titro Postat Iunie 29, 2005 Partajează Postat Iunie 29, 2005 Balog nu vreau sa polemizez cu tine dar pot sa iti spun doar atat: Firma mea a vandut produse de la Kon in cantitati industriale pana in urma cu ceva timp. O data la doua saptamani aduceam un microbus plin de marfa de la filiala Kon din Tm. Daca lucrezi la Kon poti sa vorbesti cu Ioana (directorul zonal de acolo) si sa te convingi. Ce vreau sa spun este ca mi-au trecut prin mana toate produsele de la Kon Electronic si toate sunt de la mediocru in jos, majoritatea proaste. Au si unele difuzoare care suna tare (SPL mare), altele care suna chiar acceptabil dar cel recomandat de tine nu se incadreaza in nici una din aceste categorii. Pot sa spun ca este chiar unul dintre cele mai proaste difuzoare de la Kon, mai ales de cand a inceput sa vina cu membrana din buretele ala cauciucat de toata jena (inainte avea membrana din panza impregnata si suna mult mai bine). In concluzie pot sa iti spun ca am facut boxe cu aproape toate modelele de difuzoare de la Kon si singurele difuzoare din seria "pro" care se mai pot numi difuzoare sunt cele din seria PA (12" si 15"). Oricum PA-ul de 15" costa in jur de 2,5 mil si e mult sub P.Audio HP-15 W din toate punctele de vedere. Vad ca esti nou pe forum. Asta nu inseamna ca nu ai dreptul la libera exprimare. Doar ca te rog mult ca sfaturile pe care le dai sa fie sau bazate pe experienta sau s afie din surse sigure pt ca oamenii care cer aceste sfaturi s-ar putea chiar sa le ia in seama si dupa ce vor cheltuii o anumita suma (deloc de neglijat) pe cine o sa injure daca rezultatul nu va fi conform asteptarilor? Iti spun eu: pe cel care le-a dat sfatul Link spre comentariu
Vizitator balog Postat Iunie 29, 2005 Partajează Postat Iunie 29, 2005 Recunosc nu am testat difuzorul in boxa, am vazut la cineva facuta boxa cu acel difuzor si suna bine. Nu te contrazic referitor la produse. Eu prefer firma Kon pentru ca are cele mai ieftine produse din oras de la mine. Sunt de acord ca majoritatea produselor sunt de calitate slaba, totusi difuzoarele senon din ce am avut eu de aface suna bine, oricum la un difuzor de 1.600.000 si 375cm nu prea ai ce performante supreme sa obtii. Eu personal nu dau doi bani pe difuzoare colorate, sau cu designuri interesante, prefer difuzoarele clasice, negre, si din 'hirtie' impregnata(intarita).Nici un difuzor la care nu gasesti parametri lor pe net nu este de calitate superioara (parerea mea).Imi pare rau dar nu lucrez la KON altfel cred ca as face reclama ca titro jos pe pagina(sau ca tine NeXus_3).Multe boxe de la kon mi se par porcarii dar am si eu produsele mele preferate de la kon.Oricum la putere mare calitatea audio are de suferit.Pentru a nu mai fi contradicti in aceasta problema nu voi mai recomanda nici un produs de la nici o firma (asa mi se pare cel mai corect) Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Iunie 29, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2005 Multumesc de raspunsuri dar nu va mai certati :( .Eu am testat difuzoarele in aer pana acuma.Acuma e gata si incinta cu bass reflex proiectata cu AJ Vented Designer.Din pacate suna slab.Suna mai bine cu tubul da bass scos :( .Nici nu se apropie nici macar de adancimea si acuratetea unei sistem genius home teatre care desi nu are dacat 40 W pt sub el suna "mai puternic" pentru urechile mele decat incinta respectiva alimentata la > 200 W.Incinta e a unui prieten dar a facut-o la indicatile mele si acuma e suparat ca nu-i suna bine.Zazaiala nu se mai aude (a lipit bine cutia cu aracet) dar performantele sunt slabe.Astept pareri..10x Link spre comentariu
Vizitator balog Postat Iunie 29, 2005 Partajează Postat Iunie 29, 2005 Daca boxa suna mai bine cu tubul scos inseamna ca proiectarea nu a fost efectuata bine, refa proiectul, calculeaza din nou tubul.Probabil ai gresit cu ceva in constructia boxei, rigidizarea cutiei, vata prea multa sau insuficienta, etc..Vezi nu confunda un subwoofer bandpass de la sistemul home cinema cu boxa bass reflex a ta, foloseste un egalizator pentru corectarea soundului, sistemele home cineva au asemenea corectii de sunet incorporate in partea electronica.In regim de amator nu vei reusi sa ajungi performantele unui sitem homecinema, mai ales la prima(primele) boxa facuta.Pentru a realiza ceva de calitate trebuie sa te documentezi la tehnicile de constructie a incintelor acustice, (recomandat din mai multe locuri).Incinte de calitate se construiesc numai daca ai cunostinte suficiente si esti foarte indeminatic.La incintele homecinema se pune accent pe soundul de rezonanta a cutiei(alegerea materialului optim) lucru care in regim de amator este greu de atins, datorita unor optiuni de materiale lemnoase limitate. Vei constata ca basu la aceste difuzoare au aprox. aceiasi tonalitate indiferent de melodie)Materialul slab poate fi compensat numai prin puterea acustica. Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 Balog , Vad ca esti pasionat . Nu te supara ca iti spun si nu-mi lua in nume de rau interventia mea . Faci niste confuzii care demonstreaza ca mai ai multe lucruri de invatat . Iti sugerez sa nu mai da sfaturi , in special de genul : "La incintele homecinema se pune accent pe soundul de rezonanta a cutiei(alegerea materialului optim) lucru care in regim de amator este greu de atins, datorita unor optiuni de materiale lemnoase limitate." O sa rida lumea de ceea ce spui si parca vad ca te superi aiurea . Vezi ca pe acest forum sunt reuniti cam toti cei care conteaza in electronica romaneasca si mai sunt si niste facatori de boxe prin zona . In mod normal nu as fi intervenit sa iti atrag atentia dar am luat aceasta pozitie pentru ca am recunoscut in mesajul tau o prejudecata a celor care vand scule prin Metro , Altex sau in tirgul Europa . Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Iunie 30, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2005 Probabil ai gresit cu ceva in constructia boxei, rigidizarea cutiei, vata prea multa sau insuficienta, etc.. Vezi nu confunda un subwoofer bandpass de la sistemul home cinema cu boxa bass reflex a ta, foloseste un egalizator pentru corectarea soundului, sistemele home cineva au asemenea corectii de sunet incorporate in partea electronica.Stiu ca subwooferul de la genius e band pass adica banuiam dar credeam ca incinta bass reflex va avea performante asemanatoare..se pare ca sunt diferente mari...Eu am folosit un soft pentru proiectare nu am facut calculele manual desi am formulele ...deh...Egalizator este de fapt este un filtru activ ... Cutia este rigidizata cu aracet...Vata nu este pusa...trebuie si la bass reflex?...din cate am citit eu nu prea se pune dar cum is incepator :( ......Lemnul est pal ordinar.....multumesc de explicatii acum pot sa-i zic si eu celui care a facut cutia de ce nu-i suna asa...Mai astept sfaturi...ca vreau sa-mi fac si eu dar experimentez la altii ..pana ma apuc de a mea...multumesc mult.. Link spre comentariu
Vizitator balog Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 Balog , Faci niste confuzii care demonstreaza ca mai ai multe lucruri de invatat . Iti sugerez sa nu mai da sfaturi , in special de genul : "La incintele homecinema se pune accent pe soundul de rezonanta a cutiei(alegerea materialului optim) lucru care in regim de amator este greu de atins, datorita unor optiuni de materiale lemnoase limitate." O sa rida lumea de ceea ce spui si parca vad ca te superi aiurea . . Imi pare rau dar se vede ca nu cunosti prea bine lucrurile, te sfatuiesc daca nu esti sigur de ce spui sa nu iti dai cu parerea, eu prefer sa privesc si sa imi dau cu parerea pe unde stiu sigur o chestie, recunosc ca mai gresesc si eu, ca toti de pe acest forum, dar sa contrazici pe cineva in chestii elementare si gresit, nu e chiar o scuza. Pe mine ma enerveaza cel mai mult persoanele care ma ataca pe mine pe baza unor informatii slabe care le au in chestii ELEMENTARE, in alte cazuri eu aduc argumente si incerc sa duc persoana respectiva pe drumul cel bun. CPX: Boxele de dimensiunui mari se lipesc cu adezive speciale cum sunt Bison Montage Kit si se prind cu multe suruburi, eventual cutia se rigidizeaza la interior cu pal gaurit. Daca nu ai pus vata(captuseala) este grav soundul este prost(sunt boxe fara vata dar acelea sunt de dimensiuni mici si se pune accent pe o proiectare mai complexa si materialul lemnos al boxei asa cum am spus mai sus). Lipsa totala a vatei nu se recomanda nici in cazul luarii unor masuri speciale, pereti inclinati sau asimetrici.., difuzoare montate asimetric,... Link spre comentariu
radue Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 La sectiunea "Audio pt PC" la "boxe din comert" este o poza a unui sun Logitech parca de la Z-5500.Ce material este asa de rar ca pare facuta din PAL din care e facut Geniusul ( nu stiu sigur cum arata cel de la Logitech, dar cel de pe Genius stiu sigur cum arata, ca am desfacut sub-ul si satelitii ) ? Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Iunie 30, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2005 Tot asa e pe forumul asta apare un post si jumate is certuri :( .Va rog civilizat sa va justificati parerea cu argumente pro si contra .Argumentele pot contine lucrari de specializate sau pagini de internet sau articole scanate sau ce vreti voi dar nu va certati. Astept ajutor...10x Link spre comentariu
Vizitator balog Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 Vezi CPX mesajul meu de mai sus reeditat special pentru tine.(reeditat chiar cind ai postat tu) Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 Poate ne arata balog ce sistem rezonant bazat pe materiale a vazut el in subwoofere, inafara de jafurile facute din plastic subtire care zangane ca un clopot. :lol: Geniusu ala numai bas nu scoate, din el iese o vajaiala. O bataie scurta de toba e lunga cat 3. :lol: Dupa ce asculti mai mult timp la el te doare capul.Citeste cate ceva despre band-pass-uri si vezi ce reteta au aplicat cei de la genius. Poate si camera e de vina. Amplaseaza la colt si o sa ai bas mai mare.Difurile sunt salurile scrise mai sus?Cred ce explicatia cu tubul scos e urmatoarea:Cu tubul pus diful coboara, dar sensibilitatea e jalnica, iar cand urca in frecventa sensibilitatea ramane oarecum constanta.Cand il scoti acordezi incinta mai sus si ai castig (mai mare decat cel obtinut cu tubul pus) in armonicile superioare unde urechea e mai sensibila. Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 Balog ,poate ma inveti tu cum sta treaba cu lemnele . Povesteste si tu cum influenteaza rezonanta boxei in functie de materialul lemnos . Sunt curios dsa-mi spui cum este influentat parametrul VAS sau Mms de tipul materialului din care este facuta incinta .La boxele din material ceramic se pune ?Apropo ,care este materialul de care spui tu ca nu se prea se gaseste in RO ?Eu fac cam destule boxe cu tot felul de materiale .Pina acum , in afara de placajul de pin cu 13 straturi , le-am folosit cam pe toate . Link spre comentariu
Vizitator balog Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 Nu ma refeream la boxe de plastic, ele nu intra in previziunile mele.Nu ma refeream la un sistem rezonant, ci la soundul pe care il produce boxa la semnalul audio, rezonanta materialului lemnos, ce tonalitate are si ce distorsiuni produce.Cit despre chestia cu scosu-pusul tubului de bas-sensibiltatea este o prostie, pentru ca tecunosc stiu ca ai o afinitate cu 'sensibilitatea '(ai schimbat termenul ca nu cumva sa imi dau eu seama, dar tentativa nu a reusit), la boxele bass reflex de dimensiuni nu foarte mari aceasta 'sensibilitate' nu este influentata in nici un fel(ti-am mai explicat chestia asta odata).Desi cred ca stiai ai uitat sa iei in consiferare ca tuburil de bas au influente negative la frecventele lor de rezonanta(frecvente audio mai inalte) efectul numinduse pipe efect(zogomot de teava), acest zgomot este cunoscut de toti care au vorbit odata printr-o teava. Link spre comentariu
Vizitator balog Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 :lol: Iti dau un exemplu, ai facut tu boxe din beton, care este unul din cele mai bune material, daca nu cel mai bun. :lol:Din pacate timpul este limitat, o sa incerc sa ajut pe cine pot, o sa raspund mai putin la ideile preformate de voi, si atacurile la adreasa mea, nu vreau sa va schimb conceptiile, nu aveti decit sa ramineti cu ale voastre, (ce rost aresa ma chinui sa va explic, las ca e mai bine sa privesti si sa mai retii cite o idee, e in folosul meu).Cind contrazici pe cineva adu argumente concrete in acel sens, e usor sa critici asa de dreagul de a contazice pe cineva.Vad ca aveti chef de palavrageala pe linga subiect si deturnare de la subiectu original. Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 Cit despre chestia cu scosu-pusul tubului de bas-sensibiltatea este o prostie, pentru ca tecunosc stiu ca ai o afinitate cu 'sensibilitatea '(ai schimbat termenul ca nu cumva sa imi dau eu seama, dar tentativa nu a reusit), la boxele bass reflex de dimensiuni nu foarte mari aceasta 'sensibilitate' nu este influentata in nici un fel(ti-am mai explicat chestia asta odata).Daca tu nu intelegi nu inseamna ca e o prostie!Joaca-te putin cu formulele si vezi ca daca acordezi mai sus iti iese o sensibilitate mai mare. Simuleaza o incinta de mai multe ori cu lungimi diferite ale tubului si o sa iti dai seama despre ce vorbesc. Asta e cazul concret despre care vb CPX, nu Pal-ul de la genius care "rezoneaza" si nici boxele din beton.Iar sensibilitatea urechii creste odata cu frecventa (sper ca esti de acord cu asta), la fel si regimul tranzitoriu (scuza-ma dar nu ma pot abtine sa nu folosesc un termen mai pompos) al difuzorului e mai usor de detectat de catre ureche, iar basul pare mai lung.Off-t:Cat despre termen preferat ce sa zic...il folosesc ca tine de subiectul conversatiei. Ce ar fi sa ma iau si eu de tine cu "pipe efectul" tau cu tot? Ala e la subiect? Ti-a placut cum suna? Scuteste-ma altadata de remarci de genul asta. Nu poate omul sa zica ceva caii sari in cap ca de ce foloseste termeni mai "elevati". Sincer imi pare rau ca timpul iti este limitat, poate aflam si alte chestii de care oricum le stiam si nu au legatura cu subiectul la fel ca boxele din betoane Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum