Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inceputurile PCB

coco243

Postări Recomandate

• Răspunsuri 114
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• coco243

45

• ratza

18

• srdjan

9

• remus68

7

Top autori în acest subiect

In EAGLE poti face schema si apoi cablajul. Daca ai scheme relativ simple, iti recomand cu mare "caldura" SPRINT LAYOUT. In acesta din urma se face direct cablajul folosind "amprenta" pieselor. Poti exporta poza schemei in PAINT iar apoi dupa ce tragi un SPRINT LAYOUT cate o piesa sau un traseu, sa le colorezi in PAINT. Eu cel putin asa fac pentru a fi sigur ca iese corect cablajul.

Link spre comentariu

imi puteti va rog sa-mi explicati mai indetaliat cap-coada cum proiectez un montaj de unde aleg piese...unde dau click...pt ca sunt incepator si mai sunt si "greu de cap"...multumesc mult...si daca se poate un link de unde pot downloada Sprint Layout...pt ca nu gasesc nicaieri...

Link spre comentariu

imi puteti va rog sa-mi explicati mai indetaliat cap-coada cum proiectez un montaj de unde aleg piese...unde dau click...pt ca sunt incepator si mai sunt si "greu de cap"...multumesc mult...si daca se poate un link de unde pot downloada Sprint Layout...pt ca nu gasesc nicaieri...

Gogu' stie....tutoriale se gasesc pe youtube (...banuiesc), dar nu cred ca-i nevoie. E simplu programul !!! Asa cum stii sa te descurci in windows, tot asa poti folosi si programul acesta.
Link spre comentariu

Pai eu as vrea un program in care sa pun schema si sa-mi apara PCB-ul...se poate face asa ceva...sau vreau prea mult? multumesc anticipat...

Sper sa-ti fie util sfatul meu, daca esti incepator trebuie sa-ti fixezi niste fundamente, programele de care vorbesti sunt niste editoare de scheme electronice si circuite imprimate ( PCB - printed circuits board ). Numai cu astfel de programe poti ajunge la rezultatul final => PCB. In primul rand trebuie sa editezi schema vizata de tine pentru realizare cu un astfel de program, componenta cu componenta, apoi fiecarei componente trebuie sa-i atriubui o amprenta ( footpint - in engleza ). Unele componente au deja amprenta in libraria programului, la altele trebuie sa ti-o construiesti singur. Daca ai facut lucrul asta ai functia autorute care iti face singura conexiunile intre componente. Primul pas ar fi sa-ti construiesti schema intr-un program de editare, pe care ti-l alegi, mai sunt si alte programe cuma ar fi Orcad, Protel. Eu folosesc Altium Designer.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Am pus in sfarsit toate componentele pe placa de test si mi se incinta TDA-ul foarte rau nu pot sa-l tin 2 minute, si nici nu se aude nimic in boxa ce am pus-o pe iesire. Am verificat si legaturile dintre componente si nu-mi dau seama care sa fie cauza. Daca aveti ceva sugestii va rog sa ma ajutati.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări