fulger Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Buna tuturor.Sper ca am postat unde trebuie deoarece sunt nou si nu prea stiu toate regulile.Acum sa incepem cu problema:aseara, am pus in camera niste beculete dinacelea mici de craciun.Problema este ca dupa un timp de functionare, beculetele se blocheaza intr-o anumita pozitie si asa raman, orice le-as face.Aseara a facut prima data acest lucru dar dupa ce le-am scos din priza si le-am bagat la loc si-au revenit.Azi dimineata aceasi problema numai ca acum nu isi mai revin deloc. :cry: Cutiuta aceeea am deschis-o deoarece am zis ca s-o fi ars ceva prie ea, dar mare mi-a fost suprinderea cand am vazut ca nu era nici o piesa arsa.Va rog sa ma ajutati, chiar imi trebuie aceasta instalatie de beculete. Link spre comentariu
fulger Postat Decembrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Chiar nu stie nimeni de la ce ar putea fi?? Link spre comentariu
__farad__ Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Daca doar privesti nu iti poti da seama daca este ceva ars.Nu toate piesele explodeaza ca atunci ohm-metrele ar fi inutileVerifica mai intai vizual lipiturile.Poate fi un lipitura rece undeva.Iti poti da seama miscind usor piesa si privind partea cu lipituri sa vezi daca se misca pinul respectiv.In cel mai fericit caz in momentul in care se incalzeste jucaria respectiva(banuiesc ca este chinezeasca)sa se intrerupa alimentarea integratului care comanda aprinderea becurilor.Daca raman aprinse intr-o pozitie oarecare axeaza-te pe condensatori este posibil sa se intrerupa condensatorul din oscilator(dezlipit de pe placuta) Link spre comentariu
fulger Postat Decembrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Am facut asta deja si nu este nici un contact imperfect sau vreo piesa dezlipita.Multumesc de ajutor. Link spre comentariu
__farad__ Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Atunci ia un ohm-metru si verifica rezistentele si condensatorii.Cand o lumina dinamica se blocheaza intr-o pozitie cel mai des intalnit defect este in oscilator(in cazul tau este integrat dar rezistentele si condensatorul ce dau frecventa sunt pe placuta).Cand oscilatorul nu mai oscileaza integratul care comanda luminile se opreste in ultima pozitie avuta Link spre comentariu
fulger Postat Decembrie 15, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Multumesc farad am sa incerc si acest lucru cand o sa am timp si revin cu cu informatii. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 dupa ce le-am scos din priza si le-am bagat la loc si-au revenitPare a fi un condensator defect. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Mai degraba e o chinezarie cu integrat adaugat vertical pe placa si cu 4 triace.Sunt 2 cauze ori triacul coloanei respective intra in strapungere ori integratul ala gen pastila neagra da rateu.Fa un experiment si masoara tensiunea la retea cand se blocheaza.Daca ai peste 230 e posibil ca asta sa fie cauza.Daca interiorul cutiei e cald atunci si asta poate fi o cauza.Daca pui un bec de frigider de 10-15W in serie cu alimentarea si nu mai ramane blocat pe aprins atunci problema e de la triac.Daca tensiunea in momentul acela e mai mare decat tensiunea de strapungere a triacului prin caderea de tensiune pe becul de frigider se scade tensiunea sub aceasta aducand triacul in stare de blocare,daca buba e de la integrat linia ramane aprinsa.Masoara tensiunea intre poarta triacului (firul care vine de la integrat) si catod (firul de masa,anodul fiind legat la beculete) cand ramane blocat.Daca ai 0.6-1.2V si becurile sunt aprinse, e de la integrat buba.La integrat poti sa incerci sa gasesti pinul de alimentare (de obicei + la condesatorul eletrolitic e si + la integrat) si sa adaugi inca un condesator identic cu cel de pe placa.Poti incerca sa reduci tensiunea pe alimentarea integratului cu o rezistenta cu care sa shuntezi alimentarea,scazand cu cativa volti tensiunea pe integrat. Link spre comentariu
__farad__ Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 The Stressmaker un integrat de genul acela daca se "buleste" e bulit si gata nu mai are perioade de functionare ori lui i-a mai mers.Si dau semnatura ca e chinezarie si ca dupa juma' de ora de functionare e cald ca tigaia cu cartofi Am pe acasa vreo 6 dar nici prin cap nu mi-a trecut sa le repar.Nu se merita zic eu.Oricum mai mult ca sigur nu oscileaza(condensator defect asa cum bine ai spus sau rezistenta intrerupta am mai gasit chestii de-astea la rece dadeau bune cum se incalzeau putin adio rezistenta). Link spre comentariu
fulger Postat Decembrie 17, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Am reusit sa o repar prin schimbarea unui condensator nenorocit.Multumesc tuturor pentru ajutor si sfaturi si mai ales ca i-au explicat toate lucrurile pe intelesul meu de incepator . Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Imi pare bine ca te-am putut ajuta, macar cu un sfat ! Link spre comentariu
__farad__ Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 bucurosi sa fim de ajutor Fulger Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum