Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lămpi originale şi falsuri

zal

Postări Recomandate

:ras: JJ e o firma actuala, tuburile NOS sunt cele fabricate inainte de 85' si ramase, NOS=new old stock adica stoc vechi cu piese noi(scuzati daca nu e traducerea exacta)

Daca ai studia mai mult in timpul pauzelor lungi si dese ai realiza ca de fapt JJ este o firma veche cu nume nou , si tot ca traducere care de fapt inseamna interpretare si nu motamo , NOS ar fi de fapt componente noi de productie veche , sau componente vechi nefolosite .
Link spre comentariu

:ras: JJ e o firma actuala, tuburile NOS sunt cele fabricate inainte de 85' si ramase, NOS=new old stock adica stoc vechi cu piese noi(scuzati daca nu e traducerea exacta)

Daca ai studia mai mult in timpul pauzelor lungi si dese ai realiza ca de fapt JJ este o firma veche cu nume nou , si tot ca traducere care de fapt inseamna interpretare si nu motamo , NOS ar fi de fapt componente noi de productie veche , sau componente vechi nefolosite .
Stiu, sunt fostele uzine TESLA dar procesul de fabricatie s-a alterat mult, unele materiale folosite atunci acum sunt interzise sau "prea poluante" + ca secretele de fabricatie s-au cam pierdutAu fost multe discutiii despre acelasi tip de tub, NOS si de productie noua la care era o diferenta de la cer la pamantDar sa nu mia continuam cu offtopiculCat despre traducerea abrevierii NOS am precizat ca nu stiu daca traducerea este corecta
Link spre comentariu

Lorik199"Stiu, sunt fostele uzine TESLA dar procesul de fabricatie s-a alterat mult, unele materiale folosite atunci acum sunt interzise sau "prea poluante" + ca secretele de fabricatie s-au cam pierdut"Nu s-a pierdut absolut nici-un secret de fabricatie...dar e adevarat ca au aparut restrictii severe la unele materiale de fabricatie poluante...pe de alta parte s-au redus si costurile...de aici o falsa parere cum ca tuburile JJ(fosta Tesla) sunt foarte slabe.Nu sunt slabe...dar clar nu sunt la fel de bune ca cele originale de acum 3-4 decenii.Oricum Tesla nu e firma mea preferata pentru tuburi si JJ urmeaza istoria.

Link spre comentariu

Am o nelamurire referitoare la tuburile inscriptionate "Zaerix". Se spune ca aceasta firma selectiona cele mai bune tuburi de la diversi producatori si le comercializa evident la un pret mai mare. Altii sustin ca nu verifica nimeni nimic, era o excrocherie, pur si simplu scriau "Zaerix" pe ele si gata :rade: . Care o fi adevarul?

Link spre comentariu

NENEA MODERATOR

Te anunt ca ai facut un mare terci aici, ce am scris eu si colegii,nu a fost in acest subiect ci in Amplificator 50W, iar posturile aparand aici par ca vorbesc singur, citandu-l pe diff care n-are nici o postare in acest topic.

Ce e si mai grav, e ca topicul acesta trateaza ECC82 si echivalentele ei, dupa cum zice si titlul si nicidecum firmele producatoare de tuburi electronice foste/actuale

Link spre comentariu

Bine, acum le-am mutat intr-un topic in care se vorbeste de brandul tuburilor.Si eu te asigur ca nu am facut nici un terci, ai un citat acolo, nu vorbesti de unu singur, alti useri te citeaza si tot asa. V-am zis de la inceput sa terminati cu offtopicul!!Normal era sa sterg mesajele voastre asa cum se procedeaza cu cele offtopic.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Farfuria de tabla de sus (getter) este caracteristic tuburilor rusesti, eu nu am vazut nici un tub EU decit cu inel.La fel si cu EL84 branduite Mullard, pe linga faptul ca vopseaua este de calitate indoielnica.Plus diferente mari de constructie a tuburilor in interior.

Link spre comentariu

Am EF83 Philips Miniwatt tot cu farfurie şi sigur e veche. E o mare diferenţă între ''farfuriuţele'' cu o adîncitură centrală din tuburile cu 7 şi 9 pini ruseşti şi astea, mult mai mari în diametru şi plate.Vopseaua poate fi coaptă... dar codul de la bază identifică uşor originea tubului.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări