Vizitator adaniel69 Postat Decembrie 12, 2009 Partajează Postat Decembrie 12, 2009 salut!am o schema de vu-metru(romydesign)!as vrea sa o modific sa functioneze la iesirea preamplificatorului, nu a amplificatorului!ce piese trebuie sa modific?multumesc! Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 12, 2009 Partajează Postat Decembrie 12, 2009 ...as vrea sa o modific sa functioneze la iesirea preamplificatorului, nu a amplificatorului! ...Pai cred ca trebuie sa-i faci un preamplificator de semnal [miniamplificator], pe care sa-l montezi intre preamplificator si Vu-metru.Sau iti construiesti unul cu circuite integrate dedicate pentru Vu-metre [care merg la semnal mic ~200mV].poate aici viewtopic.php?f=35&t=4603 iti gasesti o schema pe plac si poate raspuns la problema ta. Link spre comentariu
Mindware Postat Decembrie 12, 2009 Partajează Postat Decembrie 12, 2009 Pentru semnale mici si 5 leduri,fara complicatii...iti recomad cu mare caldura AN6884.Versatil si functioneaza impecabil. Link spre comentariu
M1Hai Postat Decembrie 12, 2009 Partajează Postat Decembrie 12, 2009 Si eu am facut un VU-metru cu AN6884 (varianta stereo cu 10 LED-uri) si functioneaza foarte bine! Semnalul audio il iau direct din placa de sunet. Link spre comentariu
Vizitator adaniel69 Postat Decembrie 12, 2009 Partajează Postat Decembrie 12, 2009 dar pentru schema asta nu se poate face nimic? in afara de varianta de a adauga un amplificator!mersi pt reply! Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 12, 2009 Partajează Postat Decembrie 12, 2009 dar pentru schema asta nu se poate face nimic? in afara de varianta de a adauga un amplificator!Se pare ca nu se poate. Dupa cum observi pe schema, NU exista nici un fel de amplificare , semnalul intra prin R=560[330] direct in semireglabil, apoi mai departe spre tranzistori. Cel putin ar trebui un simplu amplif de semnal cu un tranzistor [nu stiu daca amplifica suficient], dar se merita incercat [asta daca te pricepi]. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 12, 2009 Partajează Postat Decembrie 12, 2009 nu se poate face nimic?Nu ! Dupa cum vezi si in pliant, daca functioneaza cu semnal de la iesirea de difuzor al unui amplificator de minim 10W, daca acesta ar avea o sarccina de 4 ohmi, ar fi un semnal de minim 6,3Vef, deci neaparat iti trebuie un etaj de preamplificare la intrarea lui. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum