yonutzu Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 E buna hartia satinata pentru realizarea cablajelor imprimate?? Link spre comentariu
ohamoha Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Exista pe la noi firme care fac PCB-uri la comanda? Dar nu cantitati industriale. Ce preturi practica? Link spre comentariu
coco243 Postat Aprilie 11, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2010 As vrea si eu schema dupa care se-a facut cablajul, se poate? Link spre comentariu
coco243 Postat Aprilie 16, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2010 Vreau si eu schema electrica pt o statie de amplificare cu TDA2030 sau LM1875 ca am inteles ca este aceeasi Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 16, 2010 Partajează Postat Aprilie 16, 2010 viewtopic.php?p=416826#p416826viewtopic.php?p=419205#p419205 Link spre comentariu
coco243 Postat Aprilie 25, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2010 http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=416826#p416826viewtopic.php?p=419205#p419205 Pai da, aici este cablajul si componentele dar eu as vrea o schema monofilara, adica sa vad pe unde se duc firele. Ca sa pot sa o inteleg mai bine Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Ambele scheme sînt luate din foaia de catalog a lui LM1875. Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Salut, voi cand faceti cablajele cu ce dati pe placa inainte de a introduce placa in clorura ferica.Eu personal dau cu oja si o intind cu pensula de la oja si mi se pare ca iese cam grosolan. Alte idei? Link spre comentariu
tocavali Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Vezi ca sunt carioci (markere) spiciale la magazinul de piese electronice. Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Multumesc de raspuns.Si mai am o dilema, ca sa nu mai deschid alt subiect.In legatura cu TDA7294, am vazut ca cere +-40V si 10 amperi in catalog.Intrebare: De unde iau eu asa ceva?Mi se pare enorm.Imi poate da cineva pe privat un link cu o sursa in comutatie sau un traf care sa duca asa ceva(un magazin online)?Prefer sursa in comutatie ca e mai ieftina.Multumesc. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 10A curent de varf, iar varfurile sunt preluate de condensatori. Te'ai uitat ce trafuri anemice folosesc sistemele de PC dotate cu asa ceva? In practica un traf de 300W ii este mai mult decat suficient. La Genius sau Logitech ai noroc daca are 200W traful pt tot sistemul...Pentru siguranta (mai ales daca vrei sa il folosesti pe 4 ohmi), nu l'as alimenta la mai mult de +/-30v. Deci un traf de 2x 24v AC la 10A (total, adica 5A pe ramura) ii va fi suficient. Eu folosesc un traf asemanator la al meu. La nivelul asta inca nu merita o sursa in comutatie. Link spre comentariu
radusa Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Asa cum spune si antevorbitorul meu, 5A pe canal sunt suficienti. In general puterea trafo se ia cam 1.5x puterea de iesire amplif. Ce insa trebuie tinut cont, si foarte multi constructori de amplifuri nu dau importanta, este marimea condensatorilor de filtraj, care asa cum se spunea si mai sus, trebuie sa preia varfurile de consum, De aceea trebuie sa ai cam 2000uF per amper, in cazul nostru 10000uF pe canal sau 20000uF pt varianta stereo, PR FIECARE RAMURA +-. Deci sursa pt un amplif stereo de va contine 40000uF, si un traf de 200-250W. ATENTIE la tensiunea de iesire care difera in functie de sarcina boxelor. Se poate vedea in datasheet.Totodata mai amintesc si aici (am mai facuto si cu alte ocazii) ca succesorul lui TDA7294 este TDA 7293 care are ceva avantaje in plus si este mai bine conceput constructiv. Dar vad ca aici toata lumea foloseste acest 7294. Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Pai da dar eu vreau sa folosesc acest 7294 pentru woofer, si mai vreau si un 7375 pentru cele doua difuzoare. De aceea intrebam de o sursa in comutatie, pentru ca vreau sa alimentez ambele amplificatoare la aceeasi sursa. Si un traf nu e suficient.Ceea ce vreau eu sa fac e un sistem 2.1. Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Deci un traf de 2x 24v AC la 10A (total, adica 5A pe ramura) In acest caz este vorba de un transformator de 2x24Vca / 5A, nu are cum sa fie 10 Amperi in total (!!!) deoarece in cazul alimentarii simetrice, cele doua infasurari secundare sint inseriate ; la capetele reunite ale celor doua infasurari se obtine suma celor doua tensiuni (bineinteles daca sint fazate corespunzator), dar niciodata nu se va obtine suma curentilor.q.e.d Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Ok, dar asta nu rezolva problema mea. Deci imi trebuie un traf de putere dar ca sa nu dau 2 mil pe unul toroidal, as vrea sa imi iau o sursa in comutati,de putere mare. Problema e ca nu stiu de unde.Voi ce traf/sursa folositi? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum