Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiect

Vizitator alexxa

Postări Recomandate

Vizitator alexxa

as dori daca puteti sa imi dati niste idei de proiect de licenta legate de microcontrolere .recunosc nu ma prea pricep deoarece anul acesta am inceput sa studiez microcontrolere si microprocesoare dar sunt dispusa sa invat .eu m-am gandit la un sistem de alarma pt casa care sa iti permita de asemenea inchiderea usii din telecomanda ceva asemanator cu cele care sunt instalate pe masini .cu senzori de pozitie pt usa si geamuri si cu senzor de miscare si de asemena sa folosesc si un modul gsm pt a putea apela proprietarul in cazul in care se declanseaza alarma.am citit despre uC pic18f452 si cred ca se preteaza la acest proiect dar nu prea stiu cu ce sa incep.ma puteti ajuta ceva link-uri :jytuiyu sau cu o alta idee de proiect :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• srdjan

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

daca pana la vara trebuie sa fie gata nu cred ca o sa te descurci singur (cu documentatie si sfaturi incluse) sa termini la timpsfaturi:1. pt partea de GSM foloseste un telefon mobil cu modem (comenzi AT) gen ericsson T10, ericsson A1018Sdaca ai noroc sa gasesti asa ceva iti va fi mult mai ieftin/usor comparativ cu alternativele2. cauta proiecte de achizitii de date cu PIC sau AVR (recomand cel din urma) atat pentru senzori analogici (folosind ADC ) cat si digitali (interfata I2C).3. De asemenea poti folosi un uC mai generos la pini functie de necesitati pentru a citi si starea unor comutatoare (Low sau High input) sau cu un numar mai mic de pini folosind MUX-uri (multiplexoare) sau poate chiar Priority Encoder daca consideri necesar4. pentru iesiri iti recomand interfata PC prin RS232 si eventual iti faci un soft dedicat pentru interpretarea datelor. nu te complica cu USB-uri, WiFi-uri, bluetooth-uri sau altceva pt ca necesita timp sa stapanesti si lucrurile aparent simple.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări