Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator cu TDA8571j

Vizitator ge[]rge18

Postări Recomandate

Vizitator ge[]rge18

am vazut la adelaida un ampl cu finalii TDA8571j si vreau sa stiu daca e ceva de capul lui. are o putere de 2x40 + woofer 2x40. Sigur este pe 4 ohmi ?????asta ma intereseaza cel mai mult ohmii.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

deci care ar fi concluzia????ca e slab nu?dar care este faza cu woofer? e pentru bass?

nu e chiar slab ..... doar daca esti audiofil si vrei 10000000 de W in masina :shock: gandeste-te ca majoritatea casetofoanelor de acum de pe piata pe care scrie 4 X 40, 45, 50 W - cam asa ceva au in interiorwooferu` ?? pai scrie in instructiuni ca are filtru activ de subwoofer cu reglaj 10 - 200 hz /25 db :wink:
Link spre comentariu
Vizitator ge[]rge18

si ar fi mai bun kittul ala a lui VASILE la 60w/4 ohmi decat asta????avand in vedere catrebuie ii mai cupar traf si corector de ton (dar daca il pun pe calc nu cred ca imi mai trebuie nu?)

Link spre comentariu
Vizitator dreadboy

poi shi la kitu de la vasile si la kitu de la adelaida tre` sa cumperi traf!!! + redresare si filtrare.corector.... zic eu... la puterea aia nu`tzi trebe "hardware"... e de ajuns EQ din winamp (banuesc ca winamp fol) sau... EQ din softu placii de sunet

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

daca il cumpar si il alimentez direct de la sursa din calculator are ceva? merge?

nu merge daca il ataci cu semnal din placa de sunet care este alimentata cu aceeasi sursa ca iti bag brrrrrrrrrsi chiar daca ar merge ..... nu e recomandat sa soliciti sursa asa de mult ..... sa nu te trezesti cu suprize .... fara Andreea Marin :lol:
Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...

Buna ziua domnilor.

In primul rand vreau sa va urez Sarbatori Fericite, multa sanatate, fericire si fie ca toate dorintele sa vi se indeplineasca.

Doresc sa construiesc un mic amplificator de camera cu acest integrat TDA8571j care cel putin mie mi-a lasat o impresie buna.Intrebarea mea ar fi daca se poate monta in punte?In fisa de catalog am regasit urmatoarele informatii:

The TDA8571J contains four identical amplifiers which can be used for bridge applications.

Utilizarea in punte presupune un al doilea circuit sau doar legarea difuzoarelor in punte (la un singur circuit)?

Va multumesc

Link spre comentariu

Buna ziua domnilor.

In primul rand vreau sa va urez Sarbatori Fericite, multa sanatate, fericire si fie ca toate dorintele sa vi se indeplineasca.

Doresc sa construiesc un mic amplificator de camera cu acest integrat TDA8571j care cel putin mie mi-a lasat o impresie buna.Intrebarea mea ar fi daca se poate monta in punte?In fisa de catalog am regasit urmatoarele informatii:

The TDA8571J contains four identical amplifiers which can be used for bridge applications.

Utilizarea in punte presupune un al doilea circuit sau doar legarea difuzoarelor in punte (la un singur circuit)?

Va multumesc

Mda, iată o formulare a unui post de pe un forum, într-o ţară civilizată... :aplauze

TDA8571J este un integrat final audio in clasa B, destinat pentru auto-acolo nu conteaza calitatea sunetului prea mult, oricum interiorul unui autoturism este cea mai slaba "camera de auditie", din cauza volumului redus si a suprafetei vitrate, in autoturism conteaza doar consumul de energie al amplificatorului, sursa de alimentare fiind acumulatorul auto.

Nu au ce cauta amplificatoarele in clasa B intr-o locuinta unde exista retea electrica de 230V.

Nu recomand sub nici o forma un astfel de amplificator pentru casa, incomparabil mai bine va suna unul bazat pe LM3886 sau macar un LM1875. Daca doriti sa nu coste amplificatorul mai nimic, recuperati dintr-un TV vechi LA4280 de la Sanyo, si construiti un amplificator cu acesta, va suna de 100X mai bine decat TDA-ul acela auto.

Link spre comentariu

Multumesc frumos pentru raspunsuri.Da,vroiam sa-l construiesc pentru casa si intradevar eu l-am "ascultat" doar in masina.Vreau un amplificator de putere moderata (20W RMS este OK) care sa nu necesite o sursa de alimentare cat casa.Sincer...m-am saturat de subwoofere cu basi falsi (punctul meu de vedere) in comparatie cu o incinta acustica de la mama ei (chiar si veche) + un amplificator bunicel.Alesesem acest circuit si datorita pinului de Diagnostic deoarece lucrez la un "embedded" cu uC ce va contine: selector, soft start,reglare volum,Vu-metru,mute,diagnostic (in cazul acestui integrat); reglajele realizandu-se prin intermediul unei telecomenziRamane sa ma documentez in legatura cu LA-ul.

Link spre comentariu

Salut! A facut cineva vreodata cablajul pentru amplificatorul audio cu TDA7388? Am vrut sa-l folosesc pe cel din datasheet-ul lui dar este foarte sters si nu se intelege nimic pe el.Ca sa fac altul din cap pentru acest integrat, nu pot,pentru ca am vazut niste functii ale integratului care ma depasesc si nu stiu cum sa le conectez.Cat despre TDA8571J ,cablajul din datasheet avea niste conexiuni ciudate la integrat,in sensul ca ce era pe cablaj,nu semana cu dispunerea pinilor integratului,la acesta fiind mai usoara schema,am reusit sa incropesc un cablaj cat de cat,sa speram ca o sa fie si bun :nas: Deci intrebarea finala este: A realizat cineva amplificator cu TDA7388 sau TDA8571J si mai are cablajul sau eventual alta schema inafara celor din datasheet?

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări