Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pikup AKORDS stereo

DANI09

Postări Recomandate

am un pikup AKORDS. nu stiu ce putere scoate, dar pentru o camera e destul de tare. e stereo , si dupe cat stiu e rusesc si rusii au lucrat pe 8 ohmi. finalii sunt P213 pe germaniu.din rezistentele de pe colectorii finali a inceput sa iasa fum. cablajul s-a inegrit pe partea neplacata. are cineva o schema s-au putin ajutor? se pot schimba finalii cu unii tot pnp la tensiuni mai mari? :cry:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

9

• DANI09

8

• Dj_Dog

3

• marianjoita

2

Top autori în acest subiect

adevarat . remus68 ai dreptate prefinalii sunt mp25 si mp37.dar dupe cum se aude nu are numai 3w. nu am facut masuratori dar am masurat tensiunea din iesire traf si este de 36v. dupa redresare nu am mai masurat. :nas:

Link spre comentariu

Pur teoretic, ar avea vreo 6W/4 ohmi, dar mai scade putin tensiunea de alimentare in sarccina (cu toate ca are un stabilizator, destul de primitiv). Daca mai ai difuzoarele originale, au un SPL foarte bun si te pacalesc in privinta puterii reale eliberate (la 2 x 3W se aud ca un amplificator de 10...15W, care merge pe difuri cu SPL scazut). T1, D1 din blocul de alimentare BP (Blok pitania in ruseste) formeaza un stabilizator de 22V si tensiunea de alimentare nu e cea masurata pe redresorul de la iesirea din transformator.

Link spre comentariu
:rade: Citeste pe schema cum se cheama difuzorul, si apoi mai putem discuta ! (daca mai e necesar)

o rezistenta de putere ca-ci a inegrit cablajul. cam ce valoare are?

Ai schema ! Poti citi si singur ! Trebuie sa faci masuratori in aparat ! Mama Omida poate stie de la distanta, eu nu !
Link spre comentariu

remus68 rusii nu au folosit niciodata impedantade 4 ohmi.ei au folosit doar 8ohmi. :da

vorbesti prostiid c boxele cu care veneau pick-up-urile respective erau pe 4 oameni? (am avut 3 pick-up-uri si5 seturi de difuri - stiu despre ce vb)unele modele erau cu stabilizare altele fara - cele fara parca erau mai puternice putinca finali aveau si P213 sau kt dar nu mai stiu ce model (cele cu kt au fost facute in anii 80)
Link spre comentariu

nu mai am difuzoarele originale. folosesc 2difuzoare auto de 4ohmi. se aud naspa rau de tot. sa fie din finali sau din rezistentele de putere ca nu fac contact e o lipitura rece? :cry:

schimba toti condensatorii electrolitici, eu asa am facut si suna f bine
Link spre comentariu

unele modele erau cu stabilizare altele fara - cele fara parca erau mai puternice putinca finali aveau si P213 sau kt dar nu mai stiu ce model (cele cu kt au fost facute in anii 80)

In Almanahul Tehnium 86, la pagina 176 este schema de la pick-up AKORD mono, care avea P213B in final si nu avea stabilizator, doar varianta stereo cu germaniu a folosit asa ceva. Am pe undeva si schema modernizata cu siliciu din anii '80 dar nu o gasesc acum , ca sa pot discuta documentat despre ea (dupa 20 de ani am cam uitat structura ei !)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări