Vizitator Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 Intre timp m-am hotarat sa nu mai pun magneti pe rotor ci sa il bobinez,asa il pot controla mai usor. Link spre comentariu
Vizitator onica_marian Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 REMUS68 nu stiu ce meserie ai, sau ce studii, dar vad ca vrei sa dai impresia ca le cam stii pe toate. In primul rand tu n-ai inteles ce-am vrut eu sa spun; asta pt ca nu ai citit cum trebuie raspunsul meu, sau poate ca n-ai vrut sa-l intelegi. Decat ai pune emoticonurile alea in care "razi" de raspunsul meu, ai putea foarte bine sa-mi pui acele intrebari care, sant "prea multe" in opinia ta. Iti spun inca odata: pune-le! Amuzamentul tau de unde rezulta? Sa-nteleg ca din faptul ca ai putea incalzi o incinta (incapere,locuinta,bordel sau cusca cainelui etc.) cu acea energie termica rezultata in urma proceselor? Eu am dat un exemplu, la asta m-a dus si pe mine capul atunci. Da uite daca vrei iti mai dau exemple: poti distila alcoolul cu acea caldura, poti incalzi putin apa cu care uzi plantele dintr-o sera sau sa incalzesti acea sera. Ia sa vad razi si de exemplele astea? Nu inteleg ce-ai vrut tu sa demonstrezi cu acel motor, si cu pozele care n-au nici o relevanta in discutia de fata. Nu mi-ai zis nimic interesant, doar ceva de genu... "apa e uda, zaharul e dulce". Am dat exemplul motorului termic pt ca e mai usor de inteles. Cum lichidul din sistemul de racire trece printr-o serie de galerii ale blocului motor, asa poate trece si prin carterul unui sistem despre care tot discutam ("eoliana cu compresor"). In ideea mea sistemul bine proiectat despre care spuneam este similar unui motor cu ardere interna, si anume: compresorul si generatorul electic sa fie un bloc comun (rezervorul tampon fiind detasat) prin care sa treaca un lichid de racire, insa acea energie termica sa nu fie cedata mediului ambiant direct, ci sa fie redirectionata acolo unde este nevoie, spre cusca cainelui (ca sa ai de ce sa razi) sau alte locuri. Vrei exemple de compresoare concrete? Pai ce exemple sa-ti dau? constructive? Nu iti pot da, pentru ca vorbeam la nivel de concept. De la concept la realitate e cale lunga. Aaaa, inca ceva, unde ai vazut tu ca am pomenit de sistem de racire cu ulei? Uleiul de UNGERE despre care vorbeam pur si simplu cedeaza caldura ca orice alt lichid blocului motor prin care circula banala apa, sau antigelul in perioada asta a anului. De ras toata lumea poate, de gandit e mai greu, si cel mai rau lucru e ca odata ce unu rade, ideea de baza e luata in deradere, considerata un viitor "perpetuum mobile" . Imi pare rau din nou ca am scris asa mult, da nu ma pot face inteles doar prin 3 cuvinte, 2 poze si cateva rasete. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 vorbeam la nivel de concept. De la concept la realitate e cale lunga. Aici ai foarte mare dreptate ! Link spre comentariu
Den Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 E un subiect mai mult decat ok,dar.Daca vorbim despre energii regenerabile nu avem voie sa intervenim cu nimic extern pentru un randament cat mai ridicat.Cat priveste aerul comprimat...exista masini in Franta care functioneaza pe baza acestui concept cu un randament foarte ridicat,dar si acestea pana la urma au nevoie de o priza pentru a pune compresorul intern la treaba.Conceptul de reumplere a buteliilor de aer comprimat e deosebit.O parte se face exact in timpul cand masina ruleaza,astfel o parte din energie este absorbita inapoi.A fost si o emisiune pe science cu referire la ele.1.Sa zicem ca folosim o eoliana pentru a folosii energia pentru a comprima aerul in butelii.Iar aceea energie stocata sa o folosim sa dea mai departe energie electrice/termica.samd?Acest lucru inseamna un acumulator de energie.DAR.si e un mare dar.In momentul cand vom folosii aceasta energie mai tarziu vom constata ca pe tot lantul au loc pierderi.Cel putin energia necesara pentru a comprima acel aer este pierduta.2.Cea mai buna metoda este folosirea directa a energiei furnizata de eoliana,iar atunci cand consumul nu apare,sa zicem noaptea cand luminile sunt stinse,aceasta sa fie stocata prin a comprima aer in baterii,aer pe care il folosim mai tarziu la generarea de curent electric.Aici avem deja o crestere substantiala de randament pentru ca energia data de eoliana nu este pierduta,este inmagazinata.Problema apare cum e mai mare randamentul.Prin comprimarea aerului sau acumulatori.La modul general tot acumulatorii sunt la putere prin capacitatea mare de a stoca energie in mod direct,cat si prin simplitatea intregului montaj.Cu cat e mai simplu acel montaj cu atat randamentul e mai ridicat.Iar compresorul ala consuma ceva.Raportat la un acumulator este clar defavorizat indiferent ca folosim caldura data de el(doar o parte din energie) pentru a incalzii cusca catelului samd.Numai daca ne gandim la energia necesara pentru a face un biet surub din sistemul nostru Link spre comentariu
Vizitator onica_marian Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 Iar compresorul ala consuma ceva.Raportat la un acumulator este clar defavorizat indiferent ca folosim caldura data de el(doar o parte din energie) pentru a incalzii cusca catelului samd.Scuza-ma da tu raportezi un compresor la un acumulator? Compresorul poti sa-l raportezi la un generator eventual. Rezervorul (de aer) poti sa-l raportezi la un acumulator. Sau poti numi rezervorul, acumulator de energie potentiala. Din spusele tare ar rezulta ca insusi acumulatorul ar consuma ceva, ceea ce e si adevarat, datorita rezistentei interne care duce inevitabil la descarcarea unui acumulator in timp, dar in nici un caz compresorul nu are legatura cu acumulatorul ca sa le poti pune in raport. Sau poate tu te-ai referit la faptul ca un generator electric nu degaja energie termica pe cat genereaza un compresor... Asta iar e adevarat, dar o pierdere de energie tot are loc in timpul procesului de incarcare a acumulatorului, cand, din cauza reactiilor chimice din interiorul acumulatorului se degaja caldura.Oricum asa cum s-a mai zis ce-a mai buna intrebuintare si-ar gasi-o in industrie sau mici ateliere. Sunt pe piata acum o gramada de scule care pot fi actionate de aer comprimat. Cateva exemple: Link spre comentariu
Felis Postat Decembrie 26, 2009 Partajează Postat Decembrie 26, 2009 onica_marian tu confunzi un perpetuum mobile cu perpetuum mobile de speta intai care intradevar se misca dar fara consum si fara a produce energie.Si aici perpetuum mobile are mai multe grade de diferentiere.Si daca ai fi vazut nu fac parte dintre sceptici doar sunt realist si din ce am observat referitor la metehnele acestui popor cand e vorba sa aleaga intre 10 solutii proaste o aleg pe cea mai proasta refuzand sa gandeasca in perspectiva.Problema asta ca din intamplare o demonstrez zilnic caposilor la fata locului sii mai si pun sa faca un calcul ulterior sa vada cat i-au costat pe ei solutiile ieftine raportat la ceea ce trebuia facut initial.O fosta profesoara de a mea care mai era si critic literar pe vremea cand am cochetat cu scrisul de proza mi-a dat un sfat care se poate aplica si la alte proiecte.Cand scrii ceva nu te grabi sa apari cu ceea ce ai scris din prima pune ceea ce ai scris deoparte in sertar si reciteste dupa o vreme si daca si atunci iti place de abia atunci pune pe altii sa aprecieze. Daca ai fi observat am zis ca nici una din cele 2 solutii de stocare a energiei nu au randament ridicat si am dat o trimitere la tipurile de stocare energetica moderne utilizate industrial pentru stocare si anume cele bazate pe stocarea energiei in volante de mare turatie Link spre comentariu
Vizitator onica_marian Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 Ce spui tu este adevarat, in afara de faptul ca as confunda tipurile de "perpetuum mobile" intre ele. Nu cred ca le confund, de fapt nici nu am mentionat pe undeva prin afirmarmatiile mele ceva care sa induca ideea ca le-as confunda. "Filozofia" ideilor tinute in sertar o vreme e cat se poate de necesara. In cazul de fata nu cred ca discutam in cadrul unei societati stiintifice, asa incat ideiile sa fie digerate timp de saptamani, luni...ani si insotite de demonstratii matematice precise. Ceea ce am spus eu nu sunt fantezii, sunt niste lucruri simple despre cum ai putea profita la maxim de o energie regenerabila, in cazul nostru cea a vantului. Nici nu incape vorba de vreun "perpetuum mobile" indiferent de speta lui. Nu inteleg ce e asa bizar in a folosi o energie care, oricum se pierde... De fapt, nu se pierde, ci se transforma. Tot subiectul tratat pana acum am vrut sa fie comparabil cu eficienta energetica a automobilelor cu motoare termice. Motoare care din considerente economice sunt fabricate in asa fel incat o mare parte din energie e cedata mediului inconjurator sub forma de caldura (nu mai pomenesc si de zgomot care la randul lui e tot o forma de energie dar care n-are relevanta prea mare). De aia mai nou se incearca implementarea pe autovehiculele de serie sisteme hibride care in cazul franarilor recupereaza energia ce s-ar pierde sub forma de caldura la autovehiculele obisnuite. La nivel industrial intotdeauna sistemele energetice vor fi gandite spre a folosi energia cat mai eficient posibil, pt ca in joc sunt bani, bani multi... Link spre comentariu
Vizitator mugur_brasov Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Salut.Mai inainte de a face ce ti-ai propus trebuie sa sti cum functioneaza o centrala eoliana.Pentru a produce energie electrica ai nevoie de energia vantului. Iar ca sa montezi un compresor in locul generatorului este o prostie. Acesta trebuie alimentat cu energie electrica pentru a produce aer. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Salut.Mai inainte de a face ce ti-ai propus trebuie sa sti cum functioneaza o centrala eoliana.Pentru a produce energie electrica ai nevoie de energia vantului. Iar ca sa montezi un compresor in locul generatorului este o prostie. Acesta trebuie alimentat cu energie electrica pentru a produce aer.Pai daca omul are nevoie de aer? Eu cred ca se poate adapta un compresor pentru eoliana. Este adevarat ca acum sunt multe scule pneumatice si ca este si asta o metoda de a produce si de a acumula energie. Cine ne poate spune care metoda are un randament mai bun? (in comparatie cu producerea energiei electrice produsa de eoliana si stocata in baterii de acumulatoare). Link spre comentariu
Vizitator adisor2 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 pai faza e ca nu vreau energie electrica,pot folosi direct aerul comprimat,dar oare o sa coste mai scump intretinerea? Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Eu zic ca "da" ! Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 am vazut pe discovery un documentar despre submarine, iar printre altele se vorbea despre torpile. primele tipuri de torpile erau actionate de un motor care avea 2 cilindri si era actionat de aer comprimat. au fost nevoiti sa gaseasca alt mod de propulsie pt ca in urma torpilei ramanea o dara de bule si s-a trecut la o actionare electrica cu baterii. in felul acesta torpila a ajuns sa fie de 7 ori mai mare decat cea cu aer comprimat datorita tocmai bateriei. cred ca aerul comprimat poate fi util Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 torpila a ajuns sa fie de 7 ori mai mare decat cea cu aer comprimat datorita tocmai bateriei Asta e valabil in cazul in care vrei sa montezi o eoliana pe un submarin, sau daca vrei sa o transporti cu bicicleta prin sat ! Alea care le stiu eu. sint instalatii fixe, cu fundatii serioase si eventual bine ancorate in teren. Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 ma refeream la modul de stocare a energiei, am vrut sa fac o comparatie intre aer comprimat si baterii, atata tot Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 In cazul torpilei, aerul comprimat e imbuteliat la o presiune de peste 100atm, iar compresoru' ala de la eoliana va face in jur de 5atm (max 8...10) ! Compara volumul si masa proprie a unui rezervor de aer comprimat de citiva metri cubi, cu volumul si masa unui acumulator (chiar daca s-ar utiliza elementi PAS de 310Ah, folositi la electrocare - 6 bucati, nu au mai mult de 60kg cu tot cu electrolit). Dar in cazul asta, la calcularea randamentului instalatiei NU intra in discutie masa proprie a dispozitivelor care asigura stocarea energiei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum