Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Saba Donau

Toni Marginean

Postări Recomandate

Daca are cineva schema unui radioreceptor Saba Donau, sau sa-mi spuna ce tub electronic contine, deoarece acesta lipseste in aparatul ce l-am primit. Cu multumiri!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Toni Marginean

4

• marianjoita

2

• doru3160

2

• augustin87r

1

Top autori în acest subiect

Toni Marginean

Sa stiti ca aveti dreptate. Eu am primit radioul cadou, fara capac, dar pe cablaj este un soclu miniheptal, liber, iar la prima evaluare am zis ca este lipsa o pentoda finala. Acum, daca as avea o schema, poate m-as lamuri daca totusi acolo era un tub, sau pur si simplu e liber. Nu mi-am facut timp inca pentru a-l pune la punct, dar merita! Va multumesc.

Link spre comentariu

Soclul ala e doar pt diagnoza,nu vine nimic plantat acolo,am si eu un saba(alt tip) si are acelasi soclu pe cablaj,probabil era caracteristic acestei marci acel soclu...eu crezusem ca era de la vreun modul ceva,da' dupa schema e doar pt ce-am zis,nu are nici un rol functional.

Link spre comentariu

Asa e pe schema,Test socket,la Saba pe care l-am luat pt piese la ITT-ul tau,nu a mai fost nevoie sa-l dezmembrez si l-am repus pe picioare(oricum nu s-a potrivit,la tine era acord cu inductanta variabila,aici e cu condensator variabil la UKW,da asta am aflat dupa ce l-am luat),nu stiu exact ce faceau nemtii,dar banuiesc aveau un soclu tata care odata cuplat,culegea informatii din aparat,probabil tensiune de alimentare,intrare-iesire audio,si ce-or mai fi avut nevoie pt o diagnosticare mai rapida,nu am avut rabdare sa identific toate punctele de colectare,si oricum nu mi-ar fi folosit,atata timp cat nu aveam si restul de informatii,adica ce-ar fi trebuit sa gasesc acolo(ca valori)astea probabil erau intr-un caiet service,pe care eu nu-l detin,am fost super multumit cu schema.

http://i45.tinypic.com/wtg7y1.jpg

http://i47.tinypic.com/2meqyqe.jpg

Link spre comentariu
Toni Marginean

Am aruncat o privire pe legaturile la soclu si am constatat ca, intradevar este pentru diagnoza (contine semnal de FI, demodulat si audio). Inca o data, multumesc pentru sprijin!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări