Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BLX14 sau BLX14C ?

yo6pir

Postări Recomandate

Baieti am o dilema: este vreo diferenta intre cele 2 modele de tranzistoare BLX14 si BLX14C ? Pentru ca fizic exista diferenta. Foaie de catalog am gasit numai pentru BLX14:

http://www.datasheetarchive.com/pdf-dat ... 050570.pdf

Dilema mea este ceva mai extinsa deoarece am in posesie din fiecare model si vreau sa fac ceva cu ele, adica un final mai tare pentru statia mea. Ar fi ceva idei ce schema sa abordez?

Cineva zicea sa abordez schema de la A412 cu adaptarea la putere mai mare, dar sunt cam retinut la acea schema deoarece in varianta originala am prajit ceva tranzistoare si nu vreau sa o mai incerc. Altceva daca se poate si pentru putere mai mare, ca asa zice datasheetul acestor tranzistoare ca scot 50W bucata, ! Daca poate cineva sa ma ajute cu vreun sfat e bine primit. Toate bune de la Ovidiu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo6pir

4

• yo7lhe

2

• Yo4You

1

• nostrom

1

Top autori în acest subiect

Pe cel in capsula ceramica alba l-am vazut in multe scule militare.Despre cel negru sunt zvonuri ca circula multe exemplare contrafacutesi cateva liniare cu ele au scos fum. Eu am gasit in capsula neagra lafostul Radioprogres, zona Lipscani-Selari, la pret derizoriu dar am evitat sa cumpar.

Link spre comentariu

Intr-adevar, alea in capsula alba ceramica le am de la un fost cadru militar la UM de transmisiuni. Totusi, se poate sa fie perfect echivalente la caracteristici? Si in ultima instanta, se poate face un amplificator cu ele ? Vreo idee, link, sfat ...multumesc. Ovidiu.

Link spre comentariu

Salut, vezi aici http://www.qsl.net/va3iul/Homebrew_RF_C ... _Ideas.htm is ceva scheme cu BLX15 chestia este ca is amplificatoare in clasa C pentru 50Mhz, dar cu putina imaginatie polarizat cu rezitsnte si diode sa nu lase mai mult de 0,6V pe baze se poate trece in regim de lucru in clasa AB.

Totul ramane la latitudinea d-voastra sa experimentati, poate va functiona sau cine stie. Demult am avut si eu intentia sa cumpar doua BLX14 de la simpo cica 50lei era bucata si la recomandarea unui radioamator mi-a zis sa ma las pagubas ca el schimbase in armata un borcan de ei, is pretentiosi, trebuie antena buna etc.

Care aveti ceva socluri de GU50? am nevoie de 3 bucati sa imi trag si eu un furnal cu lampa HI!

Link spre comentariu

Salut! Vezi ca in revista "Radiocomunicatii si Radioamatorism" sunt chiar vreo doua scheme cu BLX14 , eu chiar am facut dar o parte din cel de acolo, (partea cu polarizarea lor si preamplificatorul cu care se facea atacul lor) chiar a mers dar eu nu scoteam prea mult din el fiindca nu aveam semnal prea mare la iesirea din statie . Si referitor la tranzistori sa sti ca si cele negre sunt in lotul PSA la statia R1300, personal eu nu am avut decat unu in capsula alba ceramica doar atat am gasit prin lot restul doar negre.Daca nu ai colectia la reviste am sa incerc sa caut eu schema dar este destul de anevoios fiindca le am pe CD dar ma descurc eu.73 ! si spor la treaba YO9GCC

Link spre comentariu

Am avut BLX 14 in capsula de plastic gri - tot de pe la armata. Au fost folosite in unele R1300 din primele serii. Deoarece nu am avut mai multe, am facut un amplificator cu un singur tranzistor, dupa o schema publicata in Radioamatorul.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Nea Gogu

Salutare(din)Nou pe forum,vechi in bransa ma vad oarecum nevoit sa incep asa:fratilor suntem deja in 2010!BLX14-15 si alte 2N-uri inca existente atat in aparatura de radioamatori cat si in cea profesionala ne duc mult in domeniul trecutului.Au aparut,la preturi accesibile tranzistori de mare putere care se simt in largul lor la peste 1Ghz-ex MRF899-sau la peste 2,5giga-MRF19125.Ambii au Pout de aprox 200W in cw/fm,pe langa castigul in putere mult superior "babaciunilor" si implicit usurinta de a se lucra cu ei.Spun asta din proprie experienta,inainte de astia am avut placerea de a ma chinui/entuziasma cu kt922,kt931 si blx15.Au facut istorie la vremea lor,dar ea s-a cam dus.

Link spre comentariu

M-ati convins mai, gata arunc la gunoi tranzistoarele astea noi noute si nici nu ma mai gandesc la ele de-acu'. Fac eu un alt final cu altceva mai la moda: MOSFET-uri si nu mai bat la cap pe nimeni cu vechiturile astea. Cazul e inchis. Close topic! :98 :secret

Link spre comentariu

pentru mine hobby inseamna sa folosesti ce ai la indemana - nu neaparat sa dai bani pe ceva nou - ca sa iti faci ce ai nevoie.Poate si altii simt la fel.Iar in metaloceramice nu se vad luminite rosiatice ....

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări