Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masurare condensatori

coco243

Postări Recomandate

Le-am facut si poze si arata cam asa, eu chiar vreau sa-i folosesc pt ca pot greu sa fac rost de ei de aceea as vrea sa scot tot posibilul din modulele alea tv, plus ca sunt si incepator si nu are rost sa ii iau noi:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• coco243

8

• remus68

6

• Jimmy

4

• zal

2

Top autori în acest subiect

1 - U39 = 39pF

2 - 0,22uF = 220nF (aici nu cunosti submultiplii faradului !)

3 - 680pF - la conzii ceramici cu 5 inele (mai are unul in partea de sus care abia se vede !) nu citesti inele 1 si 5 (incepi de la terminale) iar inelele 2 3 4 iti dau valoarea.

4 - 4,7nF - la conzii ceramici cu 4 inele citesti 1 2 3 si omiti inelul 4.

Pentru ajutor , foloseste asta http://www.atelierulelectric.ro/cc.htm

Link spre comentariu

1 - U39 = 39pF2 - 0,22uF = 220nF (aici nu cunosti submultiplii faradului !)3 - 680pF - la conzii ceramici cu 5 inele (mai are unul in partea de sus care abia se vede !) nu citesti inele 1 si 5 (incepi de la terminale) iar inelele 2 3 4 iti dau valoarea.4 - 4,7nF - la conzii ceramici cu 4 inele citesti 1 2 3 si omiti inelul 4.Pentru ajutor , foloseste asta http://www.atelierulelectric.ro/cc.htm

1.Deci unde am condensatori de genu U si o valoare, valoarea aceea este data in pico2.Pai la ala de 0,22 uF mai scria si 250 Vcc, lucru pe care nu stiu sa-l interpretezMersi mult m-ai scos din impas
Link spre comentariu

Ti-am zis ca nu stiu sa interpretez, nu ca nu stiu ce inseamna, poate am formulat gresit intrebarea, eu vreau sa stiu daca condensatorului astuia ii trebuie aplicata de regula o tensiune de 250 Vcc, sau e tensiunea maxima ce ii poate fi aplicata, poate functiona si la 5Vcc spre exemplu?

Eu nu stiu diferenta dintre un condensator ce are 4 inele de culori diferite pe el si la ce tensiune functioneaza in parametrii, si un condensator ce are marcata o valoare si o tensiune, eu daca vreau sa fac un circuit vreau sa stiu si eu ce componente pun pe el

Plus ca am vazut o interpretare diferita a culorilor pe condensatoarele ceramice aici: http://www.cetti.ro/CETTI/Dwdl/Labs/Condensatoare.pdf si ma dezorienteaza.

Oricum multumesc pentru identificarea condensatoarelor m-a ajutat foarte mult.

Link spre comentariu

tensiunea marcata pe condensatori e tensiunea maxima la care functioneaza, si in pdf-ul ala e aceeasi interpretare a codului culorilor ca si cea pe care ti-a enuntat-o remus, doar ca liniile sunt numerotate diferit.

Link spre comentariu

liniile sunt numerotate diferit

Liniile sint la fel numerotate. Se incepe de la terminale.
era vorba de diferenta intre numerotarea data de tine, si cea din pdf pentru conzii cu 4 linii. oricum, inseamna acelasi lucru.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări