Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

crossover+amplif pt subwoofer

Vizitator redfury

Postări Recomandate

Vizitator redfury

Salut.Sunt nou pe forum si as avea si eu nevoie de niste sfaturi.Mi-am facut un subwoofer dintr-un diff de 250 mm(probabil vreo 70-100w max/8ohm desi pe el scrie ceva de 350w)+filtru pasiv cu frecventa de taiere 800hz.M-ar interesa o combinatie de crossover activ+amplif de vreo 50-70w(chiar si din 2 amplif in punte) care sa se alimenteze din 12V(sa zicem in ideea de a putea fi folosit ocazional si in masina precum si in casa impreuna cu un sistem 2.0 Microlab Solo 6) si pt a ma folosi de o sursa de alimentare PC(unde am 12 V din belsug).Am vazut pe la magazinele de pe Maica domnului ceva crossovere pe la 70 RON precum si tot felul de kituri de amplificatoare.Cum nu m-ar interesa sa cheltui prea multi bani pe experimente(reusite sau mai putin reusite) as dori citeva sfaturi de a cei care le pot oferi.Acasa mai am un sistem format din 2 boxe de 100w/8ohm-Unitra facute dupa '90 si o statie A350 IEI,combinatie de care ma bucur de vreo 12 ani dar as dori sa pun la lucru si sistemul MicroLab pe care l-am primit cadou(care ofera de asemenea o calitate impecabila a sunetului dar care nu are un bass foarte proeminent) si pe care il voi folosi la PC.Va multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Th3_uN1Qu3

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Pentru 12v cel mai mult poti scoate 60W cu TDA7396 insa diful trebuie sa fie pe 2 ohmi ca sa obtii puterea maxima. Daca are 2 bobine de 4 ohmi le poti lega in paralel ca sa lucreze pe 2 ohmi.

Filtrul activ ti'l proiectezi cu prog de aici: http://sound.westhost.com/project09.htm Da pana jos si ai acolo un link de download, programul iti poate calcula filtre de 12 sau 24dB/oct.

Link spre comentariu
Vizitator redfury

Eu ma gandeam la acel crossover care iti ia semnalul stereo si iti da o iesire spre amplificarea subwooferului.Cel putin asa erau acele device-uri din magazin.Aveau 3 RCA-2 pt input stereo si 1 out to subwoofer.Mai aveau un potentiometru de volum si un potentiometru din care se stabilea cred frecventa de taiere..Iar pt amplificator inteleg ca exista un montaj prin care se defazeaza sunetul la 180 grade si insumate cele doua amplifuri dau power x2 cu dublarea impedantei de iesire,adica un 2x25 sau mai mult pe 4ohm in punte ar da un 50w/8ohm sau mai mult.Cam asa inteleg de aici.. http://www.niqro.3x.ro/defazor/defazor.htm Cam asa ceva m-ar interesa

Edit..Vad ca schema respectiva foloseste alimentare simetrica.Pe mine m-ar interesa in ce masura se poate realiza cu alimentare de +12V si GND

Link spre comentariu

Eu ma gandeam la acel crossover care iti ia semnalul stereo si iti da o iesire spre amplificarea subwooferului.Mai aveau un potentiometru de volum si un potentiometru din care se stabilea cred frecventa de taiere.

Gasesti aici viewtopic.php?f=35&t=17129 dar sigur vei mai gasi pe forum, daca vei cauta aici viewforum.php?f=35 Cealalta problema se numeste "conectarea in punte a doua amplificatoare". Amplificatoarele integrate alimentate la 12V, care scot puteri in jurul de 40W, deja au in structura lor interna o asemenea schema si nu mai pot fi conectate inca o data in punte.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări