Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare schema vu-metru

Vizitator adaniel69

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GeoMar

2

• M1Hai

1

• Mindware

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

...as vrea sa o modific sa functioneze la iesirea preamplificatorului, nu a amplificatorului! ...

Pai cred ca trebuie sa-i faci un preamplificator de semnal [miniamplificator], pe care sa-l montezi intre preamplificator si Vu-metru.Sau iti construiesti unul cu circuite integrate dedicate pentru Vu-metre [care merg la semnal mic ~200mV].poate aici viewtopic.php?f=35&t=4603 iti gasesti o schema pe plac si poate raspuns la problema ta. :da
Link spre comentariu

dar pentru schema asta nu se poate face nimic? in afara de varianta de a adauga un amplificator!

Se pare ca nu se poate. Dupa cum observi pe schema, NU exista nici un fel de amplificare :nas: , semnalul intra prin R=560[330] direct in semireglabil, apoi mai departe spre tranzistori. Cel putin ar trebui un simplu amplif de semnal cu un tranzistor [nu stiu daca amplifica suficient], dar se merita incercat [asta daca te pricepi]. :da
Link spre comentariu

nu se poate face nimic?

Nu ! Dupa cum vezi si in pliant, daca functioneaza cu semnal de la iesirea de difuzor al unui amplificator de minim 10W, daca acesta ar avea o sarccina de 4 ohmi, ar fi un semnal de minim 6,3Vef, deci neaparat iti trebuie un etaj de preamplificare la intrarea lui.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări