bagatul apei in instalatie .... si eu am patit sa nu pot ajunge cu apa la 1,2 bari .... atat era setat presostatul ..... si cum stateam la etajul 4 nu aveam presiune deloc . am incercat varianta cu sculatul la 3 dimineata... cand vecini dorm.... nimic ... asa ca am desumflat vasul de expansiune , am luat dopul de la un calorifer , si am bagat apa cu o galeata si un furtun , galeata fiind mai sus decat vasul de expansiune . am pus dopul la loc la calorifer , si apoi am umflat iara vasul de expansiune la 1,5 bari .simplu nu ???????? :rade:
Link spre comentariu
Vizitator laur3ntziu2011

ideea e ca am incercat si cu apa fiarta si cu antigel pe teava si cu spirt si cu solutie de la carrefour de dezghetat si nimic. am desfacut bateria si nimic. am incercat si cu pompa sa fac presiune si nimic. a trecut mai bn de o sapt si nimic. nicio schimbare. se duce apa dar f putin pe teava dar nu se desfunda. chiar nu mai stiu ce s mai fac.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări