Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

traf din tv olt214b(info)

LostCell

Postări Recomandate

Am recuperat dintr-un tv olt214b un transformator si nu prea stiu cum sa il leg si ce tensiuni are.transformatorul are urmatoarea serie pe el :P23540-000.Cine imi poate da detalii despre el este rugat sa tst aici.P.S:Cum is terminalele?cum il leg ?ii bun la alimentat un amplif mai slab(10-20w)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• LostCell

3

Top autori în acest subiect

Vizitator adybady

Trafo este folosit in TV pentru 2 scopuri:- ca autotransformator pe 220Vca - la o priza mediana se obtine o tensiune mai mica de 220Vca care alimenteaza sursa ce scoate 125Vcc- ca transformator cu o infasurare secundara care scoate aprox 16Vca care prin redresare alimenteaza sonorul TV (aprox 3W)Daca comunici o adresa e-mail iti pot trimite schema sa te lamuresti mai bine.

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Exista aici:

http://forum.softpedia.com/index.php?ac ... t&id=18884

http://forum.softpedia.com/index.php?sh ... =9895&hl=#

o schema de tv alb-negru care foloseste acest transformator...

Eu cred ca nu se poate folosi direct la 220Vca deoarece a fost proiectat sa fie inseriat cu tranzistorul stabilizator pentru tensiunea de 140Vcc si ''primarul'' respectiv este alimentat din tensiunea de 300Vcc cu o serie de impulsuri pentru a produce o tensiune redresata de 14Vcc...

Oricum si ''secundarul'' nu are o sarma cu sectiunea minima necesara unui amplif de 10-15W... 8)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări