Cilibiu Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 Am un microfon dinamic fara fir, iar receptorul scoate sunet slab! Deci as vrea un preu pentru a amplifica sunetul pana la normele standar sau cel macar egal cu cel din placa de sunet! receptorul nu stiu cati mV scoate dar oricum este slab, trebuie sa dau vol la max din pc daca folosesc intrarea de line sau mic a placid e sunet! bine inteles la vol max se aude clar si fara distorsiuni si indeajuns de bine ca volum, adik nu se aude tare dar nici chiar incet! dupa parerea mea se aude de 7-10 ori mai incet decat pc! am zis cu aproximatie! am cateva CI tl072 si nu as vrea sa am zgomot de fond dupa ce amplific!Ceva idei aveti? Microfonul este PANASOUND ! Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 12, 2009 Partajează Postat Decembrie 12, 2009 Asta ar fi una din variante. Aici ai detalii http://sound.westhost.com/project32.htm Link spre comentariu
Cilibiu Postat Decembrie 12, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2009 Interesanta schema dar problema mea este ca nu am 6V ci doar 5V, oare merge cu 5V in loc de 6V? al 2 Ci tl072 care foloseste numa un op , ce face mai exact? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 12, 2009 Partajează Postat Decembrie 12, 2009 Operationalul U2 este un simetrizor de tensiune si el este cel care realizeaza acea "6V" - este necesara pentru polarizarea cu 1/2 din Ua a intrarii neinversoare de la operationalele din circuitele de amplificare. Poti omite U2, R3, C7, C8, C9, C10 dar realizezi partea cu R1, R2, C4, C5, C6, C8 si punctul unde se unesc R103 si R203 il vei conecta intre R1 si R2. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Decembrie 12, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2009 Mersi mult! Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 12, 2009 Partajează Postat Decembrie 12, 2009 Daca ai o sursa de tensiune asimetrica de pina la 30V o poti folosi cu incredere. Pentru un raport semnal/zgomot foarte bun, poti alimenta circuitul U1 cu tensiune diferentiala pina la +/-15V, caz in care nu mai realizezi nimic din circuitul existent in jurul lui U2, iar capatul comun al lui R103, R203 il conectezi la masa montajului, pe pinii integratului aplicind tensiunea diferentiala - minus pe 4 si plus pe 8. La OP-urile alimentate simetric, curentul de alimentare nu mai trece prin circuitul de masa al partii de semnal si astfel circuitul va avea un raport semnal/zgomot mai bun, respectind bineinteles realizarea unui traseu de masa fara bucle. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Decembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2009 Am redesenat schema, o atashez mai jos, asmi zici daca este bine ce am intels!Si buclele de masa ce sunt mai exact ca am observat acest cuvant este des folosit, mie imi da de intels ca este legat de masa si ca nus unite in acelasi punc al masei? sau ce mai exact? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 13, 2009 Partajează Postat Decembrie 13, 2009 Da ! Este bine desenat in cazul alimentarii simetrice. E bine sa pui cite un condensator de 100nF de la pinii de alimentare la masa, cit mai aproape de integrat. In ceea ce priveste legaturile intr-un amplificator (inclusiv bucla de masa) , uite aici viewtopic.php?f=5&t=24920 Link spre comentariu
Cilibiu Postat Decembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2009 Mersi mult de ajutor, mam lamurit! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum