Vizitator erasmus19831 Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 salutare la toata lumea!am o instalatie de pom de craciun, din LED-uri, dar care doar stau aprinse. aveti cumva vreo idee cum as putea sa le fac sa se stinga si sa se aprinda?(sa clipeasca). mai sos sunt cateva din specificatiile instalatiei. am o instalatie de 50 e led -uri normal bulb rating-3v, 0.06wtotal wattage of complete chain= 3wtransformator 220v-50Hz la 24VAC-200mA, 4.8Wcam asa ceva scrie pe cutiecum as putea sa le fac sa clipeasca?multumesc anticipat! Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 inseriaza cu alimentarea un starter de neon ( banuiesc ca ai putine cunostinte de electricitate daca nu , nu te baga prezinta risc de electrocutare si incediu) Link spre comentariu
dragostalpau Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 5 ron o instalatie cu 100 de becuri miiiici care clipoceste in nenumarate moduri Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 de abia acuma vad ca este cu transformator schema , nu stiu cum s-ar comporta cu starter pe 220, deci e posibil sa nu mearga. cel mai indicat ar fi sa construiesti un circuit astabil si sa imparti becurile pe din doua , cand jumatate se sting cealalta jumatate se aprind Link spre comentariu
Vizitator erasmus19831 Postat Decembrie 12, 2009 Partajează Postat Decembrie 12, 2009 de abia acuma vad ca este cu transformator schema , nu stiu cum s-ar comporta cu starter pe 220, deci e posibil sa nu mearga. cel mai indicat ar fi sa construiesti un circuit astabil si sa imparti becurile pe din doua , cand jumatate se sting cealalta jumatate se aprind ai vreo idee cum as putea face asta? inseriaza cu alimentarea un starter de neon ( banuiesc ca ai putine cunostinte de electricitate daca nu , nu te baga prezinta risc de electrocutare si incediu)cu electricitatea stau mai bine..cu electronica..cam prost multumesc! Link spre comentariu
Vizitator erasmus19831 Postat Decembrie 13, 2009 Partajează Postat Decembrie 13, 2009 de abia acuma vad ca este cu transformator schema , nu stiu cum s-ar comporta cu starter pe 220, deci e posibil sa nu mearga. cel mai indicat ar fi sa construiesti un circuit astabil si sa imparti becurile pe din doua , cand jumatate se sting cealalta jumatate se aprind ai vreo idee cum as putea face asta? inseriaza cu alimentarea un starter de neon ( banuiesc ca ai putine cunostinte de electricitate daca nu , nu te baga prezinta risc de electrocutare si incediu) cu electricitatea stau mai bine..cu electronica..cam prost multumesc! ajutor!!!?!?!? chair nuare nimeni nici o idee?? multumesc! Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 13, 2009 Partajează Postat Decembrie 13, 2009 uite aici schema http://www.talkingelectronics.com/FreeP ... age16.html imparti instalatia in doua , primna o legi in locul rezistenteleor de 470 de ohmi si ledul rosu , a doua in locul celalatei rezistente de 470 ohmi si ledul verde. tranzistorii ii inlocuiesti cu modelul 2N3055 iar alimentare o pui la 24 de volti (din transformatorul tau) Link spre comentariu
Vizitator erasmus19831 Postat Decembrie 13, 2009 Partajează Postat Decembrie 13, 2009 uite aici schema http://www.talkingelectronics.com/FreeP ... age16.htmlimparti instalatia in doua , primna o legi in locul rezistenteleor de 470 de ohmi si ledul rosu , a doua in locul celalatei rezistente de 470 ohmi si ledul verde. tranzistorii ii inlocuiesti cu modelul 2N3055 iar alimentare o pui la 24 de volti (din transformatorul tau)multumesc! sper sa mearga . revin cu detalii Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Salut si scuza ca ma bag peste topicul tau, dar am si eu o problema, am trei intslatii de craciun cu cate 200 beculete fiecare, si fiecare din ele au acea cutiuta "mimune" care le face sa se aprinda in diferite moduri, eu vreau sa o fac ca toate cele trei instalatii sa se aprinda in acelasi mod in acelasi timp, am incercat sa le reglez pe toate la fel, dar nu raman asa, dupa un timp se schimba singure aleatoriu, am incercat sa le leg pe toate la o singura cutiuta in paralel, dar nici bine nu s-a aprins ca, s-a ars cutiuta "minune", banuiesc ca beculetele consuma mult prea mult decat suporta acea cutiuta,am legat in serie, dar iarasi nu merge ca, consuma prea mult si beculetele nu se aprind, are careva vre-o idee cum as putea sa fac? sa schimb anumite piese din cutiuta, sau sa fac una de la zero?, ma poate ajuta cineva cu o schema ceva?Ma-m gandit sa schimb tiristoarele care sunt PCR406 sa pun in loc C106D,sunt copatibile ? si mai trebuie schimbat ceva acolo?sau doar tiristoarele? ca in rest mai are 4 diode si un condensator, si binenteles acel microcip. Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 20, 2009 Partajează Postat Decembrie 20, 2009 C106 este Sensitive Gate, ii trebuie in poarta 200 microamperi, ar trebui sa mearga fara nici o alta modificare. Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 21, 2009 Partajează Postat Decembrie 21, 2009 Multumesc pentru raspuns, o sa incerc si revin cu detalii Link spre comentariu
Vizitator fire Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Eu am incercat un montaj electronic gasit pe net, nu am avut exact valorile exacte ale pieselor respective, asa ca pana la urma am inventat ceva mecanic cu 5 leduri dual-color pentru un bradulet micut din plastic. http://www.metacafe.com/watch/3923873/mecanical_leds_flasher/ Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 a trecut craciunul Link spre comentariu
costyy86 Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Multumesc. se poate sterge. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum