Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Muriti de ciuda

Vizitator Vasile

Postări Recomandate

nu vreau sa fiu gresit inteles... nu vreau decat sa ajut cum se poate...daca nu cu bani atunci cu ce ar mai fi nevoie.P.S. incercam sa ajut proiectul... scuze daca am fost deplasat.

Nu face nimic... te inteleg acum ;) Stai sa vedem cum decurge proiectul... al meu stagneaza.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Filipone

5

• kappa_ii

4

• tcm

3

• ghettoman

2

Top autori în acest subiect

Vizitator Radu1984

Salut,Sunt incantat sa vad ca sunteti interesati de o asemenea masinarie. Asa cum a mai spus si TCM, la Facultatea de Electronica din Bucuresti se gaseste un exemplar produs de LPKF ProtoMat M100/HF, facut pe comanda, fiind o combinatie intre M60 si C100 (suprafata de lucru mai mare combinata cu un motor de max. 100.000 rpm.). In prezent eu sunt utilizatorul acestui aparat asa ca pentru cine vrea sa vada ceva cablaje sau vrea chiar un cablaj la comanda se poate aranja. In mod curent profesorii mei mai primesc comenzi de la firme de obicei, dar oricine doreste este binevenit. Trebuie sa va spun insa ca pentru realizarea unui cablaj costurile sunt destul de ridicate.Numai bine !!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator lostris234

Salut.

Tin sa il contrazic pe colegul meu Radu.

-In primul rand "profesorii mei mai primesc comenzi de la firme" este fals. Masina se afla sub patronajul CETTI-ITA si nu al Facultatii deci comenzile se primesc de la seful incubatorului dl I Plotog [email protected]

-"costurile sunt destul de ridicate" fals; costurile se refera la freze si atat

-durata de viata a unei freze e in jur de 40-100ore(in functie de trasee, operatorul masinii si nu in ultimul rand de freze efectiv)

-costurile se situeaza in jurul valorii de 14euro/freza(milling si burghie) si 30euro/freze RF

-pentru studentii de la El.Tc.Ti. realizarea modulelor este gratuita in limita bunului simt si cu precizarea ca trebuie sa fie "in interes scolar"

-primim intradevar comenzi de la firme precum Microchip si R.O.S.A. pentru prototipuri.

-realizarea unui modul depinde in functie de complexitate si de marime (de la 30min pana la 6ore) in medie 3ore

-pretul pentru cei care nu mai sunt tineri sau studenti variaza in functie de placa (sper sa nu ma insel14euro/dm2) conteaza numarul gaurilor si dimensiunea placii.

-deasemeni ma simt vinovat sa mai precizez ca pentru cei interesati poiectele se primesc la Dl I. Plotog ([email protected]) Se precizeaza statutul fiecaruia(student, amator,profesionist) si se atasaza fisierul modulului.

-pentru proiecte in ORCAD e necesar doar fisierul *.MAX, pt restul atasati fisiere GERBER.

-Latimea traseelor minima de 0,2mm si spatierea de 0,3mm

Va asteptam pe la noi...

:smt039

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări