Vizitator DJBamsy Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 salut!sunt nou pe forum si foarte pasionat de electronica .poate sa ma ajute si pe me cnv cu o schema care sa functioneze pe tr 2N3055? Link spre comentariu
electronik Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 uite una , asta merge sigur am pus in loc de 3055; BD249C si suna bine alimentat la aproximativ 60vc.c. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Un amplificator simplu, de aici http://sound.westhost.com/project12a.htm Sint multe scheme pe net si poti cauta singur cu google ! Link spre comentariu
Vizitator DJBamsy Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 am cautat pe net si am luat cateva dar nu a functionat niciuna.cum le-am gasit asa le-am facut.ms mult pt scheme Link spre comentariu
electronik Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 am cautat pe net si am luat cateva dar nu a functionat niciuna.cum le-am gasit asa le-am facut.ms mult pt schemecea care am postat-o eu merge sigur din prima , reglezi tensiunile pe finali sa fie la fel din semireglabilul de 10k , si curentul de mers in gol din semireglabilul de 250ohm si merge fara probleme , eu am optat pentru BD249C, deoarece se aseaza mai bine in montaj, si se incalzesc mai greu, desi merge foarte bine si cu 2N3055, bafta la mesterit. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Aici gasesti mai multe explicatii viewtopic.php?f=66&t=41166 Link spre comentariu
lucione_cip Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Foloseste cu incredere schema postata de "electronik" de altfel schema domnului profesor Mihai Chirita, am facut-o si eu acum 4-5 ani (varianta 2x100w cu tot cu corectoare,aparuta in Tehnium 1984) si pot sa spun ca a iesit peste asteptarile mele, si merge si acum, parerea mea este ca se aude mult mai bine decat chinezariile din ziua de azi. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Un amplificator simplu, de aici http://sound.westhost.com/project12a.htm Sint multe scheme pe net si poti cauta singur cu google !schema este identica cu kytul ceausist de 10wo sugestie sa se renunte la o dioda din circuitul de reglaj al curentului de repaussa se monteze doar doua diode in serie ,in serie cu aceste diode sa se monteze un semireglabil de 250..500ohm(de buna calitate)i,pentru a putea sa reglam curentul de repaus pentru distorsiuni minime! Link spre comentariu
ex.escu Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Schema este a amplificatorului 'France 250',a aparut in revista L'Haute Parleur in 1969,a fost publicata in tara in cartea 'Amplificatoare de audiofrecventa' -1971,si afost reluata de nenumarate ori sub diverse semnaturi.Schema originala se alimenta la 40V stabilizat si era cotata la 50w/3ohm,continea si un etaj de limitare de curent.Marirea tensiunii de alimentare impune printre altele si marirea proportionala a lui R23;semireglabilul care regleaza curentul de repaus trebuie sa fie de buna calitate,eventual suntat de o rezistenta de 390-470ohm.Schema poate fi imbunatatita si e un punct de plecare pentru cei care vor sa experimenteze. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Era exagerat? r?u puterea, la fel ca la amplifurile alimentate la +60V care cic? scoteau 100W! Sînt scheme slabe ?i dep??ite, din anii 60. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 se alimenta la 40V stabilizat si era cotata la 50w/3ohmTeoretic, la 40V alimentare asimetrica stabilizata, daca am considera Usat+Ure (tranzistor final + rezistenta sa de emitor) aproximativ 3V, am obtine la iesire 12Vef cu distorsiuni minime, ceea ce ar fi 48W/3 ohmi. Ramine de vazut comportarea etajului final cind debiteaza pe sarccini cu valoare mica. Link spre comentariu
Vizitator chriss991 Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Am facut si eu apliful dupa schema lui electronik dar merge bine doar fara cond c17, daca il pun imi da mai multa putere dar imi baga un brum foarte puternic. d la ce ar putea sa fie?? fara el imi merge bine dar nu are putere mare. Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Fără C17??? Şi nu ai pus nimic în locul lui?? Pentru că fără el amplificarea în tensiune este 1, adică ce bagi la intrare, regăseşti la ieşire, dar adaptat sarcinii de mică valoare... Trebuie musai lăsat acolo unde îi e locul... Dacă există brum probabil este din cauza sursei prost filtrată sau redresare monoalternanţă... vezi de asemenea şi C14 ca posibilă cauză...Oricum, de când se rezolvă problemele scoţând componente de ici, de colo??? Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 merge bine doar fara cond c17Schema este atit de simpla ca nu are nevoie de nici un comentariu. De la ce sursa aplici semnal la intrare - nu cumva supramodulezi intrarea? Daca montezi un potentiometru de volum la intrare, tot asa face? Link spre comentariu
zal Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Eu nu înţeleg ce e aşa interesant la o schemă atît de primitivă? Are vreo 40 ani, de atunci s-au inventat altele mai bune şi mai bine documentate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum