Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampa cu leduri

ioannis

Postări Recomandate

Vizitator tyc

salut tuturormultumesc pt interesul vostru, dar ma vad nevoit sa precizez inca o data faptul ca sunt incepator sau nici macar atat, adica discutiile voastre ma intimideaza rau de tot, ce tot vorbiti acolo despre ledutri de mare putere?! Explicati-mi si mmie despre ele, adica cu 150 sau 200 lm as putea obtine lumina necesara (12 lux la 3m), respectiv cu trei leduri de astea as face lampa sa fie ok?atunci tre sa fie tare scumpe sau tre sa aiba un inconvenient, ceva?daca e asa spuneti-mi ce tip de leduri sa caut, sa ma apuc sa calculez tensiunea necesara si intensitatea curentului!

foloseste un led de 150-200lm(led de putere)si concentrezi lumina data cu o lentila sau un reflector,la 60 de grade sau leduri obisnuite(d'alea de 5mm), numai ca suma fluxului luminos(lumeni) sa fie =150~200,le orientezi in asa fel incat sa 'bata' tot pe 60grade.Fluxul luminos se zice ca e impresia pe care o lasa privitorului,ledurile de 5mm se dau in candele si unghi,pe zextar.ro este un calculator de conversie cd-lm.Daca nici acuma nu ai inteles contacteaza-ma pe mess. sau la 0745 255 962
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin berdila

3

• ioannis

2

• __farad__

2

• Dj Alex

1

Vizitator marius_vfp

o chestie mica uitasem sati zic , dac folosesti lentile sau oglinzi pentu focalizare incovenientul ar fi ca , fiecare led are nevoie de oglinda lui pentru un randament maxim , ledurile de putere mere sunt alea care depasesc 5 w per bucata si nunumai ele dau o lumina foarte intensa sunt prin lanternele astea chinezesti mede PRC ,dar ledurile din lanterne sunt doar de 0,5 w bucata .

salut tuturormultumesc pt interesul vostru, dar ma vad nevoit sa precizez inca o data faptul ca sunt incepator sau nici macar atat, adica discutiile voastre ma intimideaza rau de tot, ce tot vorbiti acolo despre ledutri de mare putere?! Explicati-mi si mmie despre ele, adica cu 150 sau 200 lm as putea obtine lumina necesara (12 lux la 3m), respectiv cu trei leduri de astea as face lampa sa fie ok?atunci tre sa fie tare scumpe sau tre sa aiba un inconvenient, ceva?daca e asa spuneti-mi ce tip de leduri sa caut, sa ma apuc sa calculez tensiunea necesara si intensitatea curentului!

Link spre comentariu
Vizitator hempely

....apoi m-am mai documentat si am gasit ca ledurile albe au nevoie de po tensiune minima de alimentare de 3,3 v...am gasit o schema cu 20 leduri legate in paralel unde fiecare are inseriata o rezistenta de 20 ohmi si tot ansamblul mananca undeva la 400mAh, deci un acumulator de telefon mobil ar fi suficient, pentru ca imi ajung 2 ore de functionare (de fapt atat are si camera)...

Salut!Nu se pote folosi direct incarcatorul telefonului?La mine scopul este altul:m-ar interesa s-o folosesc ca si lumina de veghe.Multumesc.
Link spre comentariu

Salut!Nu se pote folosi direct incarcatorul telefonului?La mine scopul este altul:m-ar interesa s-o folosesc ca si lumina de veghe.Multumesc.

Orice iti poate oferi macar 4V(pt ledurile albe)merge.Daca folosesti un incarcator de telefon trebuie mai intai sa vezi ce tensiune ofera si apoi sa calculezi rezistenta serie cu ledul.Marea majoritate se invart pe la 4,7-5,5V.
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Salut!Nu se pote folosi direct incarcatorul telefonului?La mine scopul este altul:m-ar interesa s-o folosesc ca si lumina de veghe.Multumesc.La alimentat leduri da,pt incarcat accu de telefon (fara telefon )nu.

Link spre comentariu
  • 7 ani mai târziu...

salutare am niste lampi cu leduri de 150 w adica trei si vreau sa le montez la o hala dar cum ar fi mai bine sa le leg in paralel sau in serie multumesc

Link spre comentariu

Salut.

Fara suparare, dar la ce mod ai formulat cererea, nu stiu, zau, cine te poate ajuta... Da si tu ceva detalii :tensiune, tip, eventual ceva poze. Nu de alta, dar suna ceva de genul ,, am 3 lumanari galbene, le pun in serie sau in paralel''?

Link spre comentariu

Atunci pune in paralel. In serie nu vor functiona.

Se poate pune o poza, ca sa fiu sigur ca le ai cu radiator cu tot. Altfel, nu le alimenta ca se ard instantaneu.

Link spre comentariu

Oameni buni, sunteti pe un thread din 2010, asta nu se face asa ca inchid acest topic -> trebuie inceput altul nou.

Ontopic:

- intrebarea este pentru rubrica incepatori, ca si cand am avea becuri CFL de 230V~ si ne intrebam daca sa nu cumva sa le punem la retea in serie :rade: :26 :56

- Mihai: 6000 : 150 = 40lm/W - eu zic ca a fost chiar cinstit, cam la asta ma astept... Desi in mod normal nu as aloca mai mult de 40-50W efectiv in led pentru cei 6000lm

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări