Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orion R-4330

hbi

Postări Recomandate

Salutare, Am in posesie un radio Orion, care a decedat. Adica, am ajuns sa ma duc la radio Iasi si sa ii cert ca nu mai emit si ca eu nu am ce asculta dimineata la cafeluta. Eroarea mea, ei emit cuminti! Cum schema nu am gasit nicaieri, apelez aici, poate am vreo sansa. Accept si sugestii, poate stie cineva tipurile de deranjamente caracteristice acestui tip de radio. Deranjamentul consta in faptul ca totul se aprinde in el, dar cu ceva timp in urma, trebuia sa dau potentiometrul de volum spre maxim, pentru a auditie convenabila, iar de 2 zile a tacut complet, adica nu exista decit un zgomot de fond, foarte curat.In concluzie, accept orice fel de ajutor, atit ca documentatie, cit si faptic.Toate bune!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hbi

4

• Kosmin

2

• YO7DIG

1

• doru3160

1

Top autori în acest subiect

O posibila cauza ar fi vreun tub mort din cauza uzuri si probabil ca i-a scazut emisia catodica foarte mult, asta ar fi si o explicatie pt faptul ca trebuia sa dai potentiometrul la maxim.Ai incercat cu un alt set te tuburi sa vezi cum se comporta?

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

Salutare, Am in posesie un radio Orion, care a decedat. Adica, am ajuns sa ma duc la radio Iasi si sa ii cert ca nu mai emit si ca eu nu am ce asculta dimineata la cafeluta. Eroarea mea, ei emit cuminti! Cum schema nu am gasit nicaieri, apelez aici, poate am vreo sansa. Accept si sugestii, poate stie cineva tipurile de deranjamente caracteristice acestui tip de radio. Deranjamentul consta in faptul ca totul se aprinde in el, dar cu ceva timp in urma, trebuia sa dau potentiometrul de volum spre maxim, pentru a auditie convenabila, iar de 2 zile a tacut complet, adica nu exista decit un zgomot de fond, foarte curat.In concluzie, accept orice fel de ajutor, atit ca documentatie, cit si faptic.Toate bune!

Totusi ar trebui mai multe date despre aparat (model, eventual ce scrie pe tuburile din aparat). Eu banuiesc ca ar fi o problema la dioda din dectorul MA, dar asta poate fi o dubla dioda, sau in interiorul tubului final de audiofrecventa. Asa ca ... fara date mai amanuntite... Orion va ramane mut :cry:
Link spre comentariu

Kosmine, as fi incercat alte tuburi, dar nu am la schimb. Vdrapa, modelul aparatului este Orion R-4330, la fel cum am scris si in titlul topicului.

Doru 3160, nu stiu lampile de care sint, dar am vrut inainte de a scoate capacul, sa fac rost de schema. Totusi, cred ca cea mai buna treaba, este sa apelez la cunostintele tale, despre depanarea acestor aparate, intrucit la acest capitol, stai foarte bine, nemaipunind la socoteala faptul ca esti si pasionat.

Multumesc celor care mi-au raspuns!

Link spre comentariu

Sa traiesti tubeman, sa fii sanatos, alaturi de multumirile mele!

Dar tot am sa-l deranjez pe Doru3160, (mai ales ca am si schema), cu rugamintea de a-mi da o mina de ajutor, in repararea radioului.

Toate bune!

Link spre comentariu

gata s-a rezolvat! cu alte cuvinte, am primit ajutor, de la doru 3160, care a gasit ceea ce era defect (EBF89) si care a mai gasit si un condensator care avea o rezistenta interna de 300 ohmi. multumesc inca odata, celor care s-au implicat in repararea acestui radio!toate bune!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări