Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta basss reflex

Ciprian Alexandrescu

Postări Recomandate

Cam ce sanse de reusita am sa fac o incinta bass reflex....nu am mai facut pana acuma...am calculat tot....cam cat pot gresi?....Inca ceva..difuzor de 30 cm cu putere de peste 300 W reali... exista....pret <5 milioane...10x :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ciprian Alexandrescu

8

• Mircea Bartic

6

• Sharky

5

• TAO

4

Multumesc de raspuns..Pal-ul va fi taiat la Rompal...eu nu am instrumentele necesare...inca nu m-am decis insa relativ la incinta...am proiectat ceva cu 2 difuri sal srp1620 si unul sbx3040 dar dupa cum am vazut ca suna ale mele si sbx-ul nu stiu ce sa mai fac...as vrea un sunet curat lipsit pe cat posibil de efectul de bass infundat si zornaitor.

Link spre comentariu

la 3.451.000 Lei (inclusiv TVA) gasesti difuzor Profesional de 18" 350W, si daca ala nu te multumeste inseamna ca ai o problema mare :wink:

Imi zici te rog numle firmei si daca este reprezentanta in Cluj Napoca si un numar detel daca ai....si pagina web sa vad ce difuri au...10x :)
Link spre comentariu

Balog, uita-te te rog ce a scris CPX ca vrea:

as vrea un sunet curat lipsit pe cat posibil de efectul de bass infundat si zornaitor.

Chiar crezi ca difuzorul recomandat de tine indeplineste aceste conditii?La 1.785.000 lei (TVA inclus) poti sa achizitionezi P.Audio HP-15W. Pt detalii intra pe http://www.paacoustic.com
Link spre comentariu
Vizitator balog

Incintele bass reflex se fac numai pentru bas.Incinte inchise pentru medii si inalte(aici difuzoru are incinta lui).Daca vrei bas calume ia ce am zis eu difuzorul merge pina la 1000Hz nu mai mult. Pentru mai mult de 1000Hz foloseste twetere horn cu frecvente de taiere de sub 1000Hz cum sunt HA.. tot de la con care lucreaza bine de pe la 800Hz.Efectul de bas infundat apare datorita incintei prost proiectate, amplificator cu putere insuficienta...Efectul de zarnaiala apare datorita incintei prost executate, amplificator la maxim, lipsa vata din boxa....Oricum difuzorul de care am zis este pentru incinte profesionale de mare putere si este preferatul meu datorita pretului extraordinar de mic.

Link spre comentariu
Vizitator Shock_4u

Incintele bass reflex se fac numai pentru bas.Incinte inchise pentru medii si inalte [...]

Mai documenteaza-te inainte de a face asemenea afirmatii!

Oricum difuzorul de care am zis este pentru incinte profesionale de mare putere[...]

:shock: Daca tu asa consideri, cred ca ar fi mai bine sa pastrezi doar pentru tine aceasta parere (intai cauta-i parametrii T/S si dupa aceea vezi daca mai are rost sa-l recomanzi sau nu...) No offence! :wink: :)
Link spre comentariu
Vizitator balog

Nu vreau sa te jignesc dar daca nu cunosti nimica nu te mai baga in seama.Ai grija cind tai din frazele mele -nu suport asa ceva ---Incinte inchise pentru medii si inalte(aici difuzorul are incinta lui)---Nu ai costruit in viata ta boxe degeaba te lauzi nici nu sti ce e aia ''parametri T/s'', sau ai facut bozele fara sa stii ce ai facut.Cel mai bine ar fi sa iti pastrezi parerea pentru tine ca si asa esti pe dinafara.Din pacate nu pot sa iau in considerare parerea lui titro pentru ca face reclama la firma concurenta.

Link spre comentariu

Oricum difuzorul de care am zis este pentru incinte profesionale de mare putere si este preferatul meu datorita pretului extraordinar de mic.

eu tind sa cred ca nu prea intelegi ce inseamna un difuzor profesional :roll: ....

Daca vrei bas calume ia ce am zis eu difuzorul merge pina la 1000Hz nu mai mult. Pentru mai mult de 1000Hz foloseste twetere horn cu frecvente de taiere de sub 1000Hz cum sunt HA.. tot de la con care lucreaza bine de pe la 800Hz.

eu , sincer ma indoiesc ca acel tweeter rezista la 800Hz deoarece goarna pare prea mica pentru a tine sistemul mobil in sarcina la acea frecventa. te rog sa-mi dai niste exemple de incinte facute (tipuri de incinte, si difuzoarele utilizate in ele) ca sa-mi fac si eu o parere.... 8)P.S. imi place avatarul tau :twisted: e de pe speakerplans.com?
Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Din pacate nu pot sa iau in considerare parerea lui titro pentru ca face reclama la firma concurenta.

Cum adica firma concurenta ?PAAcoustic nu se concureaza cu nici o firma din RO pentru ca aceste produse sunt vindute unor clienti ce nu au nici o tangenta cu difuzoarele vindute de alte firme . Reciproca este valabila .Nu este nici un motiv de suparare , exista piata suficienta pentru orice tip de difuzor .
Link spre comentariu
Vizitator Shock_4u

Nu vreau sa te jignesc dar daca nu cunosti nimica nu te mai baga in seama.

Ai grija cind tai din frazele mele -nu suport asa ceva

---Incinte inchise pentru medii si inalte(aici difuzorul are incinta lui)---

Nu ai costruit in viata ta boxe degeaba te lauzi nici nu sti ce e aia ''parametri T/s'', sau ai facut bozele fara sa stii ce ai facut.

Cel mai bine ar fi sa iti pastrezi parerea pentru tine ca si asa esti pe dinafara.

Din pacate nu pot sa iau in considerare parerea lui titro pentru ca face reclama la firma concurenta.

Stimate forumist: de data aceasta te citez in intregime... (cu riscul de a incarca forumul inutil...)

Pentru cultura ta generala afla ca stiu "ce e aia parametrii T/s" si nu am absolut nici un interes sa ma laud cu asta; o consider mai mult o chestie de "bun simt", iar spre deosebire de tine eu nu promovez o anumita firma!

Eu doar ti-am sugerat sa te documentezi mai bine in privinta respectivului difuzor inainte de al recomanda sau cel putin sa-l compari cu difuzoarele recomandate de NeXuS_3 si titro si de-abia dupa aceea sa treci la afirmatii dure...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări