Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Diferente PICKit 1&2

Vizitator Mihail_

Postări Recomandate

Vizitator Mihail_

Buna tuturor,

-As avea doua intrebari:

-Ce diferente sunt intre PICKit1 si PICKit2? Are vreun avantaj PICKit1 fata de al doilea?

-Ce diferente sunt intre PICKit2 Starter Kit si PICKit 2 Debug Express ?

( http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... e=en023805 )

-Stiu engleza, dar nu sesizez diferentele mai amanuntite, nefiind un cunoscator in domeniu -acum ma apuc de asa ceva.

-Din experienta voastra: sunt de soi aceste kit-uri, isi merita banii?

Cu stima!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

1

• Mikrosha

1

• caddyct

1

Top autori în acest subiect

Salutare. La prima intrebare as putea sa raspund, deoarece am avut Pickit 1.Pickit 1 mi se pare o unealta buna pentru absolute beginner. Este ca o placa de dezvoltare, pe care te poti juca cu diverse functii ale PIC-urilor: PWM, ADC, USART. Toti pinii uC-ului vin la o mufa, prin care poti sa-l mai extinzi. Nu are debugger si merge doar pentru cateva PIC-uri, de 14 si de 8 pini: 16F688, 684, 12F629, 675. Vine cu niste lectii pe care sa-nveti in MPLAB si sa le scrii direct in PIC (tot din MPLAB). Foarte comod din acest punct de vedere. PICKIT 2 e complet altceva. Este doar programator ICSP si debugger, dar pentru o gama larga de PIC-uri. Practic faci tu proiectul, ii lasi 5 pini pe placa, infigi ICSP-ul si il programezi si-l debug-esti fara probleme. Totusi eu mai degraba mi-as construi unul decat sa-l cumpar, nu prea justifica pretul... Am vazut destule lucrate impecabil.Nu pot raspunde la a doua, inca nu m-am jucat cu nici unul din ele.

Link spre comentariu

Pentru inceput si eu iti recomand PicKit 1.Poti sa inveti jucandu-te cu programele demo de pe site sau ulterior implementand propriile programe.Eu l-am folosit cand am facut practica in anul I la facultate.Am invatat foarte repede pe el apoi am trecut la pic dem 2 plus.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări