Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme de incepatori

ole

Postări Recomandate

Daca pun WR-ul la masa apare pe primul rand banda neagra.@MifTy,singura diferenta la display-ul meu fata de pinout-ul din poza este inversarea VDD cu VSS.Pinul 7 de la atmega este legat la 20 si apoi la +5v

Perfect daca apare banda neagra inseamna ca functioneaza caci asa trebuie cu WR la masa , altfel nu va merge fara R/W la masa !Mai departe veririca legaturile si semireglabilul de contrast , incepi cu el de la masa cu cursorul .Trebuie sa mearga !
Link spre comentariu

acum am facut alta tampenie. Cred ca am debifat ceva gresit pe la fusebiti si nu mai pot scrie nimic pe el.Imi da eroarea Device missing or unknown device (-24).

Link spre comentariu

Te referi la un ascilator banal facut cu un ne555? cam la ce frecventa?Edit: am faut oscilatorul cu NE555. Ce amplitudine trebuie sa aiva semnalul?acum am ~3V.si care este pinul de pe atmega? xtal1? (Pin 9)

Link spre comentariu

izua nu inteleg cum a mers la tine cu 555, dar nu pe pot contazice. (am incercat si eu cu frecvete pana la 20Khz si nu a mers)

problema a mai fost dezbatuta aici ->> viewtopic.php?f=37&t=47632&hilit=deblocare&start=15 si multumita colegilor (multumiri speciale userului ghimpe-- :aplauze ) am invatat ceva util.

in cazuri extreme te uiti aici ->> viewtopic.php?f=37&t=42610&hilit=deblocare&start=15 . am avut un ATMEGA8 si nu reuseam sa ii fac nimic, parea "mort", pana la urma un programator paralel a rezolvat problema.

Link spre comentariu

Eu am o problema cu BASCOM-ul.

Daca incarc un sample de-al lui, de ex :

'------------------------------------------------------------------'                          LCD4.BAS'  demo shows 4 bit LCD mode with custom lib'------------------------------------------------------------------' this example uses the custom LCD4.LIB' you can change this lib when needed$lib "Lcd4.lib"$crystal = 4000000Dim S As String * 10S = "Hello"ClsLcd "test"Lcd SEnd

imi da eroare si imi zice ca nu gaseste lcd4.lib. In schimb, exista lcd4.lbx .

Daca in program, schimb extensia lib in lbx, imi simuleaza programul, dar pe afisajul virtual nu imi apare nimic.

Vreo idee?

LE : orice sample deschis si ii dau simulare, imi apare :

OBJ or DBG file not found

Link spre comentariu

Ok ! Multumesc mult !Asta s-a rezolvat.Acum :Selectez MCU-ul, selectez programatorul USBasp si Q=12Mhz @9600 baud rate.Ii dau Program chip. In tabul FLASH vad programul, dar cand ii dau WRITE BUFFER TO CHIP, imi zice : DETECTED MICRO DOES NOT MATCH THE SELECTED MICRO attiny2313.

Link spre comentariu

nu ştiu de ce am eu impresia că vrei să faci lirc stuff-ul ăla de la usbtiny!!! :rade: râd pentru că exact asta vreau eu să fac exact acum!!! :ras: deocamdată, i-ai spus lui bascom ce programator are la dispoziţie, l-ai setat???ai updatat baza de date cu pdf-uri??apropo, unde zici că e afişajul ăla de LCD virtual???

Link spre comentariu

LCDul virtual apare cu click pe al 7-lea buton de la stanga la dreapta (sus) in AVR Simulator.Nu vreau sa fac telecomanda lirc, vreau intai sa pot scrie cu attiny2313 pe un lcd 2x16 HD44870.LE : Acum dau jos PDFurile de la Update

Link spre comentariu

Eu folosesc ultima versiune e BAscom.Schema mea este :poza e în postul original, ca să nu ameţim lumeaDar nu pot programa niciun program.

cum adică???nu-l poţi scrie în mcu din bascom???nu prea e de mirare, bascomul nu suportă foarte multe programatoare...deocamdată compilează, apoi copiază hex-ul generat, şi scrie-l cu avrdude, sau cu alt soft care-ţi recunoaşte programatorul...btw... să moară bibi, ne uităm la acelaşi tutorial!!! :ras:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări