Vizitator dragosss Postat Decembrie 20, 2009 Partajează Postat Decembrie 20, 2009 pt staff; scuze de caps,acum m-am familiarizat cu forumul.thx Link spre comentariu
ctindex Postat Decembrie 24, 2009 Partajează Postat Decembrie 24, 2009 Am gasit un proectpentru diful tau,la care poti sa nu faci partea de sus, gaura si peretele despartitor pentru difu de medii. Link spre comentariu
Jimmy Postat Decembrie 24, 2009 Partajează Postat Decembrie 24, 2009 ctindex, el are 2 difuri de 6.5", iar proiectul postat de tine e pentru bas de 10" Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 24, 2009 Partajează Postat Decembrie 24, 2009 sbx1620 nu prea este bun pt boxe fulrange de unul singur,ca woofer este f slabutz.Ar merge f bine in schimb pe post de medie,alaturi de sbx2030 pe joase iar pe partea de inalte dtf801 daca se mai gaseste,sau si mai bine,de la visaton un sc10n sau tonsil gdwk 10/80/19Totusi treaba se complica la o incinta pe 3 cai si nu stiu cine are rabdare sa ii faca ceva cat de cat (sa nu fie la nimereala) Link spre comentariu
ctindex Postat Decembrie 24, 2009 Partajează Postat Decembrie 24, 2009 Scuze nu am vazut eu bine, ai dreptatemai am unul dar e cu doua difuri pe boxa. Link spre comentariu
Vizitator xjc0c0 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Dragii mei,am revenit dupa o scurta perioada de absenta. M-am decis sa fac intocmai proiectul celor de la sal pentru aceste difuzoare. Cel atasat. Pentru un bass mai placut voi face si un subwoofer dar tot SAL . Insa momentan sa termin cei 2 sateliti. Doua intrebari am. 1) Tubul b.r. presupun ca trebuie in cel de sus,nu? iar in gaura aceea de jos connecterul pentru fire,sau ce? 2) Vatelina o pun pe toti peretii incintei,de sus pana jos?Multumesc anticipat !Am sa revin cu poze,si am sa acord mare atentie la design Link spre comentariu
geordy Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Cu vatelina acoperi absolut toti peretii. Portul de bass reflex cred ca este cel din spate jos; gaura notata cu B sau ce o fi, ca nu se vede prea bine in desen. Link spre comentariu
Vizitator xjc0c0 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Hmm..am vazut niste poze pe net cu acele boxe...si tubul era sus,sa fie oare 2 tuburi ? nu cred... Link spre comentariu
geordy Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Nu inteleg de ce is 4 gauri cand doar 2 is pt difuri (H1 si H2 specificat in proiect). Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Nu inteleg de ce is 4 gauri cand doar 2 is pt difuri (H1 si H2 specificat in proiect).Incinta este de tip double chamber bass reflex. Vezi aici: http://www.claudionegro.com/projects/sp ... r/dcr.html Link spre comentariu
Vizitator xjc0c0 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 pai una dintre cele 2 necunoscute fiind pentru tubul bass,dar celalalt ? Link spre comentariu
Vizitator xjc0c0 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Unicatule esti tare prietene. Multumesc mult. Dar dupa proiect,voi avea 2 tuburi KAH 303 intr-o singura incinta? pe care la voi taia la 120 mm? Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 tubul se monteaza sub woofer,adica in gaura notata cu f,in gaura notata cu e din spate jos este mufa,iar C2 este o ranforsare,poti sa o pui,sau nu,daca folosesti material de 18mm ,peretii sunt de dimensiuni mici ca sa vibreze puternic cu difuzorasul ala.Decat sa te chinui sa dai gaura aia in ranforsare,poti la fel de bine sa pui niste bucati de material taiate la 5-6cm latime,grosime cat e materialul si pui 2 intre peretii laterali ,una la o treime de sus,si alta la 2 treimi,si mai pui una intre diful de bas si gaura pt tubul br.Eu personal ti-as recomanda sa pui tubul br tot mai jos pe spate deasupra mufei pt ca acest dif in functionare are zgomote mecanice(,turbulente-pufaie aerul prin intrefier) si nu prea are autoritate pe joase,dar cu portul pe spate poti apropia cutia de perete(lasi macar 30cm) pt a suna mai basos.Oricum nu se poate vorbi de auditie de inalta calitate ,macar sa sune cat de cat Ca o alta recomandare,daca vrei sa intelegi,eu as zice sa faci o cutie mai mica ca volum ,pe la 25L +/-(faci bookshlef sau separi o camera si o umplii cu ceva) si ai putea folosi si un tub de diametru mai mic (kah 303 este de 66mm,si este scump pt ca este reglabil).Aici se foloseste o singura bucata ,nu 2,si trebuie scoasa extensia aia si taiat la 120mm,el avand putin mai mult.Dar,ceva la 50-60mm este ok,ca de ex teava de apa .In varianta lor volumul este cam mare pt acest dif si cu acord cam jos,diful o sa iasa rapid din xmax(f mic si el) si o sa aibe si un bas mai lung si bleg,fara impact Material fonoabs pui vatelina de 1-1,5cm sau minet de 2-3cm peste tot.Apoi poti experimenta doar la una sa incerci sa adaugi mai mult minet la baza cutiei si poti incerca si pana la umplerea a 50-60% ,dar fara sa-l indesi(tasezi).Il pui asa pufos si afanat.Acest dif are nevoie de mai mult fonoabs Filtrul ceva de ord 2 cu taiere la ~3khz,cam aia e 'limita' ambelor difuri.Daca folosesti alt tw,poti incerca si mai jos Link spre comentariu
Vizitator xjc0c0 Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Multumesc CBI pentru ajutor. Vroiam sa intreb ...de ce imi da totusi diametru gaurei "e" ? Doar nu stau sa caut acum un connector dupa diametru? Cred ca ideea sa mut tubul br jos spate,este una f.buna. Dar voi folosii aceeasi lungime si acelasi tub? Filtru va fi cel recomandat de producator. As vrea sa fac intocmai proiectul lor,dar la faza cu tubul br,m-am gandit si eu...Eram in dubii,acum dupa recomandarea ta,va fi in spate jos. As vrea neaparat sa fac un si un subwoofer. Ceva ieftin si bun...10-12". Ceva cu bass grav ...Un paralepiped,cu difuzorul front(preferabil tot galben,din kevlar),si un tub,doua br.O idee ceva? Nu vreau sa para ceva home-made,de aceea voi trata cu atentie detaliile. Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 iti da dimensiunea gaurii de mufa pt ca au ei niste mufe care se potrivesc acolo,ca si tuburile br.Au si dibluri pt rame,inele decorative si multe accesorii .DAca nu folosesti mufa lor dai gaura pt mufa ta,logic,nu? o idee pt ce vrei sa faci ti-am sugerat deja anterior,cu sbx 2030 pe joase(subwfr dedicat pt joase),este un dif f bun pt bas reflex si suna ok.In cazul lui poti face o cutie de 35-40L cu tubul kah303(diam 66mm) iar lui sbx16 ii vei face o cutie inchisa in genul proiectului din acea poza de mai sus,sau un volum de 6-8 maxim 10L.Difurile sunt toate din aceesi 'familie' si se vor pupa intre ele.Difurile mai mari de la ei nu prea sunt potrivite pt br,si nici pt compresie.Stiu ce pot 2 sbx2030 cu un amp sanatos si te asigur ca vei avea destul subbas si galagie.Pt subwfr separat iti trebuie filtru activ si amplificare separata,si poate este mai greu sa realizat pt tineNu trebuie schimbat nimic daca pui tubul pe spateLe-ai facut deja sau ce e cu poza aia? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum