Vizitator Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Am reusit sa pun in practica si sa testez bine acest tip de circuit ....si m-am inspirat initial de aici: Asadar am folosit ca finale dar si restul de tuburi doar tip RUSESTI asfel finale 6h13c driver 6h6p si pre 6h1p am majorat condesatori de filtraj la 390mF/450v dar si de cuplajul trafo iesire tot 390mf...am reglat biasul la 62mA per fiecare finala rezultatele se vad pe osciloscop la capete de banda 25hz respeciv 25 khz pt cca 7v rms /8 ohm adica cca 6w sinusoidali cam atit poate...sigur in saturatie ajunge la peste11w dar mai important a fost proba de ascultat am remarat o transparenta si o dinamica f buna ,zgomot de retea insesizabil ...ceva se simte cind e in stby as zice ca stby-ul e obligatoriu minim 2 minute...va trebui deci sa-i fac si un temporizator...pt HT ,in rest sensibilitatea e de cca 280mV pt puterea max f distorsiuni Voi reveni cu alte detalii... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 adica de aici...http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbr ... -SE608.htm Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 frumos si interesanta abordarecomparativ cu EL84 cum este sunetul?eu am facut un SE ,cu cite o trioda pe canalsunetul mi se pare mult mai transparent si mai placut fata de EL84 Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Si eu sunt de aceasi parere in privinta sunetului .....reprodus cu aceste tuburi parca e altceva...informatia muzicala e mai detaliata mai fina....e greu de descris in cuvinte oricum driverul livreaza cca 60vrms....pt puterea nominala si asta pt ca lampa are un gain f mic aproape unitar as zice am masurat pe primarul trafo iesire cca 80-85vrms deci finala amplifica in curent si ff putin in tensiune.... Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Felicitari. Totusi, mi se pare ca lampa asta nu e chiar asa potrivita pentru schema asta. Grozav ce ma enerveaza rezistenta de 1.2K. E necesara valoarea asta mare numai datorita faptului ca aceste lampi au tensiunea de negativare mare. Se pierde pe rezistenta o gramada din puterea audio din pacate. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Nu te-ai uitat bine , schema de pe jogis e cu negativare fixa si etaj SRPP - acolo e rezistenta de 1K2 pusa , nu se poate altfel . Adica se poate , dar cu complicatii. Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Stiu ca nu se poate altfel. Voiam sa zic ca folosind alte lampi, care au tensiunea de negativare mai mica, rezisrenta de 1.2K poate fi subatantial mai mica. In cazul de fata,(cu 6n13s) pe ea trebuie sa cada vreo 70V pentru a asigura negativarea pentru lampa de sus. Nu am zis ca e gresit. Mi-am spus parerea referitor la schema vs lampi utilizate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Pai da -am gindit si eu un pic...cum as putea elimina aceasta resistenta care -mi maninca 4-5w ...cu o negativare separata acum sincer nu stiu in ce masura as recupera aceasta putere disipata sub forma e energie care s-ar adauga la puterea de iesire pt ca daca da: atunci se merita complicatia ...astept parerea dumneavoastra...sau poate o alimentare diferentiala cu modificarea si a driverului---dar atunci nu se mai cheama srpp... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Trioda de sus functioneaza ca un repetor catodic , adica tot e nevoie de rezistenta de catod si daca s-ar face negativare fixa , altfel nu poate functiona . Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Trioda de sus functioneaza ca un repetor catodic , adica tot e nevoie de rezistenta de catod si daca s-ar face negativare fixa , altfel nu poate functiona .In cazul de fata are nevoie de rezistenta in catod dar....in o configuratie tip otl...(dar cu traf pe iesire) nu...si negativarea se poate obtine usor prin un divizor de tensiune ...luata din dif de potential anod/catod al triodei de jos...problema mea ramine driverul care trebuie sa-mi dea +/- 80v rms :cry:Ca sa scot tot din lampa asta Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Da , se poate , atunci nu mai e SRPP ci SEPP sau altceva , cu etaj defazor . Trebuie alta schema . SRPP e cel mai simplu PP pentru ca nu are nevoie de defazor . Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Ca sa nu-l complic prea mult as putea sa iau o faza defazata cu 180 grade de pe iesirea transformatorului...dar e nevoie de o tensiune considerabila ...deci o infasurare dedicata ..si ar mai fi si alte combinatii dar deocamdata ramine asa pt ca cei 2x5w sunt suficienti pt o auditie normala.... Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Si eu sunt de aceasi parere in privinta sunetului .....reprodus cu aceste tuburi parca e altceva...informatia muzicala e mai detaliata mai fina....e greu de descris in cuvinte oricum driverul livreaza cca 60vrms....pt puterea nominala si asta pt ca lampa are un gain f mic aproape unitar as zice am masurat pe primarul trafo iesire cca 80-85vrms deci finala amplifica in curent si ff putin in tensiune....Sunetul aparte al acestui amplificator se datoreaza transformatorului ,probabil impendanta este de citeva sute de ohmi si astfel pierderile rezistive sint mult mai mici , am mai incercat sa subliniez acest lucru si in alte topice...Schema de SRPP nu este rea , dar cea de SEPP prezentata de Kosmin este mult superioara, eu tocmai am testat-o si daca te intereseaza i-ti transmit datele Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Si eu sunt de aceasi parere in privinta sunetului .....reprodus cu aceste tuburi parca e altceva...informatia muzicala e mai detaliata mai fina....e greu de descris in cuvinte oricum driverul livreaza cca 60vrms....pt puterea nominala si asta pt ca lampa are un gain f mic aproape unitar as zice am masurat pe primarul trafo iesire cca 80-85vrms deci finala amplifica in curent si ff putin in tensiune....Sunetul aparte al acestui amplificator se datoreaza transformatorului ,probabil impendanta este de citeva sute de ohmi si astfel pierderile rezistive sint mult mai mici , am mai incercat sa subliniez acest lucru si in alte topice...Schema de SRPP nu este rea , dar cea de SEPP prezentata de Kosmin este mult superioara, eu tocmai am testat-o si daca te intereseaza i-ti transmit dateleSigur ca ma intereseaza dar superioara in ce sens !? pt ca putere in plus nu cred iar calitate ...am si eu f buna ,cei drept transformatorul facut de mine are 3 infasurari primar si 2 secundar datele ar fi 8cm sectiune pierderile le-am estimat la sub 15% iar banda reprodusa e de la 30hz in sus lineara...cum se vede si in foto... Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 SEPP are simetria unui PP, clasa AB1 deci putere si randament superior, impendanta de iesire mai mica deci transformator cu pierderi mai mici , posibilitatea corectarii asimetriei tuburilor prin negativare fixa separata, deci distorsiunile de racordare pot fi reduse la minim . Sunetul SRPP seamana cu SEPP, dar acesta din urma admite mai multe imbunatatiri... depinde de gust Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum