Vizitator daukus Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Salutare,Am o instalatie de pom primita de pe undeva din afara, la 110 V. Am facut rost de transformator, de pe la o imprimanta mai veche tot pe acelasi sistem, am probat functioneaza, desi se cam incinge traful dar fiind d-ala cu tole baban, nu cred ca ia foc.Problema mea e ca as vrea ca becurile sa se stinga si sa se aprinda macar, deci sa nu stea aprinse tot timpul cum e acum.Daca ma puteti ajuta in sensul asta ca sunt incepator rau, nu am idee cum s-ar putea face chestia asta; cu o schema ceva sau eventual un montaj gata facut de unde as putea sa procur.Multumesc anticipat tutoror. Link spre comentariu
harman37arun Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 pai ar fi bine sa ne spuneti ce consum are instalatia.O instalatie de pom nu consuma mai mult de 20w.si ar mai fi un amanunt la ce tensiune merg becurile?alegeti un transformator mai mare sau daca instalatia e pe 2 ramuri legati ramurile instalatiei in serie si va merge la 220 fara nici o adaptate.....sau daca nu aveti parte elctronica puteti pune o dioda de putere in serie cu instalatia BY299. Link spre comentariu
Vizitator daukus Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Intr-adevar instalatia e pe doua ramuri, fiecare ramura de cate 100 de beculete.Ele se leaga intre ele (ramurile) printr-un sistem de stechere din acela american cred.Pur si simplu infig stecherele intre ramuri (mama si tata) iar una din ramuri o infig si pe ea in transformator (are si el prevazuta o priza pe el).M-ar interesa sa scap de transformator care se cam incinge la 200 de beculete, insa nu stiu cum anume se face legarea in serie despre care vorbeai mai sus. :cry: Si nu in ultimul rand as vrea sa le fac sa se stinga si sa se aprinda.LE:Am gasit o eticheta sub forma de abtibild pe stechere in care se dau ceva date despre instalatie si anume: 1. Use only 125Volt fuse, 3 Amp max. (in stecherul fiecarui cordon exista o siguranta)2. Use 2.5V lamps only. ---------------------8.This decorative lightinenig string is series-connected.Multumesc Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Practic ai 2 instalatii de pom la 110 V in la care steckerele sunt si prize in acelasi timp.Din cate am inteles o instalatie are 100 becuri la 2.5 V .Asta da 250 V,deci,e posibil sa ai 2 coloane pe ramura puse in paralel.Daca nu vrei sa te complici atunci pune cele doua instalatii in serie (o borna de la steckerul unei instalatii o unesti cu o borna de la steckerul celeilalte),daca nu ai nimic electronic pe acolo.Astfel vei avea cadere de tensiune egala pe fiecare instalatie la jumatate din tensiunea retelei cu conditia ca cele 2 instalatii sa fie identice la numar de becuri si la modelul becului.Cel mai simplu "palpaici" care i-mi vine in minte e un starter de tub fluorescent(de preferat cat mai mare la valoare gen 4-65W,e mai lent la consumul pe care il au becurile) pus in serie cu alimentarea becurilor.Nu uita ca la priza ai 220 V si tu lucrezi cu o instalatie alimentata direct de acolo ! Link spre comentariu
harman37arun Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Dupa cum spuneti eu cred ca aveti 4 ramuri daca instalatia are becuri de 2,5V.deci sa inmultim tensiunea de pe fiecare bec(2,5) cu nr lor (50).deci ca sa aveti pe un ram 125V trebuie sa aveti 50 beculete x 2,5V(cat are un bec).deci inseriati cate 100 de becuri...100x2,5=250v.Vor iesi 2 ramuri de 100 beculete si a-ti scapat de transformator.Ideea colegului cu starter e ok sau optati pentru niste beculete starter care se gasesc in comert(vedeti sa fie de aceeasi tensiune si curent cu becurile Dvs). Link spre comentariu
Vizitator erasmus19831 Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 pai ar fi bine sa ne spuneti ce consum are instalatia.O instalatie de pom nu consuma mai mult de 20w.si ar mai fi un amanunt la ce tensiune merg becurile?alegeti un transformator mai mare sau daca instalatia e pe 2 ramuri legati ramurile instalatiei in serie si va merge la 220 fara nici o adaptate.....sau daca nu aveti parte elctronica puteti pune o dioda de putere in serie cu instalatia BY299. salutare la toata lumea!cam aceiasi problema o am si eu. am o instalatie de 50 e led -uri.normal bulb rating-3v, 0.06wtotal wattage of complete chain= 3wtransformator 220v-50Hz la 24VAC-200mA, 4.8W cam asa ceva scrie pe cutie cum as putea sa le fac sa clipeasca?multumesc anticipat! Link spre comentariu
Vizitator daukus Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 @The Stressmaker - cand am spus ca am doua ramuri m-am referit la faptul ca exista doua cordoane a cate 100 de luminite; intr-adevar daca ma uit atent pe fiecare cordon din asta e alcatuit din 3 fire - poate la asta te refereai cand ai spus ca sunt 4 ramuri nu doua.La capete au stechere mama si tata cele doua cordoane de lumini (deci formeaza unul singur, prin mufare de 200 de lumini) si acum intrebarea mea de inceparet: fiind un singur stecher pe care-l bagam in transformator, cum fac sa inseriez cele doua cordoane ? Cumva trebuie sa le scot sa nu mai fie in prelungire si le unesc stecherele ? Un pic mai explicit te rog caci nu am inteles Multumesc pt sfaturi celor ce le dau insa nu dati prea tare cand e vorba de noobi intr-ale electronicii Link spre comentariu
harman37arun Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 Eu cred ca cel mai usor e sa desfaci toata instalatia si sa formezi coloane de 100becuri si sa pui pe fiecare coloana cate un starter sau un bec starter si ai rezolvat problema.Inserierea mai multor becuri nu e problema electronica este electrica nu e mare filozofie dar implica putina munca si multa rabdare. Link spre comentariu
Vizitator daukus Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 Multumesc de sfaturi, ma apuc de bricolat Link spre comentariu
tavipop Postat Decembrie 13, 2009 Partajează Postat Decembrie 13, 2009 Pentru un sfat sigur, fa niste poze ale instalatiei si posteaza-le , mai ales zona unde se cupleaza cele doua ramuri pana la stecher! Bafta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum