Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformare handsfree de Nokia

Vizitator necco

Postări Recomandate

Salut!Am recuperat de la cineva care nu mai avea nevoie de un handsfree pe cablu de Nokia si m-am gandit sa-l transform in casti stereo si microfon pe care sa le folosesc la PC.Am cumparat 2 jack-uri stereo normale si mi-am zis sa ma apuc de treaba:- am taiat conectorul proprietar Nokia (era din acela lat si plat)- si...am gasit 9 (noua) mici firicele de diferite culori. Normal ca aici m-am blocat si nu stiu cum sa conectez cele 2 jack-uri (casti, microfon)... ce culori sunt pentru casti si care pentru microfon?Parca la casti sunt 3 fire: masa si cate unul pentru fieacre canal... dar la microfon cate fire trebuie sa fie?Asa ca m-am gandit sa postez pe acest forum si sa cer ajutor:- ce culori ale firelor sunt pentru casti?- ce culori sunt pentru microfon?Se poate sa fac "inventia" asta sau este doar o idee stupida?Multumesc pentru ajutor. :dans:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator necco

Multumesc.La jack-ul stereo pentru casti trebuie sa lipesc 3 fire nu?Dar cu microfonul cum fac, ca jack-ul este de acelasi tip. Cate fire trebuie lipite la jack-ul pentru microfon?Scuze pentru intrebari care par stupide pentru cei avansati.Deci trebuie sa desfac microfonul de la handsfree ca sa identific firele.In final poate ma voi descurca... daca nu... va trebuie sa apelez la un electronist.Multumesc. :dans:

Link spre comentariu

Da, trei fire vin: stînga, dreapta ?i mas?. La microfon ai semnal ?i mas? pe ambele canale. Nu ?tiu s?-?i zic exact cum erau firele; am avut ?i eu unul pe care l-am modificat pentru jack de 3 jumate, dar nu mai ?in minte ce culori aveau. Minusurile de la muf? le legi împreun? la mas? (cele de la c??ti).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări