rares01 Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 http://mycaramplifiers.com/wp-content/u ... lifier.gif ce parere aveti de aceasta schema ? as dori sa realizez un kit de amplif cu tranzistorii BD de mai sus astept pareri sau alte propuneri solutii... Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Aici vei gasi scheme mai bune decit asta, de acum 30 de ani ! viewtopic.php?f=5&t=20181 Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 A fost o improviza?ie ?i r?mîne o improviza?ie, nici m?car nu cre?te puterea. Link spre comentariu
rares01 Postat Decembrie 17, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2009 bun bun mersi mult .. Link spre comentariu
costilx Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 Buna,prima data cind am facut un amplificator a fost cu tda2030 ,bd249,bd250 schema de care ai intrebat, mia iesit din prima si merge super are si putere,eu l-am alimentat la 22v,0,22v 5A,l-am folosit zi de zi veneam seara de la munca singurul calmant era sa-l tin la maxim,fara probleme isi facea treaba,daca vrei sa-l faci sa-i pui radiatoare marisoare,succes. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 Si ce putere scotea ? Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 era si pe internet odata un kit cu TDA2030 + BD249/250 si ziceau ca scoate aprox. 50W cu tensiune de +/-25V (parca).......parca si adelaida facea kit-uri deastea. Link spre comentariu
costilx Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 Nu stiu exac,dar trece de 50w cu mult,eu am luat schema din cartea 302circuite electronice si o mai gasesti in revista thenium din nr.11/2005 numai ca in loc de bd-uri sunt folositi transistori rusesti kt818 ,kt819 sau kt708,kt705. Link spre comentariu
rares01 Postat Februarie 10, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2010 bdurile alea mai mult de 50w? cu mult? sa fim seriosi oricum am renuntat la acea schema am folosit 2 module mono cu irfp240 si sunt multumit de ele Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 alimentat la 22v,0,22v 5A, trece de 50w cu multDaca tensiunea de alimentare nu scade deloc in sarccina (!) vom obtine la iesire, maxim 13Vef, ceea ce inseamna 42W / 4 ohmi. Dar tensiunea de alimentare, sigur va mai scadea in sarccina ! Deci... Link spre comentariu
costilx Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 Am uitat sa specific se poate pune si pe 2ohm daca vrei putere mai mare,ea gindeste ai 2 tda2030 si cite doua perechi de finali,numai cu 2 tda2030 scoti aproape 50w, mai pui si finali apoi e voltajul +amperajul mai mare si sa nu scoata mai mult de 50w sa fim seriosi. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 numai cu 2 tda2030 scoti aproape 50wCam greu cu matematica ! In ceea ce priveste sarccina de 2 ohmi ... nu e recomandata, mai ales pentru conectare in punte ! Intr-adevar, daca vom conecta in punte, vom scoate dublul puterii eliberate in cazul utilizarii unui singur integrat, dar ar trebui dublata valoarea impedantei de iesire , pentru a mentine aceeasi valoare de virf a curentului prin sarccina.vom obtine la iesire, maxim 13VefAceasta este in cazul utilizarii unui singur circuit integrat + tranzistori complementari pe iesire. Link spre comentariu
costilx Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Daca te uiti la schema si la ce spune despre punere in 2ohm vei vedea ca zice asa,sarcina amplificatorului poate fi de asemenea de 2 ohm mai degraba decit cea standard de 4 ohm, daca sunt folosite tranzistoare de putere in locul celor din schema cu o sursa de alimentare corespunzatoare,amplificatorul poate furniza pina la 200w,sunt necesare radiatoare cu suprafata mare,mai ales cind se comanda puteri foarte mari. Eu lam folosit la 2ohm si nam avut probleme, deci eu lam folosit si testat si am fost foarte multumit, dar tu ceai facut sau e doar teorie din ceia ce vezi pe scheme,cum se spune practica bate teoria. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Poti atasa citeva poze cu realizarea ta, eventual, daca se poate, citeva oscilograme cu caracteristica de transfer a amplificatorului la 200W pe o sarccina de 2 ohmi. Ar fi un exemplu demn de urmat pentru incepatorii care au mai putina experienta. Link spre comentariu
costilx Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Las pune cu placere dar nu se poate eu sunt in londra si nu romania unde este si amplificatorul a trecut ceva vreme de atunci, il am si acum acasa si merge foarte bine il foloseste cineva din famile si nu a avut probleme mai ales cind dadea cite o petrecere.Ca sa sti mai multe lam dus la testat la un electronist un om dedicat electronici,lam rugat sal testam sai faca ceva masuratori sa vad daca e ceva de acest amplificator,ce mai spus, folosestel cu incredere ai facut un amplificator bun cu toata ca nu sti prea multe lucruri esentiale,daca vrei sal folosesti la 2 ohm punei radiatoare mari nu depasi 22v-0-22v si o sa ai 80w poate mai mult,in caz cai pui finali mai tari si mici modificari la alimentare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum