MirceaM Postat Iunie 28, 2005 Partajează Postat Iunie 28, 2005 Am nevoie sa contorizez timpul (in microsec) cat un semnal digital este in 1. Semnalul este in 1 un interval de timp care se situeaza in range-ul 1500 microsec - 5 sec. Pentru asta am folosit numai TMR0 pt care am facut aranjamentul sa faca overflow la 4096 microsec si am intrerupere doar la TMR0 overflow. Retindnd intr-o variabila de cate ori octetul de la adresa 0x01 s-a dat peste cap si considerand ca acest octet se incrementeaza cu 1 la fiecare 16 microsec (4096/256), in combinatie cu faptul ca semnalul intra pe PORTB.7 (intrerupere) - am rezolvat cazul. Sigur ca a trebuit sa ma multumesc, sa admit faptul ca timpul dorit nu poate avea orice valoare ci doar din 16 in 16 microsec.Dar intrebarea este despre modul "capture". As putea sa fac aceeasi treaba in mod mai simplu (mai eficient?) utilizand acest mod? Cum? Este vorba de 16F876 la 16 MHz. Multumesc. Link spre comentariu
sifor Postat Iunie 28, 2005 Partajează Postat Iunie 28, 2005 Domnu' cercetator stintific principal ! Va rag sa cititzi cu toata increderea data sheet-ul lui PIC16F876 ! Acolo ve-ti gasii toate informatiile necesare !Don Mario Link spre comentariu
MirceaM Postat Iunie 28, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2005 Domnu' cercetator stintific principal ! Va rag sa cititzi cu toata increderea data sheet-ul lui PIC16F876 ! Acolo ve-ti gasii toate informatiile necesare ! Don Mario L-am citit si il mai citesc. Pana una, alta, am intrebat si aici, pe forum. Acolo ve-ti gasii toate informatiile necesare !Ai dreptate.L-e vo-i gasii. Sau le v-oi gasiii! :wink: Link spre comentariu
CristianC Postat Iunie 29, 2005 Partajează Postat Iunie 29, 2005 Modulul Capture poate fi setat sa salveze valoarea din TIMER1 la o tranzitie a semnalului de intrare. In plus poate sa genereze o intrerupere la fiecare tranzitie.Pentru aplicatia ta: La prima tranzitie resetezi TIMER1 iar la a doua citesti valoarea din bufferul de captura.Cu oscilator de 16MHz poti obtine o rezolutie de pana la 250ns. Link spre comentariu
Pasare Dan Postat Iulie 8, 2005 Partajează Postat Iulie 8, 2005 tocmai la asta lucrez - trebuie sa citesc turatia unui motor si corectia turatiei (cea stabilita fata de cea reala) - si eu sper sa mearga - la mine frecventa e de la 0 la 200 Hz. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum