Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masurare condensatori

coco243

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• coco243

8

• remus68

6

• Jimmy

4

• zal

2

Top autori în acest subiect

apropos... ce principiu de functionare au capacimetrele?masoara timpul de descarcare avand o rezistenta de valoare cunoscuta sau masoara impedanta la un curent tranzitoriu la diferite frecvente?ma refer in general...sunt folosite ambele metode sau exista si o alta... ca presupun ca aparatele mai ieftine merg pe prima varianta unde si domeniul de masura e mai restrans

Link spre comentariu

apropos... ce principiu de functionare au capacimetrele?masoara timpul de descarcare avand o rezistenta de valoare cunoscuta sau masoara impedanta la un curent tranzitoriu la diferite frecvente?ma refer in general...sunt folosite ambele metode sau exista si o alta... ca presupun ca aparatele mai ieftine merg pe prima varianta unde si domeniul de masura e mai restrans

Pai eu am un aparat mai ieftin de aia vreau sa gasesc si o metoda de a masura condensatorii
Link spre comentariu

masoara timpul de descarcare avand o rezistenta de valoare cunoscuta

?sta e un capacimetru.

masoara impedanta la un curent tranzitoriu la diferite frecvente

?sta e ESR metru.
Link spre comentariu

Ai nevoie de un multimetru cu ac, ceva bun, gen MAVO3, ?4312,4315, etc. În func?ie de capacitate, folose?ti scalele de 1...100k ?i-?i formezi ochiul ptr diverse capacit??i (valorile medii, de exemplu 1000uF - 1k, 2200uF - 450 Ohmi... etc, le notezi pe o hîrtiu??, sau dac? e?ti dibaci, mai adaugi o scal? gradat? la acometru), se vede u?or ?i calitatea izola?iei (acul trebuie s? se duc? la infinit, pe scala cea mai mare, dup? ce s-a înc?rcat cond pe o alt? scal?). Apoi cei de capacitate mare, ar fi bine s?-i verifici la tensiune apropiat? de cea maxim?, îi încarci printr-o rez de 100 Ohmi/1-3W, dac? ?in tensiunea m?car 1 zi... sînt buni, o lun?... sînt de pus în ram? aurit?, 5 minute... îi arunci. :rade: Ca un sfat: cond electrolitici de capacitate mic?, maxim 4,7uF, ar fi bine s? nu-i mai folose?ti, se g?sesc nepolariza?i de calitate, gen MKT, MKS, MPP, etc.P.S. S-a mai discutat despre asta, mai de mult.

Link spre comentariu

Eu folosesc un incarcator de telefon ce are 5v pe post de sursa de enegie, sa pun condensatorii la incarcat direct la 5v?Am gasit un MAVO 35 prin casa dar se pare ca si-a depasit durata de viata :)

Link spre comentariu

daca arata ca niste conzi MKT patrati, am gasit si eu cativa pe diverse module din TV-uri vechi, cu benzi de culoare. si mai am si ceva electrolitici cu tantal marcati cu puncte colorate, dar aia sunt usor de recunoscut, ca au forma specifica de boaba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări