Vizitator jonblack Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Am o problema, daca ma poate ajuta cineva? Am o inseriere de 20 de becuri cu U=12V si P=40W insumata tensiunea lor ajunge la 240V, teoretic ar fi bine, dar din pacate becurile mele mor precum mustele. M-am gandit ca daca introduc in serie o rezistenta care sa consume 40V ar fi o solutie, astfel am facut un calcul R=U/I de undeR=2 500 ohmi. Am calculat intensitatea cu raportul I=P/U adica 1.6 A. ( U=240V, P=400W). Intrebarea mea: Este bun un rezistor de 2 500 ohmi? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Pune mai multe becuri in serie, de exemplu 25 de bucati. Link spre comentariu
Vizitator jonblack Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Pune mai multe becuri in serie, de exemplu 25 de bucati.nu pot adauga inca un bec. asa este corpul de iluminat Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Sint becuri cu soclu BA tip auto, sau E14, E27 ? Corpul de iluminat asigura oarece ventilatie in interior (e vorba de 800W si ala e cam ... resou) ? Tensiunea retelei are fluctuatii mari ? Se aprind si se sting frecvent ? Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 jonblack calculele tale sunt putin eronate.mai bine adaugi in circuit cateva spoturi de 12V cum a spus remus sau pui un dimmer.cu rezistente nu faci treaba,doar caldura. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum