Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuri sal seria woofer..suna ciudat

Ciprian Alexandrescu

Postări Recomandate

Am ascultat deja 4 difuri sal seria woofer si toate suna ciudat.Modelele au fost:srp1620 si sbx3040.Testele le-am facut in afara incintelor si in incinte cu labirint si inchise(urmeaza un test pt sbx 3040 in incinta bass reflex)Aud zazaituri si sunet infundat barait(excursion peste 2 mm ochiometric).Toate testele le-am facut cu filtru activ de bass(puteri 0-60W srp1620 si 0-300w sbx3040).In regin de bass+medii si inalte toate se aud acceptabil.Ceva sfaturi?...10x :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ciprian Alexandrescu

6

• Sharky

2

• LUCI

2

• ghettoman

1

pentru woofere si subwoofere buy visaton paudio selenium...etc :wink:ai pus de curiozitate filtrul pe un osciloscop sa vezi cam pe unde taie?

Link spre comentariu

Nu stiu ce sa zic, eu pana acum toate salurile pe care am pus mana suna bine.Pe un sbx l-am dus la curse de peste 1cm (ochiometric masurat) si nu scoatea zgomote ciudate. Diful era scos din incinta, deci s-ar fi auzit orice scartaitura, ca dadeam in el cu 20Hz

Link spre comentariu

Pai nu scartie in ideea ca ar freca ceva..nu freaca nimic....2 zgomote aud eu din difuzoarele sal:-primul apare din sita din spate pe unde iese aerul pentru racire(daca acopar sita cu degetul apre un zgomot infernal din mebrana galbena ..e si normal...)-al doilea apare din mebrana galbena asemanator cu cel ce apare cand astup gaura de aerisire dar la puteri mai mari (4,5 mm miscare la sbx3040)Toate difuzoarele sal care le-am testat au aceste "defecte"acestea au fost:2 dif srp1620,2 dif sbv2530,2 dif sbx3040.Ale mele sunt doar primele.Intrebarea mea:1.are rost sa cumpar si pentru mine un dif sbx3040 si sa fac o incinta inchisa care va iesi din pacate cu 30% mai mica decat cea calculata....daca pun substanta absorbanta pe margini oare va iesi bine.2.are rost sa fac o incinta bass reflex cu srp1620 care ar iesi cu 5% mai mica decat calculat..oare cum va suna?

Link spre comentariu

Bai fratilor nu stiu cum faceti dar din cite difuzoare sal am folosit nici unul nu a avut defect de fabricatie.

P.S Daca vreti difuzoare pro nu lua-ti SAL

pt home use merg bine(oricum sa mai discutat)

Link spre comentariu

Modelul pe care l-am testat nu suna absolut deloc, doar putin falfaitul aerului.La fel si un SR13 in care am bagat multa putere la frecventa joasa ca eram curios cat de mult se misca. :evil: Nu a sunat deloc urat.

Link spre comentariu

0-300W in sbx3040............Apoi difu ala poate 130W RMS....Logic ca la puterea carew i-o dai tu zbarnaie

Pai nu-s difurile mele.. :d si zbarnaie mult inainte de puterea aia....la puterea aia decoleaza membrana si sunetul e oribil(si miroase a ars :d ) dar suna naspa la puteri mici<100 W(inclusiv difurile mele de 40 W suna naspa la <40 W).Tipul care are difurile astea intraba cat ar costa sa le faci sa suporte normal 300-400 W cat ii poate amplifu.10x :)..spor la treaba :)
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Intradevar seria sbx de la sal suna ca naiba am simtito si eu pe pielea mea cand am aruncat bani pe geam aiurea dar asta este.Incerca seria spa 2030 daca nu ma insel niste dif de 12 inch parerea mea suna destul de bine

Link spre comentariu

Pai ai putea si tu sa te uiti pe la elementele mobile ale difuzorului, sa vezi poate e ceva nelipit bine (de ex. dustcap-ul) sau poate firele leonice sunt prea lungi si in timpul miscarii membranei se ating de membrana si - zbarnaie. Eu cam asta am observat ca provoaca zgomote parazite la chinezarii. :puke:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări