Valy86_86 Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 buna seara. sunt incepator in electronica dar ma pasioneaza enorm . am o mare dilema .intre amplificatoarele de putere cu circuite integrate si cele cu tranzistoare care sunt mai bune , mai durabile si implicit mai ieftin de confectionat? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Amplificatorul de putere care utilizeaza un circuit integrat dedicat acestei functiuni, este mult mai usor si mai ieftin de construit decit unul cu tranzistoare. Desi cele cu tranzistoare sint mai robuste si amplificatoarele cu circuite integrate pot rezista in timp, daca respecti parametrii din datasheet-ul integratului (tensiune de alimentare in functie de impedanta sarccinii, valoarea minima a impedantei de iesire) si daca le asiguri o racire adecvata. Ca incepator, nu te hazarda la amplificatoare de putere prea mare; pentru inceput poti aborda constructia unui amplificator cu TDA2003, care-l poti alimenta la tensiune mica (12V). Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 13, 2009 Partajează Postat Decembrie 13, 2009 eu nu am inteles "dilema" luisi lasa ca nu mai dureaza mult pana cand isi face AV400 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum