Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebari tablou de distributie

nightmare

Postări Recomandate

Am de construit urmatorul tablou de distributie:

Posted Image

Am inteles tot in el cu o mica exceptie. Jos unde am indicat cu o sageata vad ca e un transformator de curent cu ampermetru pe fiecare faza, si din cele 3 faze pleaca, printr-o siguranta tripolara de 4 A fire catre 3 voltmetre. Nu inteleg ce sunt celelate 2 aparate de langa ampermetru si voltmetru.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nightmare

3

• The Stressmaker

2

Top autori în acest subiect

Cred ca e contorul electric cu circuitele aferente.Ai transformatori de curent pentru contor pentru ca se depaseste amperajul maxim suportat de contor.Posibil ca cele 4 elemente (A,CMA,V,CMV sa faca parte din contorul electronic trifazat pe care presupun ca-l ai unde CM presupun ca inseamna Circuit de Masura in schema aceea).Urmareste siguranta " e0* " daca e tripolara si iesirea duce in contor atunci acele 4 casute fac parte din contorul electric.

Link spre comentariu

Contorul trifazat din cate stiu e in BMPT. Inca nu am ajuns la fata locului sa stiu 100%. Poate fi cumva si un bloc de masura acolo cu un Ampermetru si un Voltmetru, iar CMV si CMA sa fie comutatoarele pentru ele. Vad acolo si un transformator de curent care ar putea fi pentru ampermetru, cate un transformator pe fiecare faza si legate printr-un comutator ampermetric la ampermetru.

Link spre comentariu

Arunca o privire aici la o idee mai moderna: http://janitza-net.de/en/products/energ ... /overview/ si in a doua poza e spatele la aparat care seamana destul de bine cu ce ar fi in schema.Cred ca mai degraba ar fii All-in-one device: ampermetru,voltmetru (si restul optiunilor) nu numai 2 aparate separate cu comutatorul aferent.Am si eu un aparat ca acesta la munca si face treaba la destule aparate,ocupand putin spatiu.Daca tabloul de distributie din poza e de dimensiuni mai reduse cel mai probabil un aparat din acesta ar fi o posibila alegere.Nu fac reclama la firma dar l-am vazut functionand in realitate si e chiar simplu de folosit avand 2 butoane stanga :minim/maxim , dreapta :optiunile(V,A,W,Cos,etc).

Pana la urma cred ca desenatorul a mers pe varianta veche cu voltmetru + comutator de faze si ampermetru + comutator de masura unde CMV/CMA poate insemna si comutator de masura voltmetric/ampermetric.Atentie la transformatoarele de curent,daca mergi pe varianta cu comutator mecanic,sa nu le lasi cu secundarul nescurtcircuitat indiferent de situatie.

Link spre comentariu

De obicei comutatoarele ampermetrice au legaturi speciale pentru transformatoarele de curent si pentru ampermetru, asa ca nu cred ca trebuie sa-mi fac griji de secundare in gol. O sa studiez comutatorul inainte de a-l monta.

Link spre comentariu
Vizitator trotil_trist

Desenatorul a mers pe varianta contorizarii intregului tablou folosind o centrala de masura cu afisaj pe un singur rand. Da, poti folosi Janitza, cum ti-a sugerat si colegul The Stressmaker. In cazul asta, n-o sa mai ai nevoie de cheia de selectie, care dupa cum o vad eu e cheie mixta, voltmetrica si ampermetrica folosita pentru a da informatia corecta spre centrala de masura (tensiunea si curentul aceleasi faze.) Partea buna la Janitza e ca au si un model ce permite conectare RS485, si iti duci informatia direct la un PC.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări