Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un sfat,sau o afacere

Vizitator xjc0c0

Postări Recomandate

Vizitator xjc0c0

Am 2 difuri SAL SBX 1620 . Ce fac cu ele ? Ma gandeam la un Woofer ..sau nu stiu...sau 2 incinte + Tweetere :nas:

Daca aveti voi alte idei,postati.... si o schema exacta...Iar daca cineva se pricepe la facut incinte sa-mi faca si mie, CUMPAR. !!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

4

• Th3_uN1Qu3

4

• Jimmy

3

• ctindex

3

Top autori în acest subiect

Pai tweetere vezi ce gasesti si tu, wooferul ala urca destul de mult in frecventa deci nu ai nevoie de tw prea pretentioase. Eu le'as taia pe la 6kHz, unde merge si filtru de ordinul I (adica un simplu condensator bipolar, fara bobina). Pentru un tweeter de 8 ohmi pui cond de 3.3uF, daca tweeterele o sa fie de 4 ohmi pui cond de 5.6uF.

O sa'ti fac si un proiect de incinta. @ rares01, parametrii sunt in atasament.

Link spre comentariu
Vizitator xjc0c0

aha...cred ca am sa pun unele de 8 ohmi. ( Dome Tweeter M.N.C G33512) . La faza cu filtru m-ai pierdut complet...zi-mi te rog un nume exact de filtru..sau un link ceva . Am uit sa mentionez ca sunt un novice in ale boxelor home-made. Insa tare dornic sa invat. Iar condensatorul il pun pe bornele tweeterului,corect ?Multumesc mult pentru ajutor :multumesc

Link spre comentariu

Condensatorul il pui in serie cu tweeterul. Adica il pui pe una din borne si la capatul celalalt al condensatorului pui firul de la statie. Pe borna cealalta legi direct firul de la statie.Incinta fa'o de 25l (atentie asta tre sa fie volum intern deci tine cont de grosimea materialului cand faci dimensiunile), acordata la 43Hz. O sa'ti trebuiasca un tub de 75mm diametru, lungime 23cm.

Link spre comentariu
Vizitator dragosss

Am 2 difuri SAL SBX 1620 . Ce fac cu ele ? Ma gandeam la un Woofer ..sau nu stiu...sau 2 incinte + Tweetere :nas:

Daca aveti voi alte idei,postati.... si o schema exacta...Iar daca cineva se pricepe la facut incinte sa-mi faca si mie, CUMPAR. !!!

SAL
Link spre comentariu
Vizitator dragosss

SAL ALL.PT XJC.AI UN MARE AVANTAJ PT CTIA DE INCINTE AI PARAMETRII T\S.DATI DE FABRICA?DACA DA E PERFECTSAL SUNT SUPER DIFUZOARE DECI MERITA EFORTUL.TOT CE ITI TREBUIE ESTE UN CALCUL PE CUTIE SI EXECUTIA LOR DC VREI CONTACT ME.

Link spre comentariu
Vizitator dragosss

SAL ALL.PT XJC.AI UN MARE AVANTAJ PT CTIA DE INCINTE AI PARAMETRII T\S.DATI DE FABRICA?DACA DA E PERFECTSAL SUNT SUPER DIFUZOARE DECI MERITA EFORTUL.TOT CE ITI TREBUIE ESTE UN CALCUL PE CUTIE SI EXECUTIA LOR DC VREI CONTACT ME.

DIFUZOARELE TALE NU SUNT DEDICATE PT SUBWOOFER SUNT DOAR WOOFER AI FS LA 44HZ DAR E DE AJUNS CREDEMA
Link spre comentariu

Salut daca vrei doua tiutere am Alda-100 parca au fost pe niste boxe de 80w(la care mai am doar fetele cu difurile) si nu le mai folosesc si merg bine, sunt 10 ron bucata. Daca te intereseaza sunt din BV intra pe mes si vorbim ID mess (djdextin)fara paranteze.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări