Bogdi16 Postat Iunie 26, 2005 Partajează Postat Iunie 26, 2005 Sal am mai posta aceasta intrebare si pe alt forum dar fara rost.Am un amplificator Sony 2x80 8-16 ohmi.Care l-am dus la un chef unde l-am incercat pe niste boxe home made de 200 watii bucata.Am dat amplifu la maxim si l-am tinut cateva minute dupa care boxele s-au ars.Is f curios sa vad ce raspunsuri imi dati??? Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Iunie 26, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2005 Amplifu nu distorsiona desi era f cald lucru destul de normalBoxele scoteau 200 watii fara probleme asa ca nush ce poate sa se fi intamplat.Amplifu nu a patit nimik Link spre comentariu
Vizitator ipacretzu' Postat Iunie 26, 2005 Partajează Postat Iunie 26, 2005 Daca ai mai folosit amplificatorul pe alte boxe si nu s-a mai intamplat asa ceva inseamna ca ar mai fi vreo doua cauze:un semnal dreptungiular pe intrare(sau semnal mare pe intrare care ar fi dus finalii in saturatie) dar nu cred ca e nici asta cauza daca zici ca nu erau distorsiuni sau cel mai probabil:daca tot zici ca boxele erau home-made poate ca aveau 200W numai pe etichetele difuzoarelor; grija mare la chestiile astea; deviza mea:"Ceea ce vezi nu este ceea ce primesti." (mai ales la femei) :lol: Link spre comentariu
Muzyk_ant Postat Iunie 27, 2005 Partajează Postat Iunie 27, 2005 Si eu stiu ca majoritatea firmelor care produc difuzoare din scroi pe spate puterea muzicala(nu ma refer la firme precum visaton sau eminence) , asa ca iei si tu de buna jumate din ce scrie acolo , spune mai multe ce dif-uri erau, cate,care dintre ele s-au ars, ce filtre ai folosit , impedante chestii ...poate te lamureste cineva care e in tema cu toate astea. Link spre comentariu
ghettoman Postat Iunie 27, 2005 Partajează Postat Iunie 27, 2005 spune cu ce difuzoare erau facute boxele Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Iunie 27, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2005 Fratilor acuma nu ma luati de prost si normal ca pe difuri scria 400 watii da scoteau 200 curati.Stiu asta sigur deoarece au fost testate pe un mixer profesional care le-au dus la 200 watii fara distorsiuni sau baraituri. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Iunie 27, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2005 Greseala Erau 2 difuri de bass in fiecare si fiecare scotea 100 watii!!! Erau gen tower,nu avea inalte ci numa medii,din pacate nu mai stiu firma de care erau facute dar cred ca Dibeisi despre filtre nu stiu nimik. Link spre comentariu
ghettoman Postat Iunie 27, 2005 Partajează Postat Iunie 27, 2005 Fratilor acuma nu ma luati de prost si normal ca pe difuri scria 400 watii da scoteau 200 curati.Stiu asta sigur deoarece au fost testate pe un mixer profesional care le-au dus la 200 watii fara distorsiuni sau baraituri.cred ca tziai raspuns singur :wink: Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Iunie 27, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2005 Acolo am gresit am zis ca erau 2 dif de 100 watii bucata..Nu am inteles ce ai vrut sa spui ?? te rog explica Link spre comentariu
csl1131 Postat Iunie 27, 2005 Partajează Postat Iunie 27, 2005 probabil vroiam sa zica acolo ca tu ai dat tare, a inceput sa distorsioneze-> boxe arse.. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Iunie 27, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2005 Ma da eu ce limba vb aicea am spus ca amplifu nu distorsiona se auzea perfect nimik ce sa imi dea de banuit,ca iti dai seama ca il opream dak auzeam ceva suspect :roll: Link spre comentariu
ghettoman Postat Iunie 28, 2005 Partajează Postat Iunie 28, 2005 din pacate cind incepi tu sa auzi distorsiunile e tirziu... :roll: ....de obicei difurile merg la x 1,5 , chiar 2 unele, din puterea maxima in cazul tau 150w sau chiar 200 pe un dif cu conditia unui semnal curat adica distorsiuni 0.0x si cu o banda de frecventze care sa o duca diful.una este sa bagi semnal printrun mixer profi si alta e sa bagi semnal direct in amplif dintro sursa oarecare .....de curiozitate punel pe un osciloscop sa vezi cum scoate aia 200 de w ampliful....in plus de astea nu ai zis ce filtre ai folosit...etc Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Iunie 28, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2005 Data vitoare citeste tot postul pls.Amplifu i de 2x80 pe 8-16 ohmi si tocamai de aia eram nelamurit dc s-au ars boxele care erau de 200 watii.Si nu ma luati la misto ca stiu si eu cum suna 200 watii si in mod sigur scoteau atata ca erau si masurate . Link spre comentariu
ghettoman Postat Iunie 28, 2005 Partajează Postat Iunie 28, 2005 data viitoare punel pe osciloscop please...si vezi aia 80 de watzi cum arata...pun pariu ca sinusoida e aproape semnal dreptunghiular...si cine stie ce porcarii de dc si altele ai reusit s amai bagi pe difurile alea amarite...daca un hi-end poate s abage 200 de w intro boxa aia nu insemna ca si un amplif "mai normal" poate :wink: eu itzi garantez ca virgula cu 30 de watzi itzi ard boxe de 100w de firma :lol: Link spre comentariu
Vizitator Shock_4u Postat Iulie 30, 2005 Partajează Postat Iulie 30, 2005 Amplifu i de 2x80 pe 8-16 ohmi si tocamai de aia eram nelamurit dc s-au ars boxele care erau de 200 watii.Si nu ma luati la misto ca stiu si eu cum suna 200 watii si in mod sigur scoteau atata ca erau si masurate .Ce impedanta aveau boxele? 200W sa stii ca "suna" in functie de sensibilitatea incintelor.Iar boxele nu "scot" 200W ci eventual consuma 200W(adica transforma vreo 6W in lucru mecanic si 194W in caldura :( )Oricum, parerea mea este de asemenea ca ai avut distorsiuni isesizabile ptr ureche, dar care au dus la supraincalzirea bobinelor difuzoarelor...Daca am stii exact ce difuzoare ai utilizat ar fi mult mai usor... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum