hbi Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Salutare, Am in posesie un radio Orion, care a decedat. Adica, am ajuns sa ma duc la radio Iasi si sa ii cert ca nu mai emit si ca eu nu am ce asculta dimineata la cafeluta. Eroarea mea, ei emit cuminti! Cum schema nu am gasit nicaieri, apelez aici, poate am vreo sansa. Accept si sugestii, poate stie cineva tipurile de deranjamente caracteristice acestui tip de radio. Deranjamentul consta in faptul ca totul se aprinde in el, dar cu ceva timp in urma, trebuia sa dau potentiometrul de volum spre maxim, pentru a auditie convenabila, iar de 2 zile a tacut complet, adica nu exista decit un zgomot de fond, foarte curat.In concluzie, accept orice fel de ajutor, atit ca documentatie, cit si faptic.Toate bune! Link spre comentariu
Kosmin Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 O posibila cauza ar fi vreun tub mort din cauza uzuri si probabil ca i-a scazut emisia catodica foarte mult, asta ar fi si o explicatie pt faptul ca trebuia sa dai potentiometrul la maxim.Ai incercat cu un alt set te tuburi sa vezi cum se comporta? Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Salutare, Am in posesie un radio Orion, care a decedat. Adica, am ajuns sa ma duc la radio Iasi si sa ii cert ca nu mai emit si ca eu nu am ce asculta dimineata la cafeluta. Eroarea mea, ei emit cuminti! Cum schema nu am gasit nicaieri, apelez aici, poate am vreo sansa. Accept si sugestii, poate stie cineva tipurile de deranjamente caracteristice acestui tip de radio. Deranjamentul consta in faptul ca totul se aprinde in el, dar cu ceva timp in urma, trebuia sa dau potentiometrul de volum spre maxim, pentru a auditie convenabila, iar de 2 zile a tacut complet, adica nu exista decit un zgomot de fond, foarte curat.In concluzie, accept orice fel de ajutor, atit ca documentatie, cit si faptic.Toate bune!Totusi ar trebui mai multe date despre aparat (model, eventual ce scrie pe tuburile din aparat). Eu banuiesc ca ar fi o problema la dioda din dectorul MA, dar asta poate fi o dubla dioda, sau in interiorul tubului final de audiofrecventa. Asa ca ... fara date mai amanuntite... Orion va ramane mut :cry: Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Salut,cu ce lampi e echipat?poate am eu si vedem macar ce cautam,nu de alta,da ma obisnuisem si eu sa-l vad mergand Link spre comentariu
hbi Postat Decembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Kosmine, as fi incercat alte tuburi, dar nu am la schimb. Vdrapa, modelul aparatului este Orion R-4330, la fel cum am scris si in titlul topicului. Doru 3160, nu stiu lampile de care sint, dar am vrut inainte de a scoate capacul, sa fac rost de schema. Totusi, cred ca cea mai buna treaba, este sa apelez la cunostintele tale, despre depanarea acestor aparate, intrucit la acest capitol, stai foarte bine, nemaipunind la socoteala faptul ca esti si pasionat. Multumesc celor care mi-au raspuns! Link spre comentariu
YO7DIG Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Salutare , bagi pe gogu Orion cu seria si gasesti , pe saitul din Ungaria sunt date toate radioreceptoarele de acest tip ,pune eventual ceva specificatii despre el sau poza.... Link spre comentariu
tubeman Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Schema: http://oldradio.tesla.hu/rajzok/radio/videoton%20r%204330.djvu Link spre comentariu
hbi Postat Decembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Sa traiesti tubeman, sa fii sanatos, alaturi de multumirile mele! Dar tot am sa-l deranjez pe Doru3160, (mai ales ca am si schema), cu rugamintea de a-mi da o mina de ajutor, in repararea radioului. Toate bune! Link spre comentariu
hbi Postat Decembrie 15, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2009 gata s-a rezolvat! cu alte cuvinte, am primit ajutor, de la doru 3160, care a gasit ceea ce era defect (EBF89) si care a mai gasit si un condensator care avea o rezistenta interna de 300 ohmi. multumesc inca odata, celor care s-au implicat in repararea acestui radio!toate bune! Link spre comentariu
Kosmin Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Am aproximat bine defectul, tub mort.....Bine ca s-a rezolvat, iti doresc sa te bucuri in continuare de sunetul lui! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum