nana Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Bogdan_ oricum nu mai are rost sa discut pe tema aasta pentru ca nu am cu cine ... tu cum crezi ca se determina curentu nominal(se numeste curent de prag in terminologia semiconductoare) pentru un led sau orice alt dispozitiv doar uitandu-te in catalog pentru unui asa se determina insa nu inteleg fenomenu care se intampla in spatele acelui dispozitiv. Deci ca sa stii cantitatea de lumina generata in functie de curentul injectat in led(ca sa nu folosesc termenul de jonctiune sau heterostructura) ca sigur te-am pierdut, este determinata tot pe baza unei ecuati pe care cred ca am scris-o mai sus insa daca tu nu stii sa transformi din eV in V nu e problema mea. atunci pune mana pe cursu de fizica si mai citeste.Iar asta comparativ cu ce se intampla pe acest forum. Incep sa vad din ce in ce mai multi "profesionisti" care se cred ca au descoperit legea lui ohm...(om). Tot asa am vazut o gramada de oameni care ziceau ca stiu MCU-uri, doar pentru ca stiau sa programeze unu (a scrie Hex-ul in flash).Si dupa te miri de unde ajunge lumea sa aibe niste ideei de te doare capu cand le citesti. Link spre comentariu
nicul Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 ..... ca cele mai fiabile din pdv Coerenta optica si randament de extragere fotonica....sunt de-a dreptul epustuflat. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 20, 2009 Partajează Postat Decembrie 20, 2009 Bogdan_ oricum nu mai are rost sa discut pe tema aasta pentru ca nu am cu cine ... tu cum crezi ca se determina curentu nominal(se numeste curent de prag in terminologia semiconductoare) pentru un led sau orice alt dispozitiv doar uitandu-te in catalog pentru unui asa se determina insa nu inteleg fenomenu care se intampla in spatele acelui dispozitiv. Deci ca sa stii cantitatea de lumina generata in functie de curentul injectat in led(ca sa nu folosesc termenul de jonctiune sau heterostructura) ca sigur te-am pierdut, este determinata tot pe baza unei ecuati pe care cred ca am scris-o mai sus insa daca tu nu stii sa transformi din eV in V nu e problema mea. atunci pune mana pe cursu de fizica si mai citeste.Iar asta comparativ cu ce se intampla pe acest forum. Incep sa vad din ce in ce mai multi "profesionisti" care se cred ca au descoperit legea lui ohm...(om). Tot asa am vazut o gramada de oameni care ziceau ca stiu MCU-uri, doar pentru ca stiau sa programeze unu (a scrie Hex-ul in flash).Si dupa te miri de unde ajunge lumea sa aibe niste ideei de te doare capu cand le citesti.@nana ai perfecta dreptate si in consecinta ar trebui sa dai formule si sa indrumi oamenii pe calea cea adevarata cand au nevoie,adica o cer,ca aici nu e concurs cu premii si nu trebuie corectat.@Luci pt.sursele de curent(led) este un ic :LM3401.Cel mai bine inscriete la National si dute la design,au ei un program de calcul(rez,bob,curenti,tot) pt asta;poti folosi si alte LM-uri,le gasesti la farnel. Link spre comentariu
Vizitator acrobatu Postat Decembrie 24, 2009 Partajează Postat Decembrie 24, 2009 Salutare!Nu vreau sa ma bag in discutia voastra Nana,dar am impresia ca-l jignesti aiurea pe Bogdan_. Nu trebuia sa-l trimiti la o carte de fizica sau mai stiu eu ce,trebuia sa-i spui frumos cum sta treaba si atat....nimic mai mult Link spre comentariu
nana Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Imi place ca aici fiecare spune celuilalt user ce sa faca dar fara termeni relevanti, argumente stiintifice sau te mai miri ce. De exemplu pentru mine e irelevant cand un om imi spune pune firu de la A la B fara sa stiu ce face in schema acea conexiune. Daca vroiam sa invatz sa fac doar acest lucru atunci cred ca nu mai avea rost sa mai fac inca 6 ani de facultate si master degeaba ma puteam multumi cu 12 ani de scoala. Asta aviz domnului acrobatul, poate si tu practici la fel electronica prin "acrobati".p.S: eu vreau sa ma rezum la practicarea ei in mod profesional. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Teoria ca teoria,da' practica ne omoara...hei nanana!Cuvantul 'acrobati' nu exista in limba romana.Cel mai nimerit loc pentru polemici e bodega,nana dute de o viziteaza(peste 2-3 ani impartasestene si noua ce mai pe acolo) ca aici se povesteste despre leduri,ideal ar fi numai despre...Sa auzim numai de bine Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Trebuie un pic de curatenie p-aici Link spre comentariu
Vizitator valt3r Postat Ianuarie 1, 2011 Partajează Postat Ianuarie 1, 2011 Salut si La Multi Ani.Pot alimenta un led de putere cu doua surse de curent constant puse in paralel astfel incat sa am doua trepte de lumina?Cu alte cuvinte curentul stabilizat de fiecare sursa se va aduna cu curentul celeilalte surse ?Si a doua intrebare este daca mai trebuie inseriata o rezistenta cu ledul daca il alimentez cu o sursa de curent constant?Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 1, 2011 Partajează Postat Ianuarie 1, 2011 An nou fericit!Depinde de scc-uri.O rezistenta ,in configuratia +led,limiteaza curentul; scc limiteaza curentul,iar sa limitezi curentul de doua ori e un nonsens,in lumina intrebari,nu ai nevoie de rezistenta. Link spre comentariu
Kreator Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Salut si La Multi Ani.Pot alimenta un led de putere cu doua surse de curent constant puse in paralel astfel incat sa am doua trepte de lumina?NU! Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 De ce nu? Dar mai simplu e sa faci o singura sursa la care modifici curentul (2 setari,in cazul tau). La orice scc poti face asta Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Chinezii folosesc scc de 350mA in paralel pt un scc de 2,8A; dezlegand sccurile obtin 80%,60%, iar stroboscopia o obtin prin comutarea lor rapida.Si am o vaga banuiala ca asta nu e ideea lor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum