coco243 Postat Decembrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Eu tineam mana, strangeam din dinti si suflam , un patent cu varful ascutit, gros in carne o prelua socul termic oare? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 un patent cu varful ascutit, gros in carne o prelua socul termic oare?Da. Link spre comentariu
andreiciment Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Pai eu as vrea un program in care sa pun schema si sa-mi apara PCB-ul...se poate face asa ceva...sau vreau prea mult? multumesc anticipat... Link spre comentariu
yo9hnf Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 In EAGLE poti face schema si apoi cablajul. Daca ai scheme relativ simple, iti recomand cu mare "caldura" SPRINT LAYOUT. In acesta din urma se face direct cablajul folosind "amprenta" pieselor. Poti exporta poza schemei in PAINT iar apoi dupa ce tragi un SPRINT LAYOUT cate o piesa sau un traseu, sa le colorezi in PAINT. Eu cel putin asa fac pentru a fi sigur ca iese corect cablajul. Link spre comentariu
andreiciment Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 imi puteti va rog sa-mi explicati mai indetaliat cap-coada cum proiectez un montaj de unde aleg piese...unde dau click...pt ca sunt incepator si mai sunt si "greu de cap"...multumesc mult...si daca se poate un link de unde pot downloada Sprint Layout...pt ca nu gasesc nicaieri... Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Ai cautat si nu ai gasit!? Unde? http://www.google.ro/search?sclient=psy ... are+Google http://www.google.ro/search?sclient=psy ... 93482d71a4 Link spre comentariu
yo9hnf Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 imi puteti va rog sa-mi explicati mai indetaliat cap-coada cum proiectez un montaj de unde aleg piese...unde dau click...pt ca sunt incepator si mai sunt si "greu de cap"...multumesc mult...si daca se poate un link de unde pot downloada Sprint Layout...pt ca nu gasesc nicaieri... Gogu' stie....tutoriale se gasesc pe youtube (...banuiesc), dar nu cred ca-i nevoie. E simplu programul !!! Asa cum stii sa te descurci in windows, tot asa poti folosi si programul acesta. Link spre comentariu
andreiciment Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Ok...o sa ma apuc de invatat sa'l bat pe "Gogu" la cap multumesc mult... Link spre comentariu
coco243 Postat Decembrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Pai eu as vrea un program in care sa pun schema si sa-mi apara PCB-ul...se poate face asa ceva...sau vreau prea mult? multumesc anticipat... Sper sa-ti fie util sfatul meu, daca esti incepator trebuie sa-ti fixezi niste fundamente, programele de care vorbesti sunt niste editoare de scheme electronice si circuite imprimate ( PCB - printed circuits board ). Numai cu astfel de programe poti ajunge la rezultatul final => PCB. In primul rand trebuie sa editezi schema vizata de tine pentru realizare cu un astfel de program, componenta cu componenta, apoi fiecarei componente trebuie sa-i atriubui o amprenta ( footpint - in engleza ). Unele componente au deja amprenta in libraria programului, la altele trebuie sa ti-o construiesti singur. Daca ai facut lucrul asta ai functia autorute care iti face singura conexiunile intre componente. Primul pas ar fi sa-ti construiesti schema intr-un program de editare, pe care ti-l alegi, mai sunt si alte programe cuma ar fi Orcad, Protel. Eu folosesc Altium Designer. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Nu mai folosiţi autoroute! O să vedeţi de ce atunci cînd amplificatoarele vor avea brum sau - mai rău - vor oscila. Încercaţi să vă folosiţi capul. Link spre comentariu
coco243 Postat Ianuarie 17, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Ca sa revenim la subiectul problemei, am achizitionat: - trafo 2x12V, 1A -punte redresoare Ce condensator de filtrare sa pun la iesirea din puntea redresoare? Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Pune 4700uF, e suficient. Mi se pare cam slab transformatorul, 1A e foarte puţin. Link spre comentariu
coco243 Postat Ianuarie 17, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Stiu, m-am zgarcit la bani.Daca o sa incerc circuitul fara condensatorul de fitrare risc ceva?Am un condensator de 2200uF, sa-l pun si pe ala provizoriu? Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Fără filtraj va suna oribil. Pune-l pe ăla de 2200uF provizoriu. Dacă-ţi place cum se aude cu el, poţi să-l laşi aşa. Link spre comentariu
coco243 Postat Aprilie 2, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2011 Am pus in sfarsit toate componentele pe placa de test si mi se incinta TDA-ul foarte rau nu pot sa-l tin 2 minute, si nici nu se aude nimic in boxa ce am pus-o pe iesire. Am verificat si legaturile dintre componente si nu-mi dau seama care sa fie cauza. Daca aveti ceva sugestii va rog sa ma ajutati. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum