coco243 Postat Noiembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 Am luat puntea redresoare:DSCN0299.JPG[/attachment]Ceva idei, ce metoda sa folosesc pt fixarea acestora? Sa le pun pe o placuta de textolit distincta fata de circuitul amplificatorului, nu am idee. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Exact, plusul e ieşirea marcată. Minusul e pe diagonală. La cealaltă diagonală legi secundarul. Puntea o poţi fixa unde vrei în cutie, carcasa metalică nu are legătură cu nicio diodă. Link spre comentariu
coco243 Postat Noiembrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Intrebare, masa de la transformator se leaga la carcasa amplificatorului? La fel si la placa, masa circuitului imprimat se leaga la carcasa? Si dupa aia la impamantarea de la priza?E vreo problema daca prind transformatorul direct pe carcasa? Link spre comentariu
coco243 Postat Noiembrie 10, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Vreau sa testez intai circuitul pe o placa de test, voi ce fire folositi pentru legatura dintre componente? Se gasesc in magazinele online? A, ce varianta mai simpla imi recomandati pt gaurirea placutei de cupru? Autofiletanta sau bormasina nu am. Link spre comentariu
srdjan Postat Noiembrie 10, 2010 Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 ti-ar trebui burghiuri de 0.5-1.0mm (si chiar mai mare pentru componente de curent mai maricel) si turatie destul de mare... in gol a mea are 10.000 rpm la 18V (max) si se alimenteaza intre 12-18V. practic ca sa faci gauri fara sa te chinui si sa exploatezi optim burghiurile iti trebuie turatie... cuplul oricum e slab la bormasina mea... daca pun burghiu de 2mm turatia scade foarte mult in sarcina...deci orice tine burghiul bine fixat si centrat si il invarte repede e bun... dar asta implica o bormasina de hobby cel putin... fie ea si de mana desi multi nu reusesc sa-si formeze mana si atunci apare necesitatea unui stativ... mai ales cand nu doar din an in pasti... Link spre comentariu
coco243 Postat Noiembrie 10, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Altceva, mai moca decat o autofiletanta nu gasesc? Vreo surubelnita cu cap rotativ sau ceva de genu?Si, voi cu ce lipiti terminalele componentelor intre ele pe placile de test? Cu conductor de 1? Fy? Cy? Sunt ok? Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 E greu de dat gaură cu şurubelniţa. Pentru trasee îmi ajung resturile de la cracii componentelor, rar s-a întîmplat să nu-mi rămînă în plus şi după ce am terminat montajul. Link spre comentariu
srdjan Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 eu de obicei fac punte cu cositor din aproape-n aproape mai ales la circuite integrate unde trebuie sa leg mai multi pini la + sau la -. daca ai gresit ceva e destul de greu de reparat dar eu deseori folosesc cablaje de test pentru montajul final iar testele le fac pe breadboard unde neavand lipituri modifici foarte usor configuratia. daca totusi am de facut trasee mai lungi atunci folosesc lita scoasa din multifilar. Link spre comentariu
diablero Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 Sper ca desenele trimise te-au ajutat in realizarea montajului. Link spre comentariu
andreiciment Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Buna ziua...vreau si eu sa aflu cum pot proiecta PCB-uri dupa schema unui montaj intr-un program special...spunetimi si mie ce program este mai usor de folosit sau care este mai bun pt un incepator...multumesc anticipat Link spre comentariu
diablero Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Eu zic ca cel mai accesibili pt. un incepator ar fi ExpressPCB (http://www.expresspcb.com). Cu el poti invata usor bazele. Un dezavantaj al programului este acela ca nu are autorouter, va trebui ca traseele sa le desenezi singur, cu mana. Se poate invata urmarind help-ul (in care exista un tutorial foarte lamuritor). Daca intampini probleme, poti sa pui intrebari aici. Link spre comentariu
coco243 Postat Decembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Ca sa evit bulirea circuituluiintegrat ( TDA 230A ) din cauza temperaturii ridicate la lipire as vrea sa gasesc un soclu pe care sa-l lipesc pe placa ca apoi doar sa infig circuitul imprimat in el, exista oare asa ceva? Alte idei? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 TDA2030 nu se monteaza in soclu (nu exista soclu pentru capsula pentawatt) - se lipeste direct in circuit. Link spre comentariu
coco243 Postat Decembrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Nu am umblat cu socluri de nici un fel pana acum, ma gandeam ca pot gasi vreunu si sa fac o smecherie, doar acum la test macar pt ca mi-e tare frica sa nu incing integratu. Am luat un ciocan de la wellwer de 40W si are capatul cam gros, mie mi-e frica si la celelalte componente sa nu le incing, dar la amplif. Macar o idee de la alti electronisti mai experimentati. Multam. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 In primul rind trebuie sa respecti etapele efectuarii unei lipituri corecte. Apoi, daca vrei sa nu supraincalzesti o componenta, terminalul la care efectuezi lipitura il tii strins cu o penseta in partea cu componente a placutei - penseta va avea rolul de sunt termic si va prelua o parte din caldura transmisa spre componenta de la terminalul incalzit.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum