Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator TDA7386

Bulanu

Postări Recomandate

Vreau sa incep un proiect la un amplif cu un TDA7386 4x45W alimentat la 12V de la o sursa de calculator....Ce scheme imi recomandati?.. am tot cautat pe net, dar nu gasesc, decat scheme "Double Layer", care sunt cam dificil de realizat pt mine, datorita faptului ca sunt "Incepator"Va multumesc mult

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

7

• Bulanu

7

• Mihai85

1

• ratza

1

Top autori în acest subiect

Conform cu datasheet-ul integratului (pagina3), la o alimentare cu 13,2V obtii 4 x 18W/4 ohmi cu pina la 0,8% distorsiuni. Uite si aici cum a fost realizat un amplificator cu acest integrat http://www.hilo90mhz.com/electronics/au ... o_amp.html Este utilizat PCB dublu placat, deoarece ar fi prea mare inghesuiala intre pinii integratului, fiind nevoie sa se asigure un minim al latimii traseelor de masa, alimentare si iesire, unde se vehiculeaza curenti ceva mai mari.

Ce scheme imi recomandati?

Schema din datasheet-ul integratului.
Link spre comentariu

Daca gauresti PCB-ul in citeva locuri, inainte de a realiza traseele (prin orice procedeu ai alege sa-l faci) vei putea "centra" usor cele doua fete sa se suprapuna acolo unde trebuie. Gaurile de centrare pot sa fie sau sa nu fie folosite la montarea componentelor; principalul e ca ele sa existe, pentru a-ti fixa puncte de reper.

Link spre comentariu

nu pot modifica cablajul, sa-mi vina integratul undeva pe mijloc, cu picioruse in stanga si in dreapta??.. las loc ~ 3cm de traseu pentru radiator, si mi-ar veni integratul pe mijloc+radiatorul...?Pun aceste intrebari, ca sunt incepator, si nu stiu "Ce se intampla daca lungesc putin cablajul si-l modific putin..." in unele situatii in electronica stiu, ca, totul e stas... asa cum arata acolo, asa trebuie sa fie facut... :bataie

Link spre comentariu

Din cate m-am documentat despre final, am ajuns la concluzia ca este un final "Electrostatic", si trebuie lipit cu pistol special, bratari, trebuie tinut in pungute electrostatice, etc...cred ca in situatia asta abandonez proiectul, in lipsa sculelor electrostatice...

Link spre comentariu

Din cate m-am documentat despre final, am ajuns la concluzia ca este un final "Electrostatic", si trebuie lipit cu pistol special, bratari, trebuie tinut in pungute electrostatice, etc...cred ca in situatia asta abandonez proiectul, in lipsa sculelor electrostatice...

LOL din pacate se poate lucra linistit pana si cu pistolul cu acel integrat chiar daca are finali pe mosfet(cu conditia sa nu se rupa ansa cand lucrezi pe el)Acel integrat e special proiectat sa echipeze autovehicole care se stie ca sunt mereu supuse incarcarii electrostatice si de aceea se iau masuri inca din faza de proiectare la componentele destinate pentru automotive Si din ce stii tu componentele ce necesita masuri de tipul descris de tine erau in generatiile mai vechi de CMOS care nu aveau incluse protectii la descarcare electrostatica.Asta nu inseamna ca sunt total imune la descarcari electrostatice toate integratele CMOS de acum.
Link spre comentariu

da, asta o sa fac :d buba este ca n-am impr laser acasa, maine cand ma duc la munca printez cablajul si ma apuc de treaba abia poimaine, cand imi fac un drum spre pta veteraniilor sa cumpar cablaj ca nu mai am :(Darrr eu nu inteleg o treaba... unde vine conectat finalul, la jumatatea distantei dintre pinii de sus respectiv de jos, mai sunt niste gauri, din care in poze nu prea deduc ce-i cu ei...poate ma ajutati domnule remus cu identificarea gaurilor alea ca nu inteleg ce rost au acolo?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări