Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lămpi originale şi falsuri

zal

Postări Recomandate

interesant subiectparerea mea este ca sunt de o mare nesimtire acesti producatori,adica daca produc lampi din nou, pai sa le vanda ca lampi noi nu ca lampi nosdar pretul creste mult pt o lampa "nos" dintr-asta, fata de una noua produsa acum

Link spre comentariu
Vizitator viobio

asta nu e totSOVTEK vinde 6P3C sub denumirea de 5881 :rade: (68RON/BUC)SOVTEK vinde 6H2P sub denumirea 12AX7 Fender :rade: (au filament la 4/5/9)(38RON/BUC)SOVTEK vinde 6P14P sub denumirea EL84 Fender :rade: (49RON/BUC)aceste masluiri se gasesc la magazinul de pe Stirbei Vodaasa ca dragi SNOBI mai bine folositi lampi rusesti adevarate ,fabricate pina in 1980multi nu inteleg de ce se vind foarte scump adevaratele nos-uri!poate nu credeti,poate o sa rideti de mine,chinezii sunt cam singurii care mai fabrica lampi cu adevarat nos!!!eu am fost in China la fabrica Shuguang,au debarasat Europa de toate materialele care nu sunt ecologice!aveam in plan sa import produse de la XINDAK!,sigur dadeam faliment ,la noi produsele facute in China sunt blamate!totusi in Germania,Franta,Canada ,etc se vind bine,cel putin aceasta marca este apreciata !in plus au preturi imbatabilearuncati o privire aici:www.xindak.com

Link spre comentariu

NOS înseamn? new old stock, din cîte ?tiu eu. În român? s-ar traduce l?mpi noi din stocul vechi. Dac? e a?a, nu înseamn? c? exista un stoc vechi din care se vindeau ?i care nu mai are cum s? fie suplimentat?

Link spre comentariu
Vizitator viobio

NOS înseamn? new old stock, din cîte ?tiu eu. În român? s-ar traduce l?mpi noi din stocul vechi. Dac? e a?a, nu înseamn? c? exista un stoc vechi din care se vindeau ?i care nu mai are cum s? fie suplimentat?

pai da !ai dreptate!altii inteleg altceva prin nosce sa fabricat in anii 50...80 cred ca sunt de mult epuizate,cu greu se mai gasesc!dupa mine nos inseamna o lampa nou nouta fabricata in perioada de glorie a lor ,in perioada 40....80nu ce se fabrica acum sub titulatura NOSla chinezi m am referit la altceva,ei macar folosesc materiale din acea perioada,pe linii de fabricatie rusesti
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Aha. Nu eram sigur, am vrut s? m? verific. Deci s? ?in bine de E88CC ?i ECC803 recuperate din osciloscop? :rade:

sa tii cu dintii de ele :da si eu am lampi recuperate din osciloscoapeam 6DJ8 /Toshiba ,verificate pe catometru au emisie 100%,ambele triode sunt egale ,am 20buc si toate au aceleasi caracteristici!
Link spre comentariu

Totu?i a? avea o observa?ie: nu acuz Sovtek c? vinde sub marca sa 6P3S-E ca 5881, c? doar e echivalent?, sau alte firme ruse?ti 6P3S ca 6L6GC, de asemenea fiind echivalente, eu a? acuza pe cei care le rebr?nduiesc, î?i pun o emblem? de fi?e pe ele ?i le vînd la fraieri ca originele americane sau europene din anii 50-60. ??tia sînt cei cu adev?rat periculo?i, c? doar pot s? cumpere stocuri cu defecte ?i s? le introduc? pe pia??, cum a fost un stoc de l?mpi 6550 ''Tesla'', firm? care nu a fabricat niciodat? a?a ceva, pîn? la desfiin?are, în realitate fiind rebuturi chineze?ti dintr-un stoc cu peste 10% defecte.Înc? o chestie, cel pu?in în cazul firmelor ruse?ti ?i al celor care s-au apucat s? reproduc? în Rusia l?mpi (Mullard, Tung-Sol...), exist? ?i o perioad? de trecere de la baloanele ?i bazele vechi, tip GOST, la cele personalizate, vestice. Al?ii, ca Electroharmonix, au adunat stocuri vechi ?i le-au retip?rit, ceeace nu e r?u, situa?ia s-ar putea compara cu cea din anii 60 cînd fabricile RFT produceau ptr CAER, ca ajutor fr??esc, ptr Tesla ?i Tungsram, anumite tipuri deficitare, ca EF86, ECCxx ?i ptr URSS 6P14P marcate cu galben. Sau anii 70-80 cînd tot RFT producea ptr Siemens, Telefunken, Zaerix, Alpha, Lorenz, Haltron (?i Tungsram a produs ptr firma asta), Tronix, RSD...Au mai f?cut ?i alte firme astfel de afaceri.

Link spre comentariu

Aici se g?sesc descrieri am?nun?ite ale diferitelor l?mpi uzuale ?i loturi:

http://www.tubemonger.com/

-------------------------------------------------------------------------------

?i redenumirele s-ar putea împ?r?i în 2: corecte (cînd e vorba de l?mpi echivalente, copii, asumate de firma care le vinde) sau false (schimb?ri de firme sau modele, mai ales în cazul loturilor cu defecte ?i vîndute de reselleri obscuri).

-------------------------------------------------------------------------------

La categoria falsuri grosolane, avem 12AX7/ECC83 chineze (1,2) ?i ruse?ti (3,4) pe ?asiu de 6N2P.

Mai jos avem 2 ECC83 (una necunoscut?, alta de la JJ) pe ?asiu de ECC88 ?i o 12AU7 pe ?asiu de 6N3P (provenien?? chinez?).

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Aici se g?sesc descrieri am?nun?ite ale diferitelor l?mpi uzuale ?i loturi:http://www.tubemonger.com/-------------------------------------------------------------------------------?i redenumirele s-ar putea împ?r?i în 2: corecte (cînd e vorba de l?mpi echivalente, copii, asumate de firma care le vinde) sau false (schimb?ri de firme sau modele, mai ales în cazul loturilor cu defecte ?i vîndute de reselleri obscuri).-------------------------------------------------------------------------------La categoria falsuri grosolane, avem 12AX7/ECC83 chineze (1,2) ?i ruse?ti (3,4) pe ?asiu de 6N2P.Mai jos avem 2 ECC83 (una necunoscut?, alta de la JJ) pe ?asiu de ECC88 ?i o 12AU7 pe ?asiu de 6N3P (provenien?? chinez?).

si fender? 12ax7? :rade:
Link spre comentariu

Prin contribu?ia nepre?uit? a colegului viobio, v? pute?i delecta cu 12AX7WA Fender, în?untru fiind o 6N2P Sovtek rebotezat?. În poze, ave?i în dreapta lampa Fender ?i în stînga o lamp? 6N2P identic? constructiv, din anii 80. Pe cutie mai apare scris ?i 7025...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări