Vizitator Mihail_ Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Buna tuturor, -As avea doua intrebari: -Ce diferente sunt intre PICKit1 si PICKit2? Are vreun avantaj PICKit1 fata de al doilea? -Ce diferente sunt intre PICKit2 Starter Kit si PICKit 2 Debug Express ? ( http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... e=en023805 ) -Stiu engleza, dar nu sesizez diferentele mai amanuntite, nefiind un cunoscator in domeniu -acum ma apuc de asa ceva. -Din experienta voastra: sunt de soi aceste kit-uri, isi merita banii? Cu stima! Link spre comentariu
Mikrosha Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Salutare. La prima intrebare as putea sa raspund, deoarece am avut Pickit 1.Pickit 1 mi se pare o unealta buna pentru absolute beginner. Este ca o placa de dezvoltare, pe care te poti juca cu diverse functii ale PIC-urilor: PWM, ADC, USART. Toti pinii uC-ului vin la o mufa, prin care poti sa-l mai extinzi. Nu are debugger si merge doar pentru cateva PIC-uri, de 14 si de 8 pini: 16F688, 684, 12F629, 675. Vine cu niste lectii pe care sa-nveti in MPLAB si sa le scrii direct in PIC (tot din MPLAB). Foarte comod din acest punct de vedere. PICKIT 2 e complet altceva. Este doar programator ICSP si debugger, dar pentru o gama larga de PIC-uri. Practic faci tu proiectul, ii lasi 5 pini pe placa, infigi ICSP-ul si il programezi si-l debug-esti fara probleme. Totusi eu mai degraba mi-as construi unul decat sa-l cumpar, nu prea justifica pretul... Am vazut destule lucrate impecabil.Nu pot raspunde la a doua, inca nu m-am jucat cu nici unul din ele. Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 se baga si un incepator: pickit2 clar mai bun, lista controlerelor/memorii suportate http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... e=en027813 cel cumparat de mine a venit insotit de 2 CD-uri (mplab 8.10 si pickit starter kit) + o "mini" placa de dezvoltare pentru 16f887 (desigur ca si mcu-ul) Link spre comentariu
Vizitator Mihail_ Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Multumesc pentru detalii, era sa fac greseala sa cumpar kit2, era o mare pb. pentru mine ca incepator.Stima. Link spre comentariu
caddyct Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Pentru inceput si eu iti recomand PicKit 1.Poti sa inveti jucandu-te cu programele demo de pe site sau ulterior implementand propriile programe.Eu l-am folosit cand am facut practica in anul I la facultate.Am invatat foarte repede pe el apoi am trecut la pic dem 2 plus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum