Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablu audio TV tuner

Vizitator danutz0501

Postări Recomandate

Vizitator danutz0501

Salut baieti ,am si eu un TV-Tuner Leadtek WinFast TV2000 XP Expert si se pare ca nu reuseste sa inregistreze sunetu.E conectat la placa de baza printru cablu stereo sau cum io zice la mufa de cd-in.Pot sa transorm un cablu de sunet cd audio si sa ai atasej un jack de 3.5 ca sa bag sunetu prin line in.Am observat ca are doar 3 fire.Va rog nu radeti de mine sant cam noob

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

2

• Stefan

1

• hip_hop7575

1

• Mahdi

1

Top autori în acest subiect

Vezi c? trebuie s? fie în pachet ?i un cablu jack-jack. Îl montezi între ie?irea audio din tuner ?i intrarea de line in din PC. La mine doar a?a a mers, cît am mai avut Windows.

Link spre comentariu
Vizitator danutz0501

Daca aveam iesire normala de jack pentru sunet nu mai ma chinuiam.Iesirea de sunet e mufa cu 4 pini pt cablu audio cum e cel din poza.Alta iesire de sunet nu am.Revenind la intrebare se poate modifica sau cumpara cablu deja facut de la vreun magazin?

Link spre comentariu

Iesirea de sunet e mufa cu 4 pini pt cablu audio cum e cel din poza.Alta iesire de sunet nu am.

Ori sînt eu bou, ori ai vreo versiune mai nou? cu acela?i nume. Pe partea exterioar?, unde ai toate mufele, ar trebui s? fie prezente dou? mufe jack mam? de 3,5 pentru senzorul de la telecomand? ?i pentru ie?irea audio.
Link spre comentariu
Vizitator danutz0501

Stiu ca e mai practic si mai aspectuos,dar din pacate am cautat pe net si incercat toate solutiile(setari ,drivere ,pvr etc) esec total la inregistrare, sunet la vizionare am :sparge:

Asa ca am ajuns la modificarea cablului.Are 3 fire unul ar trebui sa fie masa si celelalte cele 2 canale.Am vreo sansa sa ard ceva daca din greseala nu nimeresc firele din prima unde ar trebui,adica sa pun masa in locul unde ar trebui sa fie unul din cele 2 canale?

Din pacate nu am mufa audio de iesire in afara de aia cu 4 pini.Mufele dupa bracket sant astea 1 mufa pentru fm,1 pentru tv ,1 pentru intrarea unui cablu cu 3 rca si inca 1 mufa ciudata (pe cutie scrie mini DIN cable pentru captura dupa camera etc) si 1 pentru senzoru telecomenzii.Doar 4 mufe de intrare.

Uite si o poza a cutiei tunerului sa nu zici ca il confund(scuze claritatea e facuta cu un telefon de 1.3 mpx)

Daca vrei iti fac un si cu tunerul dar trebuie sa scot calculatorul de sub birou.

Uite linkul catre poza se pare ca nu pot sa uplodez pe forum poza direct

http://i601.photobucket.com/albums/tt92 ... mag022.jpg

Link spre comentariu

link

asa ar trebui sa arate tuneru tau. acolo ai o mufa jack audio out, pui un cablu care sa conecteze iesirea aia cu intrarea "line in" de la placa de sunet. Simplu !

daca nu ai asa, cumperi o mufa jack tata pe fir ( asa e denumirea completa), si conectezi firele de la mufa care o ai tu, in ordinea urmatoare: la mufa corespunzatoare varfului jackului conectezi firul alb, la mufa corespunzatoare partii din mijoc, pui firul rosu, iar la mufa corespunzatoare tablitei de la baza, pui firul negru. "mufele" astea de care zic eu is in general niste "urechiuse" de unde prinzi firele.

sper ca te'am lamurit

Link spre comentariu

Salut,Daca tu spui ca ai sunet pe redare atunci sigur nu e problema de cabluri. Eu as merge tot pe ideea de setari defectuoase. Eu am un alt brand de tvtuner. In softul lui pot sa ii setez de pe ce intrare a placii de sunet sa mearga si la redare si la inregistrare. La mine softul lucreaza direct cu placa de sunet.Vezi daca nu cumva softul tunerului tau nu lucreaza cu placa de sunet. In XP majoritatea placilor de sunet au "mixer" separat pentru inregistrare si pentru redare. Deschide mixerul de inregistrare al placii tale de sunet activeaza intrarea respectiva, da volumul relativ mare si incearca sa inregistrezi.Bafta.

Link spre comentariu
Vizitator danutz0501

Salut multumesc de idee,dar ideea e ca eu am windows 7 si stiu mixerul la care te referi dar singurele surse de a inregistra din optiunile tunerului sunt "mic at the rear" si "realtek digital input" de cd-in nu are optiune.Poate prezenta fizica a unui jack in line in imi adauga aceasta optiune la inregistrare.Oricum multumesc pentru idee o sa mai ma chinui pe la setari sa vad ce reusesc si asa de facut cablu nu m-am apucat inca.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

si eu am acelasi tuner. ca si tine am intampinat aceeasi problema de cand am trecut pe windows 7.conecteaza cablul ala care l-ai primit in pachet intre tuner si placa audio. conecteaza cablul pe aux sau cd audio la placa de sunet. eu l-am pus pe cd audio ca nu am aux. scoateti ultimele drivere pentru windows 7 atat la tuner cat si la sunet.eu pana nu mi-am gasit driver compatibil cu wind 7 la sunet, nu am putut inregistra. deoarece tunerul nu imi vedea placa de sunet.dupa ce faci ce ti-am zis mai sus, o sa-ti apara la setari ceva asemanator cu poza pe care am atasat-o.u. si selectezi cum e la mine si cam gata. ar trebui sa mearga. daca nu ti-a mers, mai intrebi aici.mai intai verfica sa ai drivere compatibile cu wind 7. la tuner scoate neaparat driverul de wind 7 (driver+aplicatie) si nu de vista. iar la sunet nu stiu ce sa zic. nu stiu ce placa ai.bafta

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Salut baieti ,am si eu un TV-Tuner Leadtek WinFast TV2000 XP Expert si se pare ca nu reuseste sa inregistreze sunetu.E conectat la placa de baza printru cablu stereo sau cum io zice la mufa de cd-in.Pot sa transorm un cablu de sunet cd audio si sa ai atasej un jack de 3.5 ca sa bag sunetu prin line in.Am observat ca are doar 3 fire.Va rog nu radeti de mine sant cam noob

Ca sa inregistreze si sunetul,trebuie sa-i dai din setarile Tunerului de unde sa capteze sunetul.Am acelas TV tuner.Eu la "Audio Recording line" am ales "Stereo Mix" si inregistreaza sunetul fara probleme.Nu trebuie sa modifici niciun cablu pentru ca oamenii aceia cand l-au facut s-au gandit si la treaba asta si daca nu se putea altfel iti dadeau accesoriile necesare!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări