Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inceputurile PCB

coco243

Postări Recomandate

Scoate finalul audio din TV si fa'l pe placa separata. :da

Asta daca mai stiu de pe unde am mai luat fiecare placuta innainte sa arunc televizorul, si nu mai stiu

Am gasit pe siteul conexelectric LM1875 T, ma gandesc ca nu e diferenta, cel putin una care sa-mi faca probleme.

LM1875T are capsula neizolat?, adic? talpa e metalic?. LM1875TF e izolat. Dup? cum am mai zis, po?i pune inclusiv TDA2030, (sau TDA2030A, e mai bun), TDA2040, TDA2050 f?r? s? faci modific?ri ale pieselor sau ale cablajului.

cirip, s?ru' mîna pentru aprecieri :)

Am gasit pe conexelectric TDA 2030 AV, si e 2 lei, celalalt era 10 lei, deci e si mai ieftin

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 114
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• coco243

45

• ratza

18

• srdjan

9

• remus68

7

Top autori în acest subiect

Cînd nu g?se?ti de-a gata cablajul desenat, ?i-l po?i desena singur pe o hirtie milimetric? sau foaie de caiet de matematic?, întîi fa?a cu piesele, ca s?-?i vin? mai u?or, apoi întorci foaia ?i trasezi cablajul, partea ce se corodeaz?. Tai o bucat? de pl?cu??, o lipe?ti cu scoci pe partea desenat? cu piesele ?i de pe partea desenat? cu cablajul punctezi u?or cu un vîrf mai dur (un tarod de 3-4mm), dezlipe?ti pl?cu?a ?i desenezi cu markerul traseele, apoi o bagi la corodat. La sfîr?it o cure?i de marker cu praf de cur??at, ap? ?i o periu?? de din?i (acetona murd?re?te pl?cu?a). Punctele date ptr desenat sînt utile ?i la g?urit pl?cu?a.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

In sfarsit am gasit timp si imi pot relua proiectul cu amplificatorul audio pe care m-a indrumat ratza sa il fac, am ajuns prin timisoara si am profitat de ocazie, m-am dus la ret, mi-am luat un TDA 2030A, mi-am luat rezistorii, am cerut si condensatorii de 2200 de uF si surprizaa, ma intreaba vanzatoarea 2200 de uF cu si cati V, am ramas masca si am zis la oha 30V , si adevarul e ca m-a prins, eu stiu in mod normal ca valoarea tensiunii de pe condensatori reprezinta valoarea maxima a tensiunii ce poate trece prin ei, eu nu m-am gandit niciodata cu ce sursa de tensiune sa alimentez amplificatorul pe care vreau sa l fac pt ca nu stiu. Si ca sa nu ma mai fac de cacao, toti condensatorii sun exprimati prin cele 2 valori de capacitate si tenisune sau doar cei de valori mari? Pana la urma mi-am luat doi condensatori de 2200uF la 30V, dar nu stiu de i-am luat degeaba sau nu, si nici nu stiu cum sa-i iau si pe ceilalti pe care o sa trebuiasca sa-i cumpar. Daca tot sunt prin timisoara mai dati-mi idei cu ce ar mai trebui sa-mi cumpar pt ale electronicii. Multumesc.

Link spre comentariu

Exact aşa e: tensiunea scrisă pe condensatori reprezintă valoarea maximă la care rezistă. Bine ar fi să-ţi iei un factor de siguranţă de măcar cîţiva volţi în plus.

Link spre comentariu

Pai cum adica nu stii pe ce criterii sa alegi sursa? Vezi puterea de iesire a amplificatorului, iar traful se alege astfel incat sa poata debita dublul puterii de iesire, pentru ca randamentele in clasa AB se invart pe la 40-60%.

Link spre comentariu

pai tensiunea maxima la care se alimenteaza circuitul integrat (se gaseste in datasheet). la TDA2030 parca e +-18V... piesele pasive trebuie alese incat sa nu fie probleme la acea tensiune (ma refer indeosebi la conzi). urmatorul criteriu e puterea care vrei sa obtii din acel traf. Ai grija ca nu tensiunea e totul la un transformator. Mai ai acolo un parametru numit putere aparenta [VA] care trebuie sa fie egal cu (puterea boxelor / randamentul amplificatorului) * 100 unde randamentul amplifului e dat in procente.tine cont ca prin redresare si filtrare tensiunea creste de 1.41 ori (radical 2) dar si scade in sarcina comparativ cu tensiunea transformatorului masurata in gol... aici inrwevin mai multi parametrii constructivi.deci presupunand ca alegi un traf simetric 18-0-18 practic in secundar ai in total 36V

Link spre comentariu

Ratza vezi ca eu ma apuc sa fac statia de amplificare dupa pcb-ul dat de tine viewtopic.php?f=5&t=30972&st=0&sk=t&sd=a&start=15 , initial ma luasem dupa prima varianta da am vazut ca ai modificat ceva, mi-am luat TDA 2030A, rezistentele, azi ma duc sa-mi iau condensatorii, o sa-i iau la 35V, si o sa iau si sursa de alimentare de 230/12V si o sa le fac proba pe o placa de test prima data. Spune-mi te rog ce sa ma iau ca sunt prin timisoara si ma duc la ret

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări