Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta basss reflex

Ciprian Alexandrescu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ciprian Alexandrescu

8

• Mircea Bartic

6

• Sharky

5

• TAO

4

:cry: Pai eu is cam pasta la astea...pana acum nu am inteles cum sa rezolv problema..oricum cine a facut boxele a renuntat la bass reflex si s-a intors la labirint.. :( .Eu nu am ascultat mult la genius....doar am remarcat "puterea" de patrundere a basului....cam cum se aude in niste casti cat de cat bune.Ce se intampla dupa mult timp de ascultat nu stiu..oricum pe mine ma obosesc si basul si inaltele exegerate dupa un anumit timp.(nu mai aud vine dupa ce vin e la discoteca mai ales de la inalte..... :( )Cum la incinte n-am experienta deloc va cer voua ajutorul.Date tehinice incinta realizata de prietenul meu:Dimensiuni:50*80*30Material:pal obisnuit de 18 mmDifuzor:SAL SBX3040Pozitionare difuzor:in partea superioara a cutiei cam la 1/3 din inaltimePozitionare tub bass reflex:in partea inferioara respectind regulide de distanta..minim o latime tub intre pareti si pozitia tubului,intrarea si iesirea din tubLegare placi:Cu holtzsuruburi si apoi etansare cu aracetForma initiala a incintei.In loc de bass reflex era un labirint gen sarpe pe care acuma il va reface.

Link spre comentariu

Eu din sbx nu am scos nu stiu ce bas, nici in inchisa nici in BR.Labirintul de care zici tu cred ca e un transmision line.Dar trebuie calculat, nu pus asa la bascalie ca nu iese cum trebuie..sau poate ai noroc.Asculta atent geniusul ala si sa vezi ce bas lent iese din el.Iar daca ii dai semnale sinuosidale o sa vezi ca sub 60Hz incepe sa se chinuie.

Link spre comentariu

Asculta atent geniusul ala si sa vezi ce bas lent iese din el.Iar daca ii dai semnale sinuosidale o sa vezi ca sub 60Hz incepe sa se chinuie.

pai de la un dif de 6.5" ce vrei ??? eu acuma ii iau apararea sistemului
Link spre comentariu

Pentru pretul acela eu zic ca face aproape toti banii, dar acum regret ca l-am luat :cry: mai bine adunam ceva bani si imi luan un amp cat de cat.Oricum, pt un bandpass 4th order cu un dif de 6.5" suna destul de bine...dar sa nu schimbam subiectul si sa ajutam pe CPX sa-si faca incinta

Link spre comentariu

Pai labirintul are acolo de cand au fost cumparate incintele..caci au fost initial cu alte difuzoare si sunau mai bine cu ele..evident alti paramteri ts ...nu stiu exact dimensiunile placilor din labirint din pacate..Dar sa ne intorceam la incinta mea: :d Ce doresc eu si stadiul lucrarii:Subwoofer/Filtru medii compus din:3 difuzoare de bass(2 cumparate srp 1620 si inca unul de ales(30 cm))2 tweetereControl volum/bass/inalte/balans in tensiune(circuit realizat)Control taiere bass(nu gasesc pot de 100 ohm :( )Telecomanda , display si motor drive (trebuie sa invat pic-uri :( ..mai am)Indicator nivel(circuit realizat)Amplificator de 150 W pt difuzorul mare(realizat)Amplificator de 2* 70W(sau 150 W poate il schimb...il trec in punte) pt difuzoarele mici(realizat)Incinta formata din 2 subincinte de aproximativ 60 litri fiecare (incinta I cu difuzorul mare si incinta II cu difuzoarele mici si tub de bass reflex ).. asta e problema ....Treaba sta cam asa:nu am loc in casa :( din acest motiv dimensiunile maxime pe care le-am ales sunt mai mici decat cela calculate cam cu 30% pentru subincinta 1 si 5 % pentru subincinta 2.Cum incinta I ar trebui sa fie inchisa cu putina vata s-ar rezolva problema.Pentru incinta II are rost sa ma stresez cu bass reflex ?..conform calculului casting cam 10 hz adica frecevnta de taiere va fi cam de 45 hz cu bass reflex fata de 55 hz fara bass reflex pentru incinta a doua care va contine difuzoarele srp 1620 si tweeterele.Sa-mi spuneti daca proiectul e viabil inainte sa cumpar pal-ul :d ...ma gandesc oare nu ar fi bine sa realizez un sistem gen genius care sa iasa si mai mic si sa sune si mai bine...din pacate nu prea ma pricep la incinte de aceea am nevoie de ajutor....Astept sfaturi...multumesc :)

Link spre comentariu

Dar ce dif folosesti de 30cm?Daca nu il ai nu prea ai de unde sa stii pana unde va cobora.Cauta difuri si simuleaza, vezi la care obtii cutie mica si frecventa joasa, e bine daca coboara pana in 50Hz la -3dB.

Link spre comentariu

din propriile mele experiente as putea recomanda un infinity kappa 120.3 se , este initial conceput pentru sub de masina dar se potriveste si in casa doar trebuie modificata cutia !!costa cam 3 mil are 300 w rms real 1200 peek ! in cutie de 100 litri coboara pina la 22 hz cu un spl de 85 db este un difuzor relativ bun . group delay la 22 hz este de 23 ms , dar se poate inbunatati prin marirea dampingului .

Link spre comentariu

a facut sau vazut cineva o incinta din tub de inox sau crom ? eu am un tub din crom in diametru de 21 cm si as dori si parerile voastre o lungime de 36 cm , deci un volum de 12.5 litri ce dif. imi recomandati ????

Link spre comentariu
Vizitator balog

La bass nu se recomanda tuburi metalice, poate ce ai vazut tu era plastic, acoperit cu ceva ce lucea ca cromul.Metale se recomanda numai la frecvente mediu inalte(pilnii)

Link spre comentariu

poate nu ai inteles..........eu personal am tubul asta de crom , nu am vazut la cineva anumechestia e ca este gros cam de 3 mm nu stiu care ar fi problema de nu ar merge , doar de rezonanta care se produce in el .........spun si eu o parere :(

Link spre comentariu
Vizitator balog

Pai raspunsul este simplu.Pune un difuzor intr-o cutie de tabla si vezi cum suna, si pune un difuzor intr-o cutie de lemn si vezi cum suna, (incearca si cu alte materiale.Crezi ca de prosti constructorii nu folosesc elemente metalice la cutiile de bass pntru ca suna metalic, sunt grele. Metalul rezoneaza diferit fata de lemn, plastic. Fiecare material are proprietatile lui.Crezi ca de prosti constructorii nu prefera materiale lemnoase ci metalice la difuzoarele de frecvente medii pentru sonorizarea vocii in diferite incaperi.Dute la Carrefour si o sa vezi cum suna muzica in difuzoarele acelea in carcase metalice(tabla)Din punctul meu de vedere nu ai decit sa incerci, iti urez succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări